Haftanın 6 günü sabah 09:00 ile 18:00 saatlerinde hizmet vermektedir. Pazar günleri kapalı olup 5-10 yaş grubu için uygundur.
18 yaş altı okuyucular, kütüphanede açılacak olan kurs, seminer vb. için ebeveynleri ya da vasileri ile kayıt yaptırmalıdır.
Öğrenci ve araştırmacılarımızın heyecanla beklediği kütüphane; 340 kişilik kapasitesi, 288 çalışma masası ve 52 bilgisayarı ile bütün 15 yaş ve üzeri bütün misafirlerini bekliyor.
Kütüphaneleri kullanan gençlere çay, kahve ve çorba ikramlarının yeni kütüphanede de devam edeceğini ifade eden Turan, "Kütüphanelerimizin içine girdiğiniz andan itibaren isteseniz de para harcayacak bir yer yok. Burada her şey ücretsiz.
Topkapı Kütüphanesi'nden 17 yaş üstü öğrenciler, hafta içi ve cumartesi günleri 08.30 ila 24.00 saatleri arasında faydalanabilecek. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hizmete giren kütüphanede 78 öğrenci ağırlanabiliyor.
İlgili 30 soru bulundu
Hafta içi ve Cumartesi sabah 09:00 ile 18:00 saatlerinde hizmet vermektedir. Pazar günleri kapalı olup 4-10 Yaş grubu için uygundur. Ebeveyn katılımı zorunludur.
Çocuk kütüphaneleri engelli çocuk kullanıcılarına göre de uygun olmalıdır. Bina girişlerinde uygun eğim ve genişlikte rampa, engelli çocukların mekân içinde kitaplık, masa ve sandalyelere çarpmayacağı ve rahat hareket edebileceği boş alanlar, merdiven varsa merdivene uygun aparatlar ya da asansör yapılmalıdır.
Fatih Belediyesi'nin tüm kütüphanelerinde ziyaretçilere araştırmalarında kullanmaları için bilgisayar, ücretsiz WIFI, ücretsiz çıktı ve fotokopi hizmeti de sunuluyor.
Çalışma Saatleri: 7/24 Açıktır.
Kütüphanelerde üyelik işlemleri ücretsizdir.
Çocuk Kütüphanesi 25.000 adet kitaptan oluşan koleksiyonu ile 5-10 yaş arasındaki çocuklara hizmet vermektedir.
T.C. vatandaşı olan kullanıcılarımız T.C. kimlik numarasını gösterir bir belgeyle üyelik oluşturarak ödünç verme ve kütüphane hizmetinden yararlanabilir. Yabancı uyruklu vatandaşlar ise en az 6 ay oturma izin belgesi ve kimlik kartıyla üyelik gerçekleştirebilir.
* Kitapları geç getiren kullanıcılara her kitap için günlük 50 kuruş gecikme cezası uygulanır.
Kütüphanede Çalışmak Sınav Başarısını Artırabilir
Sessiz ve sükunetli her yer ders çalışmayı kolaylaştırır. Kütüphanede ders çalışmak, üretkenliği artırabilir ve öğrencinin daha odaklı ve üretken hissetmesini sağlayabilir.
3- Lise öğrencisi olarak Milli Kütüphaneden yararlanmam mümkün mü ? Halen yürürlükte olan “Milli Kütüphane Hizmetlerinden Yararlanılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”in 5inci maddesinde belirtildiği üzere lise öğrencileri Milli Kütüphaneden yararlanamaz.
Süreli Yayın Bilgi Sistemine üye olmak ücrete tabi değildir okuyucularımız Dijital Kütüphane sisteminden ücretsiz olarak üye olabilir ve yıllık 1000 (bin) poz ücretsiz olarak indirebilir.
Kütüphaneye girdiğinizde sizi büyük bir bekleme salonu karşılıyor. Burada bazen dakikalar bazen de saatlerce sıra beklenebiliyor. Öğrencilerin içeride kalma süresi sınırlı değil, sadece 25 dakikalık mola hakları bulunuyor.
NASIL ULAŞIRIM DEMEYİN! Merkezi konumu ile ulaşımı en kolay kütüphane 👉 Fatih Merkez Kütüphanesi. #10FMK📚 Yenikapı - Atatürk Havalimanı Metro Hattı'nda bulunan Emniyet Fatih metro durağında inerek, 2 dakikalık yürüme mesafesi ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Sizi de bekleriz.
1. Kütüphanemiz, okuyucularına kişisel dizüstü bilgisayarları, tabletleri, akıllı telefonları ve diğer mobil cihazlarıyla Kablosuz Bağlantı (Wi-Fi) ile internet erişim imkânı sunmaktadır.
400 kişi kapasiteli kütüphanede 50 bin kitap bulunuyor
Fatih Belediye binasında 4 bin metrekare alanda oluşturulan, 50 bin kitabın bulunduğu kütüphane, 400 kişi ile İstanbul'un oturma kapasitesi bakımından en büyük kütüphanelerinin başında geliyor.
89C, Fatih Merkez Kütüphanesi adresine giden son Otobüs.
Kütüphanede internet erişimi sağlayabileceğim herhangi bir yer var mı? Evet. Merkez Kütüphane'nin Referans ve Süreli Yayınlar Salonları'nda, 32 adet internet erişimli bilgisayar bulunmaktadır.
Çocuk Kütüphanesi kapsamında; geleneksel Türk oyunları, bireysel okuma alanları, drama, resim, müzik, boyama ve masal anlatıcılığı etkinlikleri, yeteneklerine göre sanatsal eğitimler alabilecekleri, görme engellilerin elektronik ortamda ve canlı olarak masal dinleyebilecekleri bir mekân olarak planlanmış.
Bebek ve Çocuk kütüphanelerinin temel amacı okuma kültürü ve alışkanlığının erken çocukluk döneminde kazandırılmasıdır zira yapılan araştırmalar, konuşmanın, şarkı söylemenin, bebeklere ve çocuklara kitap okumanın, onların konuşma ve dil becerilerine oldukça olumlu etkisi olduğunu göstermiştir.
Türkiye genelinde bulunan 67 müstakil çocuk kütüphanesinden 8'inin bebek ve çocuk kütüphanesine dönüştürüldüğü proje kapsamında 2023'e kadar her ilde çocuk kütüphanesi kurulacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri