Önemli: Güvenlik duvarının kapatılması cihazınız veya verileriniz için riski artırabilir. Kesinlikle kapatmanız gerekmediği sürece açık bırakmanızı öneririz. Gelen bağlantılar bölümünde, izin verilen uygulamalar listesindekiler de dahil olmak üzere Tüm gelen bağlantıları engelle için tek bir onay kutusu görürsünüz.
Microsoft Defender Güvenlik Duvarı'nı kapattığınızda cihazınız (ve varsa, ağınız) yetkisiz erişime karşı daha savunmasız hale gelebilir. Engellenen bir uygulamayı kullanmanız gerekiyorsa, güvenlik duvarını kapatmak yerine bu uygulamaya güvenlik duvarı üzerinden izin verebilirsiniz.
Güvenlik duvarı, bu bağlantı noktalarından geçmesine izin verilen ve daha da önemlisi olmayan şeyleri denetleyen bir güvenlik duvarıdır. Bunu kapıda duran bir güvenlik görevlisi gibi düşünebilirsiniz, girmeye veya çıkmaya çalışan her şeyin kimliğini kontrol eder.
Güvenlik duvarı ayarları, tüm uç noktalarda ağ güvenliği tehditleri riskini azaltan ağa yetkisiz erişimi engelleyen Windows Defender Güvenlik Duvarı kurallarını uygular. Bu ilke, Windows 10 sürüm 1709 ve sonraki sürümlerini destekler.
Başlangıç'a gidin ve Denetim Masası açın. Sistem ve Güvenlik>Windows Defender Güvenlik Duvarı'nı seçin. Güvenlik duvarını Windows Defender aç veya kapat'ı seçin. Etki alanı, özel ve genel ağ ayarları için Windows Defender Güvenlik Duvarı'nı aç'ı seçin.
İlgili 20 soru bulundu
Windows Security penceresinde Güvenlik duvarı ve ağ koruması'na tıklayın ve ardından etkin ağınızı seçin. Ağ penceresinde Windows Defender Güvenlik Duvarı düğmesine tıklayarak güvenlik duvarını açıp kapatın.
Güvenlik duvarı, özel bir ağın içine, dışına yönelik veya özel ağın içindeki internet trafiğini kısıtlayan bir bilgisayar ağı güvenlik sistemidir. Bu yazılım veya özel donanım-yazılım birimi, veri paketlerini seçici olarak engelleyerek veya izin vererek çalışır.
Güvenlik Duvarı olan Firewall, kısaca bir bilgisayar savunma mekanizması donanımıdır. Bir ağ ile internete bağlı olan tüm bilgisayarlar birçok virüs, zararlı yazılım ve bilgisayara sızabilecek hacker tehdidi altındadır. Firewall, bilgisayarı bu tehditlerden koruyan donanımdır.
Başlat'ı seçin ve bu Windows Güvenliği aramak için "Başlat" yazın. Arama sonuçlarından Windows Güvenliği seçin, Virüs ve tehdit koruması'& gidin ve Virüs koruması & ayarları'nın altında Ayarlarıyönet'i seçin. Gerçek zamanlı koruma'yı Kapalı konumuna getirin.
Güvenlik duvarları, internet bağlantınızdan gelen bilgileri filtreleyen ve inceleyen yazılım programları veya donanım cihazlarıdır. İlk savunma hattını temsil ederler çünkü herhangi bir potansiyel zarar oluşmadan, kötü amaçlı bir programın veya saldırganın, ağınıza ve bilgilerinize erişmesini durdurabilirler.
Güvenlik duvarı veya ateş duvarı, (İngilizce: Firewall), güvenlik duvarı yazılımı, bir kural kümesi temelinde ağa gelen giden paket trafiğini kontrol eden donanım tabanlı ağ güvenliği sistemidir.
Gelişmiş > Güvenlik > Güvenlik duvarı bölümüne gidin ve güvenlik duvarını etkinleştirmek için Güvenlik duvarını etkinleştir kutucuğunu işaretleyin, devre dışı bırakmak için ise Güvenlik duvarını etkinleştir kutucuğunun işaretini kaldırın.
Firewall, sadece birinci savunma hattıdır ve diğer güvenlik önlemleri ile birlikte kullanılması gerekir. Örneğin, antivirüs yazılımı, zararlı yazılımların tespit edilmesi ve kaldırılması için kullanılırken, güncellemeler ve yama yönetimi de işletmenizin ağını güncel tehditlere karşı korumak için önemlidir.
Sonuç olarak, Microsoft Defender bilgisayarınız için yeterince iyi mi? Kesinlikle evet; özellikle de pek çok ücretsiz antivirüs yazılımıyla karşılaştırıldığında... Daha iyisi kuşkusuz daha profesyonel bir çözüme (ve tabii ki ücretli bir pakete) başvurmanız olacaktır.
Unutmayın, Defender kapandığı anda bilgisayarınız dışarıdan gelecek virüs, casus yazılım gibi tehditlere açık hale gelecektir. Yapılacak en doğru şey Windows Defender kapatma işlemi öncesi başka bir koruma programını bilgisayarınıza kurmak olacaktır.
Android telefonunuzda veya tabletinizde Google uygulamasını açın. Sağ üstte Profil resminiz veya adınızın baş harfi Ayarlar Uygunsuz sonuçları gizle'ye dokunun. Uygunsuz sonuç filtresi'ni açın veya kapatın.
Firewall yani türkçe anlamıyla güvenlik duvarları, gelen ve giden tüm ağ trafiğini belirli filtrelerden geçiren, ağ trafiği içerisindeki zararlı eylemleri durdurmayı amaçlayan cihazlardır.
Not: Kolaylaştırılmış güvenlik nedeniyle, Windows 10 veya 11'i S modunda çalıştırıyorsanız bu işlem kullanılamaz. Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Güvenliği ve Virüs ve tehdit koruması'nı seçin.
Bilgisayar ağlarında, güvenlik duvarları önceden tanımlanmış veya dinamik kurallar ve ilkeler kümesine dayalı olarak ağ trafiğini engeller veya izin verir. Ağları ve bilgisayarları potansiyel olarak tehlikeli kara şapkalı saldırganlardan korur ve cihazları ele geçirerek kötü amaçları için kullanmalarının önüne geçer.
Güvenlik duvarlarıyla ilgili en çok sorulan sorulardan biri güvenlik duvarının donanım mı yoksa yazılım mı olduğudur. Cevap her ikisini de içerir. Bir yazılım güvenlik duvarı, her bilgisayara yüklenen bir programdır.
Güvenlik duvarı, bir bilgisayar (veya yerel ağ) ile başka bir ağın (İnternet gibi) arasına girerek gelen ve giden ağ trafiğini kontrol eder. Bir güvenlik duvarı olmadan her şey yolunda gider.
Güvenlik Duvarı / hangi tehlikelerden korumaz? Duvarın dışından gelen tehlikelere karşı bilgisayarı korur, ancak duvarın iç kısmından gelen tehlikelere karşı bir koruma sağlamaz. Kurum içi güvenliği sağlamak için farklı yapılar oluşturulabilir. Kuruma özel güvenlik duvarları da satın alınabilir.
PC'nizde Başlangıç > Ara'ya gidin, sonra Windows Defender Güvenlik Duvarı'nı arayın. Kenar çubuğunda “Windows Defender Güvenlik Duvarı'nda bir uygulama veya özelliğe izin ver”i tıklayın. “Ayarları değiştir” düğmesini tıklayın. iTunes.MSI'ı ve Gizli ve Genel onay kutularını seçin (yanlarında onay işareti olur).
Siber alanda veriler bilgisayarlar, sunucular ve router'lar arasında gezinir. Firewall ise bu veriyi kontrol ederek güvenli olup olmadığını tespit eder ve güvenli olmayanlara karşı sizi korur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri