Geçici işçilerin çalışma süresini de 12 aya çıkaracağız. 1 yıl çalışacak şekilde kurumlarında çalışma imkanı sağlayacağız.” dedi. 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret için de TRT Haber'de açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, “ Asgari ücret için aralıkta yeniden oturacağız.
Yasayla, kurumların ihtiyaçları doğrultusunda geçici işçi çalıştırma süresi arttırılırdı. Buna göre geçici iş pozisyonlarında çalışanların çalışma süreleri aynı vize dönemi içinde 11 ay 29 güne kadar uzatılabilecek. Bu sürenin belirlenmesinde idare, kurum ve kuruluşun bağlı veya ilgili olduğu bakanlık yetkili olacak.
"KADROLU İŞÇİ HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ OLACAK"
AK Parti'li Elitaş, teklifteki, geçici işçilere kadroya ilişkin olarak "Geçici işçi çalıştırılan kurum ve kuruluşlardaki kadrolarda herhangi bir şekilde boşalma olduğu takdirde kurum ilan edecek.
Geçici İşçilerin Çalışma Süreleri 11 Ay 29 Gün Olarak Uzatıldı, İşte Detaylar - Memurlar.Net.
696 sayılı KHK ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde geçici işçi statüsüyle istihdam edilen üyelerimizin iş sözleşmeleri askıya alınmakta ve yılda 10 ay süreyle çalıştırılmaktadır.
İlgili 32 soru bulundu
Sendikamız, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde geçici işçi statüsü ile 10 ay çalıştırılmak üzere kadroya alınan işçilerin çalışma sürelerinin 12 aya çıkarılmasını sağlamak amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne yazılı talepte bulundu.
696 sayılı KHK ile MEB bünyesinde geçici işçi statüsünde çalışan üyelerimizin çalışma sürelerini 11 ay 29 güne kadar uzatan kanun maddeleri Meclis Genel Kurulunda kabul edildi.
Deprem bölgesindeki TYP süresi 9 ay uzatıldı 16 Ağustos 2023 - 11:49 | Güncelleme: 22 Kasım 2023 - 21:53. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde Toplum Yararına Program (TYP) süresinin 9 ay uzatıldığını bildirdi.
2023 Yılı Toplum Yararına Program (TYP) Kapsamında Personel Alımı Kura Çekimi. İl Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarda çalışmak üzere 9 aylık süre için toplamda 18 kişilik alım yapılacaktır.
“Geçici işçi” ifadesi, iş mevzuatında yer alan “belirli süreli iş sözleşmesi” ile çalışan işçilere karşılık gelmektedir. Özellikle kamu işyerlerinde kullanılan bu ifade, geçicilik niteliğini aşan bir niteliktedir. Öyle ki kamuda geçici kadrosunda bulunup da emekliliğine hak kazanan işçilere rastlanmaktadır.
kurum ve kuruluşlar tarafından çalıştırılan geçici işçiler; çalıştırıldıkları işyerlerinde geçirdiği hizmet süresi esas alınarak, bu işyerlerinde boş olan sürekli işçi kadrolarına geçirilir.
En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması ile geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Geçici işçiye kadro henüz Resmi Gazete'de yayımlanmadı, düzenleme yayımlanarak yasalaşacak. Geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren teklif, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
Bu kapsamda kurulan geçici iş ilişkisi, yazılı olarak ve en fazla 6 ay süreyle kurulabilmektedir. Ve en fazla 2 (iki) defa yenilenebilmektedir. Bu şekilde en fazla toplam 18 ay süreyle kurulmuş olmaktadır.
Sürekli işçi kadrosu 4D'li işçi olarak tanımlanır ve yapılan iş sözleşmeleri belirlenmiş bir süreyi kapsamaz. Kamu işçileri olarak da kabul edilirler. Geçici süre ile çalışabilecekleri gibi sürekli işçi olarak da çalışabilirler. 4D'li işçiler beli pozisyonlara göre kamu alanında kadrolu olarak da kabul edilebilir.
Bugün 4a olarak adlandırılan sigortanın kapsamını, özel bir işyerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilere sağlanan sosyal güvenceler oluşturuyor. Dolayısıyla 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununa göre bir işverene bağlı olarak çalıştırılan işçiler 4a kapsamında yer alıyor.
Bakan Işıkhan mesajında, "Depremlerden etkilenen illerde kamu hizmetlerinin devamlılığını sağlamak ve vatandaşlarımızın en çok ihtiyaç duydukları anda yanlarında olmak adına tahsis ettiğimiz 50 bin kişilik Toplum Yararına Program süresini 9 ay uzatıyoruz" ifadesine yer verdi.
TYP UYGULAMA SÜRESİ KAÇ AYDIR? TYP uygulama süresi, her bir program için en fazla 6 aydır.
TYP'den programa başlandığı tarihten itibaren bir sene içinde en fazla 9 ay süreyle yararlanma imkânı bulunmaktadır. Ancak, 9 ay bittikten sonra 3 ay bekleyerek yeni bir programdan faydalanılabilmektedir.
Deprem bölgesinde; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa illerinde kamuda toplum yararına programlar (TYP) dahilindeki işlerde çalıştırılacaklar için iş süresi sınırı 2024 sonuna kadar kaldırıldı.
2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Toplum Yararına Program (TYP) projesi 11.09.2023 ile 10.06.2024 tarihleri arasında yapılacak olup, toplam 9 ay çalişma süresini dolduranlar başvuru yapamayacaklardır .
Deprem bölgesinde Toplum Yararına Program süresi 9 ay uzatıldı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Antalya'da “43. İl Müftüleri İstişare Toplantısı”nda konuşuyor.
Geçici işçilerin çalışma süreleri 5 ay 29 gün ile 9 ay 29 gün arasında değişiyor. Geçici işçiler, Devlet Demiryolları, Orman Genel Müdürlüğü, şeker fabrikaları, belediyeler ve benzeri kurumlarda görev yapıyor. Düzenlemede geçici işçilerin çalışma süreleri üzerinde duruluyor. Kadrolu işçi olarak çalışması hedefleniyor.
"Kamuda yaklaşık 31 bini Milli Eğitim Bakanlığında olmak üzere geçici statüde çalıştırılan 40 bin işçi bulunuyor. Bu işçiler, Kamu Çerçeve Protokolüyle hüküm altına alınan kadro haklarının verilmesini istiyor.
TYP, Türkiye genelindeki kamu kurumları, belediyeler ve diğer kamu tüzel kişilikleri tarafından yürütülen projeler kapsamında istihdam edilen geçici işçileri içerir. TYP işçileri, kamu projelerinde belirli bir süre çalışan ve sosyal güvenceye sahip olmayan kişilerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri