Bu konudaki tavsiyemiz düğünden 6 ay önce gelinlik araştırmalarına ve alışverişine başlaman yönünde. Eğer hazır gelinlik almayı düşünüyorsan bu süreyi biraz daha kısaltabilirsin ama özel dikim gelinlik için 6 ayı mutlaka göz önünde bulundurmanda fayda var.
Hiçbir şeyi aceleye getirmeden, mükemmel sonuca ulaşabilmek için düğüne en az üç ay kala gelinliğini seçmen gerek. Tarzına ve bütçene en uygun gelen markaları ya da tasarımcıyı belirledikten sonra, düğün tarihinden maksimum 6 ay, minimum 3 ay önce gelinlik randevunu alarak beğendiğin modelleri deneyebilirsin.
Düğünden ne kadar zaman önce gelinlik alınmalı? Makul olan süre ortalama 2 ay öncesinden gelinlik siparişini vermektir.İster hazır olsun ister kişiye özel gelinlik olsun,bu süreye uymak gerektiğini düşünmekteyiz.
Tüm organizasyonun temeli, enerjisi gelin ile başlar gelinlik ile devam eder. Çoğu zaman sıralamada düğün mekanınızı seçtikten sonra sıra gelinliktedir. Bu süre 1 yıl veya 6 ay olabileceği gibi pandemi dönemiyle 2-3 ay kadar kısa sürelere düştü. Önceden gelinliğinizin hazırlık sürecini halletmeniz, en büyük avantajdır.
Satın alım sonrasında düğününüzden 1 ay önce beden ölçüleriniz alınır ve tadilat yapılmaya başlanır. Bu prova son 1 ay içeresinde yapılır ki, gelin adayının düğün hazırlıkları süresince kilo değişiklikleri gelinliği etkilemesin.
İlgili 42 soru bulundu
Pek çok inanışa göre damadın düğünden önce gelini gelinlikle görmesinin uğursuzluk getireceği düşünülüyor. Bu inanış günümüzde batıl inanç olarak görülüyor. Üstelik damadın da gelinin bu heyecana ortak olması gerekir. Eğer gelin dilerse, gelinlik denemeye damat ile gidebilir.
İlk olarak gelinliğinizi diktirmek mi istiyorsunuz yoksa hazır almak mı istiyorsunuz buna karar vermeniz gerekir. Kişiye özel bir gelinliğin dikilmesi ve hazırlanması 4 ila 6 aylık bir süre alabiliyor. Hazır gelinlikler için gereken tadilat süresi ise 1 ya da 2 ay içerisinde tamamlanabiliyor.
Peki, gelinlik bakmaya ne zaman başlamalı? Bu konudaki tavsiyemiz düğünden 6 ay önce gelinlik araştırmalarına ve alışverişine başlaman yönünde. Eğer hazır gelinlik almayı düşünüyorsan bu süreyi biraz daha kısaltabilirsin ama özel dikim gelinlik için 6 ayı mutlaka göz önünde bulundurmanda fayda var.
Sade bir gelinliği, işlemeli ve dantel detaylı gelinliklerden daha uygun fiyata diktirebilirsiniz. Hazır gelinliklerde ise dikim süreci geçirmeyeceğiniz için daha uygun fiyatlı olduklarını söyleyebiliriz. Hem gösterişli hem de sade modeller özel dikim gelinliklerden daha uygun fiyatlarla kendini gösteriyor.
Bu durum yine geleneklere ve adetlere göre değişkenlik gösterebilir. Ancak genel olarak gelinliği damat çıkarır sözü herhalde gelinliğin zor çıkarılan bir kıyafet olacağından ve damadın yardım etmesi gerektiğinden ötürü olabilir.
Gelinlik, nikâh, nişan ve kına gecesi için alınan tüm elbiselerin, aksesuarların ve kuaförün ücretini ise adetlere göre damat tarafı öder.
Gelinlik Provasında Nasıl Bir İç Çamaşır Tercih Etmeliyim? Gelinlik provanızın daha konforlu geçebilmesi için gelinlik randevusuna gelirken straplez kesimde ve ten rengi iç çamaşırı tercih etmenizi öneririz.
Tarlatan Nedir? Tarlatan, gelinlik ve bazı abiye elbiselere kabarıklık vermesi ve yürürken ayağa dolanmaması amacıyla kullanılır. Genelde; balenle yapılan, gelinliğin altına giyilen iç etek olarak da tanımlanır.
Büyük güne 3 ay kaldıysa ve nikah başvurunuzu henüz tamamlamadıysanız daha fazla beklemeden o işi halletmeniz gerekiyor. Özellikle kalabalık şehirlerde yaşayan çiftlerin düğünlerine 6 ay kala, nikah başvurularını yapmalarını öneriyoruz.
Gelinliğe uygun duvak mutlaka olacak diye bir şart günümüzde kalmamıştır.
Gelinliği asarak saklamak şeklinin zamanla bozulmasına neden olur. Bu nedenle sererek saklamak daha dayanıklı olmasını sağlar. Gelinliklerinizi alırken uygun boyutlarda kutularını da mutlaka almaya özen göstermeniz gerekir. Gelinlik sade ya da gösterişli fark etmeksizin mutlaka en iyi koşullarda saklanmalıdır.
Erkek tarafı, düğün yerini, düğün yemeğini, düğün davetiyelerini, düğün arabasını ve fotoğrafçıyı ayarlayıp masraflarını karşılar. Gelinin gelinliği, aksesuarları, ayakkabıları damat tarafından alınırken, damadın damatlığı ise kız ailesi tarafından alınır.
Hazır gelinlik modelleri için çok fazla provaya gerek yoktur. Fakat gelinlik dikilecekse en az 3 kez prova yapılması tavsiye edilir.
Hayalinizi süsleyen ve büyük bir heyecanla aldığınız gelinliğinizi evinize ister düğünden 1 ay önce getirin isterseniz de düğüne 1 gün kala hiç farketmez, her şekilde gelinliğinizi yukarıda, etekleri yere değmeyecek bir şekilde asmanız gerekir.
Düğün Bittikten Sonra Gelin Damat Ne Yapar? Düğün sonrası gelin-damat, birlikte yaşayacakları evlerine gider. Genellikle evlenen çiftler düğünün ertesi günü balayına gideceği için düğün gecesi balayı için son hazırlıklarını tamamlarlar.
Adetliyken Gelinlik Giyilir Mi? Gerekli tedbirleri alırsanız ve hazırlıklı olursanız, regl döneminizde olsanız bile gelinliğinizi hiç kirletmeden gece boyunca rahat edebilir, bu özel günün kendisine odaklanabilirsiniz.
Kutulamada önemli olan, hava alabilen bir kutu kullanılması ve kutunun özellikle de içini gösteren şeffaf bir bölmesi varsa direk güneş ışığına maruz kalmaması. Bu, gelinliğin sararmaması açısından çok önemli. Gelinliği asmak yerine sererek saklamak da deformasyona engel olacaktır.
Ev tekstilinde ve narin çamaşırların yıkanmasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Gelinlikler hassas kumaşlardır. Yıkanırken hassaslığının bozulması, yapısında değişikliğin olmaması için ıslak yıkama yerine kuru temizleme yapılabilir.
Gelinliğin tasarımına karar verdikten sonra detaylı bir hesaplama yaparak gelinliğin yaklaşık 60 ile 70 kilogram arasında değişeceğini keşfettik.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri