Klavyeler üzerinde yer alan ve F1'den başlayarak F12'ye kadar uzanan fonksiyon tuşlarından biri olan F2 tuşunun en çok bilinen özelliği, seçilen bir belgenin ya da nesnenin ismini değiştirmede kullanılmasıdır.
F2 - Seçili dosya veya klasörün ismini değiştirmeyi sağlar. F3 - Aktif pencerede arama özelliğini açar. F4 - Alt + F4 aktif pencereyi kapatır. F5 - Sayfayı yenilemek veya yeniden yüklemek için kullanılır.
Bilgisayar kullanıcıları, bu fonksiyon tuşlarına bastıklarında bu tuşlar ilk işlevlerini yerine getirirken; bu tuşlara Fn tuşu ile birlikte basılması halinde ise ses açma kapama, ekran parlaklığını azaltma ya da arttırma gibi fonksiyon tuşlarının ikinci işlevleri gerçekleştirilir.
Işık yoğunluğunu azaltmak için Fn+F5 tuşlarına basın. Işık yoğunluğunu arttırmak için ise Fn+F6 tuşlarına basın.
F Lock tuşunu kullanma
Klavyenizde bir F Lock tuşu varsa standart komutlar ve alternatif komutlar arasında geçiş yapmak için bu tuşa basın. F Lock ışığı Kapalı olduğunda alternatif işlevler çalışır (Yardım, Geri Al gibi). F LOCK ışığı açık olduğunda standart işlevler çalışır (F1, F2 vb.).
İlgili 29 soru bulundu
En çok bilinen yöntem, klavyemizin en üstünde yer alan F1, F2 vb. tuşlarını uygulamalarda da kullanabilmek için “fn” tuşuna basılı tutarak kullanmak.
F1 ve F2 gibi tuşların ikinci işlevi ise klavye tuşunun hemen üzerinde simge olarak yer almaktadır. Klavyenin boyutuna bağlı olarak F1, F2 ve tuşları yetersiz gelebilmektedir, bu gibi durumlarda "Home", "PgUp" gibi tuşlara da ikinci bir işlev eklenebilmektedir.
Eylemi geri almak için Ctrl+Z tuşlarına basın.
CTRL R : CTRL tuşu ile R harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, F5 tuşu ile aynı görevi görür yani refresh yani sayfayı yeniler.
Dolayısıyla Ctrl + Y kısayolunun görevi, yazılan kelimelerin tekrar edilerek yazılmasıdır.
F1 tuşu: Bütün programlarda yer alan yardım penceresinin açılmasını sağlamaktadır. F2 tuşu: seçilen dosyaların isimlerini değiştiren bir tuş olmaktadır. F3 tuşu: Kullanılan pencerede arama özelliğini açmakla görevli bir tuş olmaktadır. F5 tuşu: Sayfayı yenilemek için kullanılan bir tuş olmaktadır.
Ctrl + M: Topla.
F1'den başlayarak F12'ye kadar uzanan bu tuşlar arasında yer alan F12 tuşu ise F11 ile PrtSc tuşları arasında yer almaktadır. F12 Tuşu Ne İşe Yarar? Microsoft Word dosyası üzerinde yer alan bir belge yazdırılmak istendiğinde, Shift+Ctrl+F12 kısayolu kullanılmaktadır.
PowerEdge sunucunuz desteklenmeyen bir yapılandırmada çalıştığında sistem, her başlangıcı durdurup devam etmek üzere onay için F1'e veya Sistem BIOS'una girmek için F2'ye basmanızı ister.
Seçili içeriği belirli bir konuma kopyalama. Shift+F2, imleci hedefe getirip Enter tuşuna basın. Seçili içeriğe sahip bir Otomatik Metin bloğu tanımlama. Otomatik Metin bloğu ekleme.
F1, F2, F3, F4, F5, F6, F7, F8, F9, F10, F11 ve F12 tuşları kısaca fonksiyon tuşları olarak geçmektedir. Fonksiyon tuşlarının temel amacı klavye üzerindeki diğer tuşların kullanımına karıştırılmaksızın bazı kolay komutları meydana getirebilmektir.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
Dosya Gezgini kısayolları:
ALT + D = Adres çubuğunu seçer.
Excel'de filtre oklarını ekleyipi kaldırmak için Ctrl + Shift + L tuşlarını kullanabilirsiniz. Birden fazla alana göre filtreleme yaptığınızda, tek tek bu filtre oklarını kaldırmak yerine, Ctrl + Shift + L tuşlarına basarak, tüm filtreleri temizleyebilirsiniz, oldukça kullanışlı bir yöntemdir.
Gerek Windows üzerinde yer alan dosya gezgininde gerekse de Explorer üzerinde adres çubuğunu açar. Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
Alt Gr tuşu etimolojik olarak 'alternative graphic' ifadesinden gelen bir tuştur. Birçok uluslararası klavyede bulunur ve klavye tuşu ile birlikte basıldığında özel karakterlerin girilmesini sağlar.
Genel olarak ifade etmek gerekirse, Space tuşunun solunda yer alan Alt tuşu, ana menüyü açmaya yararken; Alt Gr tuşu ise özel karakterlerin yazıya dökülmesinde kullanılmaktadır.
F2: Seçilen hücreyi düzenler
F2'ye basıldığında Excel, hücre sonunda beliren bir imleçle hücre düzenleme moduna geçecektir. Hızlı değişiklikler yapmak için bir el kısa yoludur.
F3 tuşu ne işe yarar sorusu sorulduğunda, aşağıda listelemiş olduğumuz bu özellik ve görevler bu soruya cevap olacaktır. Hem Windows'un kendisinde hem de Windows içinde çalışan programlarda “ara / bul” özelliğini açarak, arama yapılmasına olanak sağlar.
F9: Microsoft Outlook'ta e-posta göndermeyi ve almayı sağlarken, Word'de dosyayı yeniler. F10: Windows'ta açık olan uygulamanın menü çubuğunu aktif hale getirir. F11: Tüm internet tarayıcılarında tam ekran moduna geçmeye ve tam ekran modundan çıkmaya yarar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri