Grupları yöneten kişiler için iki ayrı görev vardır: yöneticilik ve moderatörlük. Yönetici, Facebook grubunun kurucusudur ve tüm grup ayarlarını kontrol edebilir. Moderatör, yöneticinin grup hareketlerini yönetmesine yardımcı olan ve işlerin yolunda gittiğini doğrulayan kişidir.
Moderatör, bir açık oturum ya da panelin içeriğini belirleme, tartışmayı yönlendirme ve etkileşimli bir diyalog içinde yürütme ile sorumludur. Moderatör program boyunca konuşulan başlıkları sentezler, bir özet halinde bilgi sunar ve ilgili kişilere sorular yöneltir.
Gerçek moderatörler, sosyal ağın yöneticisi veya takipçisi olan kişilerdir. Burada planlama ve izleme en önemli hususlardır. Modere etmekten kelime olarak türeyen bu işi yapanlar, durumu veya olayı sürükler, sürdürür. Kendine verilen görev sınırları içinde forumu yönetir, söz verir, konu dağıtır, akışı sağlar.
Görevini kaldırmak istediğiniz üyenin adının yanındaki simgesine ve sonra Yöneticilikten Çıkar'a ya da Moderatörlükten Çıkar'a dokunun.
Grup yöneticileri, insanların grubun önemsediği konularda bilgi sahibi olan üyelerin içeriklerini bulmasına yardım olmak için üye, yönetici ve moderatörleri grup uzmanı olarak belirleyebilir. Üyeler grup uzmanlığı görevini kabul edebilir veya geri çevirebilir.
İlgili 20 soru bulundu
Grup görevleri
Moderatör, yöneticinin grup hareketlerini yönetmesine yardımcı olan ve işlerin yolunda gittiğini doğrulayan kişidir.
Güncellenmiş mobil tarayıcı deneyimi
Grup adının altındaki [sayı] üye'ye ve sonra Üyeler'e dokunun. 3. Grup uzmanı yapmak istediğiniz üyeye dokunun, Grup uzmanı olarak ekle'yi seçin ve sonraOnayla'ya dokunun.
Moderatör, Türkçede tam karşılığı yönlendirici, olay yöneticisidir. İnternette sıkça karşılaştığımız bu mevki standart olarak User/Kullanıcıdan 1 kademe üsttedir. En çok kullanım alanı forumlar ve IRC kanallarıdır. Forumlarda konu silme, düzenleme, kilitleme vs yetkileri bulunur.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Moderatör maaş beklentisi aylık ortalama 26.400 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 23.700 TL ile 32.500 TL arasında değişmektedir.
Moderatör olmak için üniversitelerin iletişim fakültesinde yer alan Yeni Medya ve İletişim, Gazetecilik, Medya ve Görsel Sanatlar gibi bölümlerden mezun olmak gerekmektedir. Aynı zamanda kişinin alanında deneyim kazanması ve yeterli bilgi birikimine sahip olması gerekmektedir.
Moderatör karizmatik ve katılımcılar tarafından otoritesi kabul görecek bir kişi olmalıdır. İyi bir dinleyici olmasının yanı sıra konuları geniş anlamda değerlendirebilecek bilgi ve tecrübeye sahip olmalıdır. Toplantıların, forumların veya panellerin asıl patronu ve yöneticisi moderatördür.
Moderatörler, kullanıcıların videolara yaptığı yorumları veya katılımcıların yayınınızdaki canlı sohbette gönderdikleri mesajları incelemeye ve yönetmeye yardımcı olabilir. İçerik üreticiler, ekledikleri moderatörleri standart veya yönetici moderatör olarak ayarlayabilir.
Ekşi Sözlük hiyerarşisinde moderatör, yazarların Sözlük kurallarına uygun olup olmadıklarını denetle- yen ve gerektiğinde onları yönlendiren yazarla- rı tanımlamak için kullanılmaktadır.
Moderatörler, yorumları bildirebilecek, izleyicileri gerektiğinde yayından çıkarabilecek ve belli bir izleyicinin yorumlarını kapatabilecek.
Moderatörün iki görevi vardır. Birincisi kendisine verilen haber kuşağını konuğuyla, anlatıcısıyla, kendi anlatımıyla sürükler. Diğer bir görevi ise, bir tartışma programını müzakere eder.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 18.000 TL ile 24.000 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Sosyal Medya Danışmanı maaşı 17.000 TL iken, en yüksek ise 27.500 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır. Maaş verilerini nasıl oluşturuyor ve güncel tutuyoruz?
2024 yılı itibari ile 314 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Sosyal Medya Yöneticisi maaşları 26.600 TL'dir. En düşük Sosyal Medya Yöneticisi maaşı 21.300 TL iken, en yüksek Sosyal Medya Yöneticisi maaşı 90.000 TL'dir.
Spiker maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2024 yılı itibari ile 21 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Spiker maaşları 36300 TL'dir. En düşük Spiker maaşı 29000 TL iken, en yüksek Spiker maaşı 93100 TL'dir.
Moderatör ile yönetici arasındaki fark nedir? Moderatör, bir Topluluk'ta sohbetleri güvenli ve kontrol altında tutmaya yardımcı olan kişidir. Topluluk yöneticisi tarafından seçilip denetlenirler ve kendilerine yöneticinin uygun gördüğü başka görevler verilebilir.
Moderatörler, kanalın güvenli, samimi ve eğlenceli kalmasını sağlamak üzere yayıncının sohbeti yönetmesine yardımcı olurlar ve aşağıdaki eylemleri yapabilirler: Zaman aşımı veya banlı kullanıcılar. Yavaş, yalnızca Abone veya yalnızca Takipçi sohbet modlarını etkinleştirin. Anket başlatma, yönetme ve tamamlama.
Facebook, grup yöneticilerine grup üyelerinden para alma imkanı sağlıyor. Grup yöneticileri, bu sayede harcadıkları emeklerinin karşılığını alabilecek. Söz konusu aracın ilk etapta az sayıda grup yöneticisine sunulduğu söylendi.
(Örneğin Amerika Birleşik Devletleri'nde en az 18 yaşında veya Tayland'da en az 20 yaşında olmanız gerekir.) Yetişkin değilseniz ilanlar dışında gruba katılabilirsiniz. Yalnızca alım satım özelliği eklenmiş olan gruplarda satış yapabilirsiniz. Alım satım grubu özelliğini eklemek için grubun yöneticisi olmanız gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri