Bu kapsamda, nihai tüketiciye yapılan satışlar için tanzim edilen faturalarda müşterinin T.C. kimlik numarasının yazılması zorunluluğu da söz konusu değildir.
Kimlik Numarası bilgilerine yer verilmesi zorunluluğu bulunmamaktadır.
Eğer karşı taraf e-Fatura kullanıcısı değilse faturanızı e-Arşiv fatura üzerinden gönderirsiniz. e-Arşiv faturası düzenlerken TC kimlik numarası girme zorunluluğunuz yoktur.
Fatura kesilmesi için faturada bazı bilgilerin yer alması gerekir. Fatura kesmek için faturaya yazılması gereken başlıca bilgiler şunlardır: Faturayı düzenleyen kişi/firmanın unvanı, adresi, Faturayı düzenleyen kişi / firmanın vergi numarası, mersis numarası
Türkiye Cumhuriyeti tabiyetinde bulunan gerçek kişiler için vergi kimlik numarası olarak Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının kullanılmaya başlanıldığı tarihten itibaren belgelerde vergi kimlik numarası satırına onbir haneli Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası yazılacaktır.
İlgili 25 soru bulundu
T.C. Kimlik Numarası bilinmeyen alıcılara düzenlenen faturalarda alıcı TCKN bilgisi olarak 11111111111 yazılmalıdır.
Bu kapsamda düzenlenecek e-Arşiv Fatura üzerinde vergi kimlik numarası veya T.C. kimlik numarası bulunması zorunludur.
Faturada Şekil Şartları: Faturanın ispat aracı olması, ancak niteliği gereği faturaya geçirilmesi gereken bilgilerin mevcudiyeti halinde geçerlidir. Sözleşmenin ifa aşamasıyla ilgili olarak düzenlenen faturanın şekli ve kapsamının ne olması gerektiği konusunda, Türk Ticaret Kanunu'nda özel bir hüküm bulunmamaktadır.
Şahıs şirketleri fatura keserken kağıt fatura olabildiği gibi e-fatura da kullanabilirler. İnternet erişimi olan her yerden e-fatura kesebilecekleri e fatura programı ile saniyeler içinde faturalarını keserek müşterilerine gönderebilirler.
Fatura vermeyen ve almayanlara 2.200 TL'den aşağı olmamak üzere faturaya yazılması gereken tutarın veya farkının %10'u oranında özel usulsüzlük cezası kesilmektedir. Vergi mükellefi olmayanlara almadıkları her bir fatura için bu cezanın beşte biri kadar (440 TL) özel usulsüzlük cezası kesilmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları, son haneleri hesaplamak için ilk 10 hane üzerinden bazı matematiksel işlemler yapılır. İlk 10 hane 1111111111 olan birinin kimlik numarasının son hanesi hesaplandığında, bu işlem sonucu elde edilen rakamların 11'e bölümünden kalan olarak bulunur. Sonuç 0'dır. Ancak T.C.
e-Arşiv faturası düzenlerken TC kimlik numarası girme zorunluluğu yoktur. TC kimlik numarası yerine 11111111111 yazarak geçebilirsiniz.
Vergi mükellefi olmayan nihai tüketicilere düzenlenecek faturalarda vergi dairesi ve vergi kimlik numarası veya T.C. Kimlik Numarası bilgilerine yer verilmesi zorunluluğu bulunmuyor.
Kimlik numarası bilgisine yer verilme zorunluluğu bulunmamaktadır. Nihai tüketici olarak fatura istediğinizde T.C. kimlik numaranızı vermek zorunda değilsiniz.
Bir vergi numarası yalnızca bir kişi tarafından kullanılabilir.
T.C ile hiçbir şey yapamazlar.
Gerçek ve tüzel kişilerin içinde anonim ve limited şirketler ile şahıs şirketleri yer alır. Dolayısıyla bir şahıs şirketi E-Fatura kullanabilir.
Şirket sahibi olmayan serbest meslek mensubu kişiler tarafından kesilebilen SMM, iki ayrı nüsha olarak hazırlanır. Hazırlanan faturanın aslı müşteriye verilir, kopyası da faturayı kesen kişide kalır. Serbest meslek makbuzu her tahsilata uygun şekide doldurularak müşteriye iletilmelidir.
30 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan VUK Sıra No: 556 Genel Tebliğinde 2024 yılında uygulanacak had ve tutarlar açıklandı. Buna göre 01.01.2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere fatura düzenleme sınırı 6.900 TL oldu. Fatura Kesme ve Düzenleme Sınırı 2024 yılı tutarı 6.900 TL 'dir.
Faturayı düzenleyenin adı, varsa ticaret unvanı, iş adresi, bağlı olduğu vergi dairesi ve hesap numarası Alıcının (müşterinin) adı, ticaret unvanı, adresi, varsa vergi dairesi ve hesap numarası Malın ve hizmetin türü, miktarı, birim fiyatı ve tutarı Satılan malların teslim tarihi ve irsaliye numarası
MÜHİM'lerden işlem yapmak için TC kimlik numarası olan kimliğiniz ve ilgili elektrik aboneliğinin hesap numarası ile başvuru yapmanız yeterlidir.
onaylanıp gönderilen faturalar için düzeltme ve iptal işlemi yapılamamaktadır. bu tür bir durumda faturanın alıcısı tarafından iade faturası düzenlenebilir, ya da ticari fatura senaryosuna göre oluşturulup gönderilmesi halinde red uygulama yanıtı gönderilebilir. alıcının faturaya yanıt dönememesinin nedeni temel fatura ...
Ticari firma olarak Anonim, Limited, Gerçek ve Şahıs şirketi statüsünde bulunan mükellefler e-fatura uygulamasından yararlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri