F3 : Arama penceresini açar.
Hepsi Bir Arada Medya Klavye'de FN Lock tuşunu etkinleştirmek için aynı anda FN tuşuna ve Caps Lock tuşuna basın. FN Lock tuşunu devre dışı bırakmak için tekrar aynı anda FN tuşuna ve Caps Lock tuşuna basın.
F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar. F11: Etkin penceredeki dosyayı kaydeder. F9: Etkin penceredeki e-postayı gönderir.
Birden fazla işlevi gerçekleştirmek için F1, F2 ve diğer işlev tuşlarını (varsayılan olarak kısayol tuşları olan) kullanabilirsiniz. F tuşlarını işlev tuşları olarak iki yolla kullanabilirsiniz: Fn tuşu ışığı yanana kadar Fn tuşunu basılı tutun.
F1 genellikle yardım menüsünü açmak için kullanılır. Windows'ta, bu tuşu basılı tutarak ve bir uygulama simgesini tıklatarak, o uygulama için yardım menüsünü açabilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
F1'den başlayan ve F12'ye kadar giden bu tuş grubunun özellikleri şu şekildedir: F1 Tuşu: Bilgisayar üzerinde kullanılan birçok programda yardım menüsünü açan F1 tuşu bazı bilgisayarlarda ise BIOS ayarlarına ulaşmak için kullanılmaktadır. F3 Tuşu: Hem Windows'ta hem de diğer programlarda, ara ve bul özelliği açar.
F4 tuşu, Windows XP ve Windows 95 yüklü olan bilgisayarlarda ara/bul penceresini açarken; Windows 2000 ve daha üzerine bir işlerim sistemi yüklü olan bilgisayarlarda ise son yapılan işlemi tekrar etmeye yaramaktadır. Gerek Windows üzerinde yer alan dosya gezgininde gerekse de Explorer üzerinde adres çubuğunu açar.
Alt-F4 kısayolunu yapmak için, klavyenizdeki Alt ve F4 tuşlarına aynı anda basmanız gerekir. Alt tuşunu basılı tutun ve ardından F4 tuşuna basın. Alt-F4 kısayolu, Windows, macOS ve Linux dahil olmak üzere tüm modern işletim sistemlerinde çalışır.
Örneğin, f1 tuşuna basılması, bir yardım penceresi açar. Alternatif olarak, fn + f1 tuşlarına beraber basılması, tuşun üzerindeki baskıda olduğu gibi, bilgisayarı uyku moduna geçirir.
Işık yoğunluğunu azaltmak için Fn+F5 tuşlarına basın. Işık yoğunluğunu arttırmak için ise Fn+F6 tuşlarına basın.
Bu makaledeki bir kısayolu hızla bulmak için Ctrl+F tuşlarına basın ve arama sözcüğünüzü girin. Bir eylemin karşılık gelen kısayol tuşu yoksa, makro kaydederek bir kısayol oluşturabilirsiniz.
Fonksiyon tuşları adı verilen ve F1'den F12'ye kadar uzanan tuş grubu klavyemizin en üst kısmında yer almaktadır. Fonksiyon tuşlarından ilki olan ve temel görevi yardım penceresini açmak olan F1 tuşu da klavyelerimizin en üst kısmında, ESC ile F2 tuşları arasında yer almaktadır.
Klavye ve mouse kilidini açmak için CTRL+ALT+DEL tuşlarına aynı anda basmanız ve ardından Esc tuşuna basmanız gerekir, mouse ve klavye kilidi açılır.
Bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girip System Configuration sekmesinin hemen altında, Action Keys Mode seçeneğinde Enabled/Disabled seçeneğinden Fn tuşunu etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca Başlat => Çalıştır => osk yazıp Tamam'a basın ve Ekran Klavyesini etkinleştirdikten sonra yeniden deneyiniz.
fn (işlev) modunu etkinleştirmek için fn ve sol shift tuşuna aynı anda basın. Fn tuşu ışığı yanıyorken, varsayılan eylemi etkinleştirmek için fn tuşuna ve bir işlev tuşuna basmanız gerekir.
F4'e basmak pencereyi kapatır ve FN+F4'e basmak bile pencereyi kapatır.
Örneğin, Fn ve F12 (hoparlör simgesi) tuşlarına birlikte basmak hoparlörlerin ses düzeyini yükseltmek yerine F12 tuşuna atanmış olan eylemi gerçekleştirir. Klavyenizde Fn tuşu yoksa bir işlev tuşuna basarken Kontrol tuşunu basılı tutmayı deneyin.
F5: Bilgisayar (LCD) ekranını karartın. F6: Bilgisayar (LCD) ekranını aydınlatın. F7: Klonlamayı veya genişletilmiş masaüstünü etkinleştirmek için harici ekranları yönetin.
Word, PowerPoint: Seçili metnin tamamını büyük veya küçük harf yapmak için shift + f3 tuşlarına basın. Excel: Seçili hücreye bir işlev eklemek için shift + f3 tuşlarına basın.
Ctrl+Z: Geri Alma. Ctrl+S: Çalıştığınız Binelgeleri/Çalışmayı Kayıt Eder. Ctrl+W: Açık olan pencereyi kapar. Alt+F4 görevini görür.
Shift + Alt + F4 = Shift + Pencere Kapat : Eğer Explorer da Araçlar -> Klasör seçenekleri altında "Her bir klasörü kendi penceresinde aç" seçili ise ardı ardına açılan pencerelerin tamamını aynı anda kapatmak için kullanılır.
F8: Windows açılış menüsünü açmaya yarar. F9: Microsoft Outlook'ta e-posta göndermeyi ve almayı sağlarken, Word'de dosyayı yeniler. F10: Windows'ta açık olan uygulamanın menü çubuğunu aktif hale getirir. F11: Tüm internet tarayıcılarında tam ekran moduna geçmeye ve tam ekran modundan çıkmaya yarar.
F3 Tanımlanmış alanların (varsa) yapıştırılmasını sağlar. SHIFT+F3 ile fonksiyon sihirbazı başlatılır. F4 Formül içindeki hücre adresleri sabit hale ($ ile) getirilir.
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri