Ses yapmasının en büyük nedenlerinden biri fanın üzerinde ki tozların yanı sıra fanın motorunun içerisinde toplanan tozlardır. Fan üzerinde yer alan tozları ıslak mendil gibi basit ekipmanlar ile temizlemekte mümkün, ancak fan motoru içerisinde yer alan tozları temizlemek için çok tazikli olmayan hava olması gerekiyor.
Bir bilgisayar fanı uzun bir süre boyunca yüksek sesle döndüğünde, fan ile ilgili bir sorun olabilir ya da bilgisayar aşırı ısınıyor olabilir. Güç ayarlarını yapın, fan havalandırma deliklerini temizleyin, şüpheli işlemleri kontrol edin ve ardından iç sıcaklığı azaltmaya yardımcı olmak için BIOS'u güncelleyin.
Fanın etrafındaki tozu ve kirleri temizlemek için spreyi fanın ızgarasına doğru yönlendirerek hava püskürtülür. Bu, fan kanatçıklarındaki birikintileri ve soğutma kanallarındaki tıkanıklıkları temizlemek için etkili bir yöntemdir. Bir diğer yöntem ise yumuşak bir fırça veya mikrofiber bez kullanmaktır.
Fan sistemini kapatmanın en iyi yöntemi güç kablosunu inaktif etmek olacaktır. Bunu yapabilmeniz için kasa içerisini açıp, fanları PSU kablosundan ayırmak olacaktır. Yeni nesil sistemlerde bu fanlar tek bir kabloya bağlı olabiliyor. Dolayısıyla tek bir kabloyu sökmeniz tüm fanları kapatmanıza sebep olabilir.
İlgili 43 soru bulundu
Bozuk yazılım veya kötü amaçlı yazılımlar gibi birden çok işlem CPU'nun kapasitesinin üzerinde olduğunda, fanlar aşırı ısıyı gidermek için sürekli olarak çalışır. Bu işlemleri belirlemek ve ardından kapatmak için Windows Görev Yöneticisini açın.
işlemciye (CPU) aşırı yüklenilmesi nedeniyle bilgisayar fanının sürekli çalışmasına yol açabilir, bu da fanların kesintisiz ve hızlı çalışmasına neden olur. Casus yazılım ve diğer kötü amaçlı yazılım türleri, birçok bilgisayar sorununun önemli başlıca sebepleridir.
Bir süre sonra ilk günkü aldığınız performansı alamamaya başlarsınız ve işlemci doğal olarak yavaşlar. Özellikle son dönemde laptoplarda sık görülen aşırı ısınma probleminin giderilmesi hususunda laptop fanlarının temizlenmesi oldukça büyük önem taşımaktadır.
İlk 5 Haneli Mesajınız! Mesaj Sayısında Ender Kişilerdensiniz! Fan elektronik, yıkanmaz. Bakır da oksijeni sevmez, oksitlenir, yıkanmaz.
Laptop Fan Bakımı Fiyatları Ne Kadardır ? Laptop fan bakımı, temizliği ve kaliteli termal macun ile yenileme fiyatımız 490 TL gaming cihazlarda ise 890 TL 'dir.
Bilgisayarda işlemciye çok yük bindiğinde, ısınmaya neden olduğundan, CPU'nun soğutulması için fanlar daha hızlı çalışır. Bu durum cihazdan normalden daha fazla ses gelmesine neden olabilir. İşlemcinin yoğun çalışması, aynı zamanda kasadaki güç ünitesini soğutan fanın da hızlı çalışmasına neden olabilir.
Toz, tüy veya sigara dumanının neden olduğu zifir, fan kanatlarında ve soğutucu bloklarda birikebilir. Yağlı bir madde olan zifir, toz ve tüy toplamaya yatkındır. Havalandırma deliklerinin tıkanması halinde, fanın işleyişi bozulur, bu da cihazın ideal performansını elde etmesini engeller.
Yeni nesil fan sistemleri sürekli olarak çalışacak şekilde dizayn edilmiştir. Özellikle yüksek performanslı oyun sistemlerinde işlemci ve ekran kartlarının fanlarına kadar tüm fanların sürekli devrede olduğunu görebiliyoruz. Bunun sebebi, sürekli olan performans ihtiyacıdır.
İşlemci fanı, bilgisayarın en önemli bileşenlerinden biri olan işlemcinin aşırı ısınmasını önlemek için kullanılan bir soğutma sistemidir. İşlemci fanı olmadan bilgisayar çalıştırılabilir mi sorusunun cevabı ise evet. İşlemci fanı olmadan bilgisayar açtığınızda, işlemci saniyeler içinde çok yüksek sıcaklıklara ulaşır.
Fan yuvaları kasanın üst kısmında, arka kısmında ve ön kısmında, kasanın modeli ile değişkenlik gösterecek şekilde konumlandırılmış olabilir. Fanları monte ederken ilk olarak üzerinde duracağımız konu fanların yönünü doğru belirlemek olacaktır.
Laptop Fan Temizliği ve Termal Macun Yenileme Fiyatı Ne Kadar ? Laptop fan temizliği ve termal macun yenileme ile komple bakım hizmetinin fiyatı 200 TL dir.
Fan kanatlarındaki ve çevredeki toz veya birikintileri temizlemek için basınçlı hava spreyi veya küçük bir fırça kullanın. Dizüstü bilgisayarın içine nem girmemesine dikkat ederek fan kanatlarını hafifçe silmek için nemli bir bez kullanın.
Kullandığınız bilgisayar sistemi normal işleriniz için satın aldığınız bir sistem ise çok yüksek performanslı bir soğutucu almanıza gerek yoktur. Ancak, yüksek performanslı bir oyun laptopu kullanıyorsanız bu aşamada kesinlikle fan sayısı fazla ve yüksek performanslı bir soğutucu kullanmanız gerekiyor.
Hayır zararı olmaz aksine faydası olur. Laptobun altında serin hava akışı fazla olur bu sayede laptobum fanları işlemciye ekran kartına daha serin bir hava gönderir.
Söz konusu aşınmalar, cihazınızın performanısın kötü etkiler hatta bozulmaya sebep olabilir. Bilgisayarınızda donma, takılma ve aşırı ısınma gibi problemler yaşanmadan önce laptop bakımı yaptırabilirsiniz. Bu sayede söz konusu risklerin önlenmesini sağlayabilirsiniz. Genel bakımın yılda 1 kere yapılması gerekir.
Elektrik süpürgesinin ince boru ağzıyla fan girişlerinden hava çekin, takılan birşey varsa büyük ihtimal dışarı çıkartacaktır. Wd40 veya yağlayıcıyı fan deliklerinden sıkmak gibi bir hata yapmayın, artık cihazlar çok minimal yapıda, en ufak gözenekten sıktığınız şey başka yerlere sıçrayıp kısa devreye neden olabilir.
Dizüstü bilgisayarlar, aşırı ısınmayı tolere edecek şekilde tasarlanır. Bilgisayar ısınmaya başlayınca, fan çalışarak soğutma işlemini devreye sokar. Hava giriş ya da çıkış bölümlerindeki tozu engelleyen ızgaraların yetersizliği bilgisayarın ısınmasına neden olur.
Fanların tozlanmasında normal şartlarda herhangi bir problem yoktur. Bunun sebebi ise; üretici markalar toza dayanıklı olacak şekilde üretim yapmasıdır. Ancak, bu tozlar kontrol edilmediği taktirde fanın ses yapmasına yol açabilir, ısınmasına neden olabilir veya fanı bozabilir.
Fan arızası bahsettiğiniz gibi çalışıp soğutmama olayı değildir... Fan iki şekilde bozulabilir birincisi balans kayması bu şekilde fan sürtme sesi yapar ikincisi ise fan komple durur ve çalışmaz. Sizin cihazın termal macun değişimi ve detaylı temizliğe ihtiyacı vardır. 2 senelik PC.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri