Facebook'un sağ üst kısmındaki simgesine ve sonra adınıza dokunun. Kapak fotoğrafınızın altındaki simgesine dokunun. Arşiv'e, sonra üst kısımdaki Hikaye Arşivi'ne dokunun.
1. Eski Instagram Hikayelerinizi görüntülemek için profil ekranınıza gidin ve sağ üst köşedeki hamburger simgesine dokunun. 2. Bu menüden, Hikaye Arşivinize erişmek için Arşivle'ye dokunmalısınız .
Instagram hikaye arşivi profil kısmında bulunmaktadır. Instagram hikaye arşivine ulaşmak için öncelikle profile girin, profilde yer alan paralel üç çizgi sembolüne tıklayın, açılan menüde ikinci sırada bulunan arşiv seçeneğine tıklayın. Instagram hesabındaki bütün hikaye arşivleri bu bölümde yer almaktadır.
Akışınızın üst tarafında bulunan Hikayeler kısmına gidin. Sağ üstteki Arşivin'e dokunun. Sağ üstteki simgesine dokunun. Arşivine Kaydet'in yanında Aç veya Kapat'a dokunun.
Sağ üstteki simgesine dokunun. Hikaye ayarlarını düzenle'yi seçin. Hikaye Gizlilik Ayarı'na dokunun. Hikayenizi paylaşmak istediğiniz hedef kitleyi seçin ve sonra Değiştir'e dokunun.
İlgili 19 soru bulundu
Facebook'un sağ üst kısmındaki simgesine ve sonra adınıza dokunun. Kapak fotoğrafınızın altındaki simgesine dokunun. Arşiv'e, sonra üst kısımdaki Hikaye Arşivi'ne dokunun.
Hikayeler, iPhone ve Android için Messenger uygulamasında görülebilir. Arkadaşınız olan veya Messenger'da bağlantıda olduğunuz birisinin paylaştığı bir hikayeyi görebilirsiniz. Sağ alttaki Hikayeler'e dokunun. Kişinin hikayesine dokunun.
“Hesap” menüsüne gidin. Listenin en altında bulunan “Yakınlarda Silinenler” seçeneğini seçin. Burada, son 30 gün içinde sildiğiniz tüm yayınları, hikayeleri ve IGTV videolarını bulacaksınız. “Yakınlarda Silinenler” bölümünde, “Arşiv” inizde değilse hikayeler 24 saat kalacaktır.
Hikaye paylaşımlarının ardından 24 saat geçtiğinde aktif olarak siline hikayeler, sonrasında arşivde depolanmaktadır.
Eski Hikayeler Özelliğini İzle
Üç yatay çizgiye dokunabilir ve orada menüyü görebilirsiniz. Arşivi seçtiğinizden emin olun ve ardından tüm eski hikayeleri orada görebilirsiniz. Ayrıca, bir hikayeyi görüntülemek için üzerine tıklayabilirsiniz.
Hikaye Arşivi özelliği sayesinde artık hikayeleriniz otomatik olarak arşiv özelliğine kaydedilecek. 24 saati doldurduktan sonra arşiv kısmından erişebileceğiniz hikayenizi, Hikayelerde Öne Çıkanlar özelliğiyle profilinizde sergilemeniz de mümkün.
Gönderilerin arşivlenmesi için kullanıcıların kendileri arşiv yapması gerekiyor ve böylelikle arşivlenen fotoğraf profilden kaldırılıyor. Tabii ki fotoğraf silinmiyor. Arşiv bölümünden o fotoğrafa tekrar ulaşıp paylaşabiliyorsunuz. Arşivlenen fotoğraflar ise sağ üst köşede bulunan çevrelenmiş saat ikonunda yer alıyor.
Arkadaşınız olan veya Messenger'da bağlantıda olduğunuz birisinin paylaştığı bir hikayeyi görebilirsiniz. Sağ alttaki Hikayeler'e dokunun. Kişinin hikayesine dokunun. Birisinin hikayesinden çıkmak ve Messenger'a dönmek için parmağınızı ekranda aşağı kaydırın ya da sağ üstteki simgesine dokunun.
Bunun net bir cevabı var, o da Facebook profilinize kimin baktığını göremezsiniz! Facebook'un resmi kurallarına göre böyle bir şey kesinlikle mümkün değildir. Facebook, hesabınızı nasıl kullandığınızı kendi faydası için takip ediyor olsa da, bu bilgileri sağlamak gibi bir zorunluluğu bulunmaz.
Hikaye Ayarlarını Düzenle” kısmını açarak “Arkadaşlar”ı “Herkese Açık” olarak değiştirin. Böylece son 24 saatte Facebook Hikayeler'de yer alan tüm hikayeleriniz ve bundan sonra paylaşacaklarınız herkes tarafından görüntülenebilecek. Hikayelerinizi kimin görüntülediğini görmek için izleyici sayısına basabilirsiniz.
Arşivlenen hikayelere ulaşmak için profil sayfasının sağ üst bölümünde bulunan saat ikonuna dokunmak gerekiyor. Arşiv sayfasında, tarihi geçmiş hikayelerin yanı sıra daha önce arşivlenmiş fotoğraf ve video paylaşımları da görüntülenebiliyor.
Instagram Hikâyeler Arşivleme Özelliği Nasıl Çalışıyor? Instagram hikayeler arşivleme özelliği aslında siz hikayeyi paylaştığınızdan itibaren çalışmaya başlar. Hikayeniz 24 saatin sonunda kalktığında aynı hikayeye arşivler kısmında erişebilirsiniz.
Bildiğiniz gibi bu yeni özellik, kullanıcılar tarafından üretilen fotoğraf ve video koleksiyonlarının diğer kullanıcılar tarafından görüntülenmesine ve 24 saat sonra kaybolması şeklinde kullanılıyor. Hikaye formatı aslında ilk olarak Snapchat uygulaması tarafından ortaya çıkarıldı ve meşhur edildi.
Facebook'ta bir hikaye oluşturduğunuzda, sadece 24 saat boyunca görünecek fotoğraflar, videolar ve gönderiler paylaşabilirsiniz. Paylaştığınız hikayeleri hikaye arşivinizde yeniden ziyaret edebilirsiniz.
Mavi nokta dediğin nokta değil aslında rozet ve doğrulanmış hesap anlamına geliyor.
Facebook'un sağ üst kısmındaki simgesine dokunun. Sayfalar'a dokunun ve sonra Sayfanıza gidin. Sayfanızın üst kısmındaki Diğer'e ve sonra İstatistikler'e dokunun.
Koleksiyonlar, bir konu veya tema etrafında düzenlenmiş kaydedilen içeriklerden oluşan özelleştirilmiş gruplarıdır. Kaydettiğiniz içerikleri Önerilen koleksiyonlar'ı kullanarak düzenleyebilir veya kendi koleksiyonlarınızı oluşturup adlandırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri