* Katılımcının ABD'de Dil Okulu programı dahilinde kalacağı her ay için yaklaşık olarak 3500 TL'yi (okul+konaklama+yemek masrafı olarak) banka hesabında göstermesi gerekmektedir. Örneğin 6 aylık ABD ye gidecek bir katılımcı hesabında en az 18000 TL göstermesi gerekiyor.
Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi. SGK (4b)Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz) Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 16.000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır.
Başvuru ücretni ödemelisiniz
Ocak 2020 itibariyle bu ücret 160 $'dır. Ücret artabileceğinden büyükelçilik veya konsolosluk internet sitelerini her zaman kontrol edin. Vizenizin onaylanması veya reddedilmesine bakılmaksızın, hiçbir başvuru ücreti iade edilemez.
Maaş Bordrosu: Son 3 aya ait kaşe ve imzalı olması gerekmektedir. Şahsi vadesiz banka hesap dökümü: En az 25.000TL bakiyeli, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır.
Bu gibi durumlarda kalınacak gün başına hesaplama yapılır ve banka hesabında bulunması sağlanır. Aksi belirtilmediği sürece en az 5 bin TL civarında para olması yeterli görülmektedir. Seyahat süresine bağlı olarak tutarlarda değişiklik olabilmektedir. Vize Başvurusu Banka Hesap Dökümü Neden İstenir?
İlgili 28 soru bulundu
Konsolosluk sizin banka hesabınızı göremez.
Vergi Borcu Olanlara Konsolosluk Vize Verir mi? Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki konsolosluklar maliye polisi gibi çalışan kurumlar değildir. Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez.
Amerika'ya ne kadar nakit para götürebilirim? Amerika'ya yanınızda getirdiğiniz para miktarı 10,000$'ın üstünde ise bu miktarı beyan etmeniz gerekmektedir. Yalnız veya biriyle birlikte seyahat ediyorsanız ve iki kişi birlikte 10,000$'ın üstünde para getirdiyseniz bu miktarı da beyan etmeniz gerekmektedir.
F1 Öğrenci Vizesi ABD'de uzun dönemli dil kursu, lise, lisans veya yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin başvurduğu vize türüdür.
Amerika öğrenci vizesi almak zor mu sorusu, Amerika'da eğitim almak isteyen tüm öğrencilerin aklını kurcalayan ilk sorudur. Başvuru adımlarını iyi takip eden ve bu adımları hatasız ve eksiksiz tamamlayan her başvuru sahibi için Amerika öğrenci vizesi almak kolaydır.
* Katılımcının ABD'de Dil Okulu programı dahilinde kalacağı her ay için yaklaşık olarak 3500 TL'yi (okul+konaklama+yemek masrafı olarak) banka hesabında göstermesi gerekmektedir. Örneğin 6 aylık ABD ye gidecek bir katılımcı hesabında en az 18000 TL göstermesi gerekiyor.
J1 öğrenci statüsündeki öğrenciler F1 vizesi ile benzer şekilde çalışma iznine sahip olurlar. Öğrenciler okulun belirlediği şartlar dahilinde ve F1 vizesinde belirtilen kısıtlamaların geçerli olduğu koşullarda öğrenim süresince çalışabilir.
E2 Vizelerinin başvuru ücreti 250 ABD dolarıdır ve bu ücretin geri iadesi yoktur.
10 YILLIK AMERİKA VİZESİ ÜCRETİ NE KADAR? 10 yıllık Amerika Vizesi için 160 USD + 60 USD toplamda 220 USD ödeme gerçekleştirilir.
Amerika E-2 Vizesi, göçmen olmayan bir vizedir ve yalnızca belirli ülke vatandaşları için geçerlidir ve ABD'de yaşama, çalışma ve okuma hakkı verir. E-2 tipik olarak yaklaşık 250.000 ABD Doları tutarında bir yatırım gerektirir ve başvuru sahibi ticari faaliyetlerini sürdürdüğü sürece süresiz olarak yenilenebilir.
J1 vizesi dışında, İngilizce dil okuluna veya üniversitelerin İngilizce hazırlık sınıflarına giden öğrenciler hariç, tüm F1 öğrenci vizesi adayları mülakatı İngilizce yapmak durumundadır.
Bir "akademik" eğitim, dil kursu veya mesleki bir programa kayıtlı olmanız gerekir. Okulunuz, Öğrenci ve Değişim Ziyaretçileri Programı (SEVP) ile Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza tarafından onaylanmalıdır. Kurumda tam zamanlı öğrenci olarak kayıtlı olmalısınız.
F1 Vizesinin geçerlilik süresi 5 yıldır. Yalnız alacağınız vize türü bu süre boyunca girip çıkma hakkı vermemektedir. Eğer eğitiminiz sürüyorsa ve ülke dışına çıkacaksanız 60 gün içerisinde geçerli I-20 belgeniz ülke tekrar Amerika'ya giriş yapabilirsiniz.
Amerika'ya gidecek olan kişinin orada hayatını devam ettirebilecek kadar parasının olduğunu kanıtlaması gerekir. Bu miktar da aşağı yukarı 15 bin dolar ile 40 bin dolar arasında seyreder. Bunun için banka hesabındaki parayı göstermelidir. Ayrıca bu paranın kendine ait olup olmadığı da sorulur.
Yüklü miktarda nakit para taşınmasının sadece ülkeler arası geçiş noktalarında ibraz edilmesi yönünde yasal prosedür içerdiğini kaydeden Hukukçu Hakkı Önen, ülke sınırları içerisinde para taşımayla ilgili bir sınır bulunmadığını belirtti. Önen, “Riski kendine ait olmak üzere istediği kadar para taşıyabilir.
Amerika'ya 10,000 dolar üzerinde bir miktar para götürüyorsanız bu miktarı sizlerin beyan etmesi şarttır. Kaç kişi gittiyseniz ne kadar yanınızda para bulunuyorsa bunları beyan etmeniz önemlidir.
Vize için banka hesap dökümünün banka tarafından imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir. Vize başvuruları için kişinin seyahat edeceği ülkede yapacağı harcamaları karşılayabileceği yeterli finansal kaynağa sahip olduğunu kanıtlaması için banka hesap dökümü gerekli bir belgedir.
Vize başvurularında banka hesap dökümü verilmezse vize talep edilecek konsolosluğa bağlı olarak: Vize başvurunuz kabul edilmeyebilir, Vize başvurunuz eksik evrak dilekçesi ile işleme alınabilir, Vize başvurunuz işleme alınsa bile reddedilebilir.
Yabancılar Yasasına göre ise bir yabancının devlete mali yükümlülük veya para cezası borcunun bulunduğu hallerde yurtdışına çıkış izni verilmeyebilir. Yükümlü- lüklerin yerine getirileceğine dair taahhütte bulunulması veya teminat gösterilmesi hallerinde çıkış izni verilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri