1994 senesindeki kayıtlara göre İstanbul Fatih ilçesinin 69, Eminönü ilçesinin 33 mahallesi bulunmaktaydı. 29 Mart 2009 tarihinde yürürlüğe giren 5747 sayılı kanunla Fatih ve Eminönü ilçeleri doğru bir kararla birleştirilerek "Fatih" adı altında tek bir ilçeye dönüştürülmüştür.
Fatih ilçesi 57 mahalleden oluşur. Yüzölçümü 15,6 km2 olan Fatih'in 2008 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile yapılan sayım sonuçlarına göre nüfusu 443.955'tir.
29 Mart 2009 tarihinde yürürlüğe giren 5757 sayılı kanunla, tarihî yarımadanın iki ilçesi (Fatih ve Eminönü), "Fatih" adı altında tek bir ilçeye dönüştürülmüştür.
Tarihi Yarımada Nereleri Kapsar? “Suriçi” olarak da bilinen Tarihi Yarımada bölgesi yakın zamana kadar Eminönü ve Fatih ilçelerini kapsıyordu. Daha sonra Eminönü de Fatih'e bağlandı ve Tarihi Yarımada bütünüyle Fatih ilçesine bağlanmış oldu.
Cibali, Fener Ve Balat Semtleri. İç içe geçmiş olan bu üç semt, İstanbul'un Haliç kıyılarında kalmış gizli birer hazine gibidir.
İlgili 19 soru bulundu
TÜİK rakamlarına göre İstanbul'un nüfusu 2017 yılında 15 milyon 29 bin 231 kişi iken, 2018 yılında 38 bin 493 kişi artarak 15 milyon 67 bin 724 kişiye ulaşmıştır. İstanbul'un en kalabalık ilçeleri sırasıyla; 891 bin 120 kişi ile Esenyurt, 770 bin 317 kişi ile Küçükçekmece ve 734 bin 369 kişi ile Bağcılar'dır.
Eminönü, İstanbul'un bir semtidir. İstanbul'un Tarihî yarımada olarak bilinen kısımda, Haliç'in batısında yer alır. 7 Mart 2008 tarihine kadar ilçe belediyesi olan Eminönü bu tarihte lağvedilerek kanunla Fatih ilçesine bağlanmıştır.
Topkapı İstanbul'un en tanınan semtlerinden biri. Fatih İlçesi sınırları içerisindedir.
Fatih ilçesi İstanbul'un en bilindik ilçeleri arasında yer alıyor. Fatih ilçesi İstanbul'un Avrupa yakasında olan ilçeleri arasındadır. Fatih ilçesi doğrudan Çağlayan adliyesine bağlı olan bir ilçedir.
Tarihi Yarımada demek Fatih demek aslında. Çünkü 2008 yılında Eminönü tekrar Fatih'e bağlı bir semt oldu. Böylece Fatih, yeniden Tarihi Yarımada'daki tek ilçe haline geldi. Fatih Roma İmparatorluğu'nun en önemli merkezlerinden biriydi.
Çarşamba, İstanbul'un Fatih ilçesinin eski bir semtidir. Sultanselim, Draman, Karagümrük, Edirnekapı ve Fener semtleriyle komşudur.
fatih istanbul'un en eski semtlerinden biri olup beşeri bakımdan büyük çeşitliliğe sahiptir.
Avrupa Yakasındaki İlçeler: Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Sarıyer, Silivri, Şişli, Sultangazi, Zeytinburnu olmak üzere toplam 24 tane ilçeye ...
Fatih İstanbul'un en büyük ve en kalabalık ilçesidir. Fatih ilçesinin posta kodu ise 34096 olarak karşımıza çıkmaktadır.
Marmaray'ın güzergahlarından birisi de Fatih'tir.
6 Şubat 2023 TÜİK verilerine göre 39 ilçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 964 mahalle bulunmaktadır.
Sirkeci, İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan bir semttir. Deniz kenarında Haliç'in ağzında yer alan semtin batısında Bahçekapı semti, doğusunda Sarayburnu (Topkapı Sarayı), güneyinde ise Cağaloğlu semti bulunur.
İstanbul'un Esenyurt ilçesi, 977 bin 489 nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olarak öne çıktı ve 57 ili nüfus bazında geride bıraktı. Ankara'nın Keçiören ilçesi ise 942 bin 884 kişilik nüfusuyla 3'üncü sırada yer alırken, Keçiören'i, 936 bin 351 kişiyle Gaziantep'in Şahinbey ilçesi takip etti.
İstanbul'un Esenyurt ilçesi, 2021 sonu itibarıyla 977 bini aşan nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olurken, bu özelliğiyle 57 ilin nüfusunu geride bıraktı.
Bizans döneminde kullanılan adıyla Konstantinopolis; 1453'te Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet'in fethinden sonra Kostantiniyye, Dersaadet, İstanbul gibi değişik adlarla anılmıştır.
Detaylandıracak olursak; Haliç'ten başlayıp, Eyüp Sultan sınırlarındaki tarihi surlarla devam eden ve Zeytinburnu ilçesinin sınırlarına kadar ulaşan, Marmara denizi ile birleşen tarihi surlarla çevrilmiş olan bu geniş bölgeye tarihi yarımadadeniliyor. Asıl İstanbul ya da Eski İstanbul da denilen yer İstanbul boğazı ve ...
7. yy.da kurulan İstanbul'un, kuzeyde Haliç, doğuda İstanbul Boğazı ve güneyde Marmara Denizi ile çevrili kısmı günümüzde “Tarihi Yarımada” olarak anılmaktadır. Kent, Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayan stratejik konumu nedeniyle tarihi boyunca kentte hüküm süren uygarlıklar için daima çok önemli olmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri