Tarla farelerinin başlıca doğal düşmanları kedi, köpek, tilki, gelincik, sansar, baykuş, leylek, kerkenez, atmaca, doğan, şahin, kartal ve yılanlardır. Doğal dengenin bozulmadığı ortamlarda, bu doğal düşmanlar tarla farelerini büyük ölçüde baskı altında tutmaktadırlar.
Eve fare giriyorsa, girdiği yerlere 5-6 adet karanfil konulmalıdır. Fareler, karanfil kokusundan içeri giremeyecektir. Farelerin girdiği yerleri tespit etmek için, yerdeki yağlı izlere ve dışkıya dikkat edin. Ayrıca bu bölgelerde farklı bir kokunun olduğu da fark edebilirsiniz.
NANE, FESLEĞEN, KEKİK, KARANFİL, bu bitkilerin kokuları da keskin oldukları için en az naftelin kadar fareleri uzak tutmaktadır. NANE YAĞI, Farelerin bulundukları yere birkaç damla nane yağı damlatılması yada bu yerlerin, içine nane yağı katılmış suyla yıkanması farelerin uzaklaşmasını sağlayacaktır.
Evin içerisinde bir kaç bölgeye naftalin koymak çok etkili olacaktır. Evde farelerin olduğu yere soğan konulduğunda fareler kokudan rahatsız olarak o bölgeden uzaklaşırlar. Ayrıca marketlerde satılan fare spreyleri de fareyi kaçırmak için etkili olur. Fare spreyi sayesinde fareler eve gelemez.
Fareler sitronellanın kokusundan hiç hoşlanmazlar. Aslında bizim için rahatsız edici olmaya bu kokunun onlar için rahatsız edici olması ilk başta doğru gelmemektedir. Fakat genel olarak yoğun esans kokuları onları rahatsız edebilir. Sitronella, hayvanlar aleminde genel olarak sevilmeyen bir kokudur.
İlgili 22 soru bulundu
Soğanın keskin kokusu fareleri kötü yönde etkileyen kokular arasında yer alıyor. Farelerin geçtikleri bölgeye soğan yerleştirmek uzaklaşmalarını sağlayacak bir diğer yöntemdir. Otomobillerin kaputuna girerek elektrik aksamlarına da ciddi ölçüde zarar veren fareleri koku ile kaçırmada mazot kokusu kullanılabilir.
Rüyada Eve Fare Girmesi Ne Demek? Fare kemirgen bir hayvan olduğundan dolayı aslında çok sevilmezler. Ancak rüyada eve fare girdiğini görmek aksine bolluk, bereket, kazancın çoğalması, rızık bereketine delalet etmekte ve yorumlanmaktadır.
Kiler, depo, kömürlük, garaj, mezra evi, barınak, kulübe vb. gibi fare olması muhtemel alanlarda temizlik yapmadan önce mikroplar öldürülmelidir. Bu amaçla iki litre su içine bir çay bardağı çamaşır suyu atarak spey şeklinde serpmek 10 – 15 dakikada mikropları öldürür.
Farelerin en sevdiği besinler arasında kaşar peyniri ve çikolata ilk sırada yer alır. Ancak tahıllar, sebzeler ve etler de onlar için vazgeçilmezdir. Kokusunu beğenmedikleri yiyecekleri çok aç değillerse yemek istemezler. Bu nedenle peynir türleri yağlı ve kokulu olduğu için onlara daha cazip gelir.
Fare zehiri tableti farenin geçtiği noktalara yerleştirerek kullanabilirsiniz. Küçük fareleri bulmak bazen daha zor olabilir. Toz fare zehiri kullanmak en etkili çözümlerden biridir. Hem evlerde hem de farklı mekanlarda kullanım kolaylığı sayesinde en çok tercih edilen seçenekler arasında kapan fare zehiri bulunur.
Naftalinin bilindiği üzere ağır bir kokusu bulunmaktadır. Fareler naftalinin kokusundan rahatsız olurlar ve o eve girmezler bunun için evin içerisine birkaç bölgeye naftalin konulmalıdır. Farelerin gelmediğini göreceksiniz. Farelerin girdikleri yere soğan koyarsanız farelerin eve girişini engellersiniz.
*Nemli , loş ve sıcak yerlerde (fırın , mutfak, çöplük, tuvalet-banyo ) sürüler oluşturarak yaşar ve gelişirler . *Blatta ( ışıktan kaçan ) isminden de anlaşılacağı üzere ışığı sevmez ve gece aktif olurlar. *Geceleri açıkta bırakılan yemeklere saldırarak beslenirler ve yiyecekleri kirletirler.
Bir kova suya koyun. Kovaya, bir miktar çamaşır suyu veya diğer dezenfektanlar ekleyin. Fare pisliği olan bölgeyi, kovadaki dezenfektanla iyice yıkayın. Fare pisliği bulaşan alanı dezenfekte ederken, mutlaka eldiven ve maske takın.
Tarla farelerinin başlıca doğal düşmanları kedi, köpek, tilki, gelincik, sansar, baykuş, leylek, kerkenez, atmaca, doğan, şahin, kartal ve yılanlardır. Doğal dengenin bozulmadığı ortamlarda, bu doğal düşmanlar tarla farelerini büyük ölçüde baskı altında tutmaktadırlar.
Tuz ruhu ve çamaşır suyunu aynı kovaya dökünce çıkan zehirli gaz fareyi öldürür.
Özellikle zemin katlarda bulunan ev ve işyerleri daha fazla risk altında olduğundan lağım faresi, genel olarak gider borularını, çamaşır makinesi gider borusu veya bulaşık makinelerinin pis su tahliye borularını kemirip parçalayarak mutfaktan veya banyodan eve girerler.
Öyle ki bazı yıllar zarar dereceleri yoğunluğa göre % 100' e ulaşabilir. Tarla faresinin doğal düşmanları olan yılan, kartal, şahin, gelincik, baykuş, leylek ve atmaca gibi yaban hayvanlarını korumak gerekir. Bu yaban hayvanları tarla faresinin çoğalmasını büyük ölçüde önlerler.
Manyetik fare kovucuları, ses dalgası etkisiyle zararlı haşereleri uzaklaştırmaya yarar. Doğal fare kovucu çeşitleri, çocuklarınız ve evcil hayvanlarınız açısından oldukça güvenlidir. Fare kovucu sprey çeşitleri kadar etkili olan cihazlar, haşereleri zehirlemeden uzaklaştırma konusunda etkilidir.
Önerilen en etkili mücadele şekli; tarlaya fare girişinin bulunduğu yerin derin sürülerek bir şerit oluşturulmasıdır. Kapanlarla henüz kış çıkmadan mekanik mücadele yapılırsa, hayvanın buradaki yoğunluğu oldukça azaltılıp daha sonra zarar vermesi engellenebilir.
Sıcaklık ve Güvenli Yuva İhtiyacı
Bu nedenle yuvalarını yapmak Ve üremelerini devam ettirebilmek amacıyla sıcak ve güvenli alanlara ihtiyaç duyarlar. büyütmek için sıcak yerler bulmaları gerekir. Lağım fareleri ve küçük ev fareleri sıcak bir yer ve bol miktarda yiyecek ve su bulmak için evlerimizi istila ederler.
Fareler özellikle sese karşı çok duyarlı hayvanlardır. onları en basit gürültü dahi rahatsız eder. Burada dikkat etmemiz gereken, insanları rahatsız etmeden sadece farelerin duyabileceği şekilde gürültü üretmektir. Kemirgen türleri 80khz. kadar olan frekanstaki sesleri duyabilmektedir.
Çünki fare veya sıçan, vücuduna öldürücü bir madde aldığının farkına varmaz. Herhangi yeni bir maddeyi önce bıyıkları ile muayene ederler. Ani ses ye gürültüden ürker ve kaçarlar fakat bazı yerlerde gürültüye alışır ve faaliyete devam ederler.
Kötü Koku – fareler sık sık idrara çıkarlar ve idrarları amonyak kokusuna benzer güçlü bir koku yayarlar.
Vücut şekli nedeniyle, fareler muhtemel görünenden çok daha küçük deliklerden evlere girebilirler. Fareler ayrıca evlere pencere veya tavanlardaki boşluklardan ve kanalizasyon hatlarından girebilirler. Drenaj boruları uygun şekilde kapatılmazsa, fareler evlere lavabo veya küvet drenajları yoluyla girebilir.
Fareler çok fazla yavru doğurmasıyla bilindiği için fare aynı zamanda doğurganlığın da sembolüdür. Doğum tarihi Fare Yılı'na denk düşenler arasında 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996 ve 2008 doğumlular bulunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri