Ayrıca boyalı saçları sık yıkamaktan kaçınarak saçların kurumasını ve zayıflamasını engelleyebilirsiniz. Boyalı saçları yumuşatmak için saç maskeleri, saç yağları ve saç kremleri kullanılabilir. Bu sayede saç tellerini nemlendirerek, saçların daha yumuşak ve esnek olması sağlanabilir.
Kuru ve yıpranmış saçlar için Hindistan cevizi yağı ya da jojoba yağı kullanarak sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Nemli olan saçlarınıza sadece birkaç damla bu yağlardan uygulayarak bekletebilir, daha sonra nemlendirici özelliğe sahip bir şampuan ve krem ile durulayabilirsiniz.
Sirkeli suyun etkisiyle saçınız yumuşayacağı ve kaygan hale geleceği için, birbirine dolanan saçı açmanız daha kolay hale gelecektir. Zorlanmanız durumunda saçınıza döktüğünüz sirkeli suyu biraz daha saçınızda bekletmeniz işe yarayacaktır. Dolaşan saçınızı açtıktan sonra saçınızı şampuanla yıkamalısınız.
*Bal, zeytinyağı, argan yağı, Hint yağı, Hindistan cevizi yağı, yumurta sarısı, yoğurt, mayonez ve muz gibi ürünler ve bitkisel yağlarla yapacağınız saç maskeleri sayesinde saçlarınız hem yumuşak hem de daha dirençli olacağından kırık oluşumunu da önlemiş olacaksınız.
İlgili 36 soru bulundu
Argan yağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, lavanta yağı, tatlı badem yağı saçın nemini korumaya odaklı, besleyiciliği yüksek ve saçın elastikiyetini artırır özelliktedir. Kuru saç için bu saç bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz.
Kuru ve kabarık saçlar için özel olarak formüle edilmiş nemlendirici şampuan ve saç kremleri tercih edin. Saç kremleri, saç tellerine derinlemesine nüfuz ederek saçları yumuşatır ve kabarıklığı azaltır. Nemlendirici Saç Maskeleri: Saçlarınızı haftada bir veya iki kez nemlendirici saç maskeleriyle besleyebilirsiniz.
Nemlendirici uygulamalar yapın
Aloe saçlarınızı nemlendirecek ve besleyecektir. Sıcak Hindistan cevizi yağı uygulaması da saçlarınızı yumuşatmaya yardımcı olabilir. Bunun için yağı biraz ısıtın ve saçlarınıza, saç derinize masaj yaparak uygulayın. Duş bonesi ve havluyla kapatarak 10 dakika bekleyin.
Vazelini avuç içine yedirerek saçlara sürmek banyo sonrası saçlarda kırık meydana gelmesinin önüne geçebilir. Vazelin, saç derisindeki kaşıntı, pullanma, bit ve sirke için etkilidir. Saç derisindeki pullanmayı gidermek için ince bir tabaka halinde vazelini gece boyunca bekletmek yeterlidir.
Saç köklerini güçlendiren gıda takviyeleri kullanmak (biotin, çinko, C ve E vitaminleri vb.), Saç ürünlerini duş esnasında masaj yaparak uygulayıp saç köklerinin uyarılmasını sağlamak, Yüksek ısı ile saça uygulanan işlemlerden kaçınmak, Saç mezoterapisi ile saç köklerini içeriden beslemek.
Kuru bir saç derisini, zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile tamamen tedavi edebilirsiniz. Saç derinize birkaç damla yağı masaj ile uygulayın ve yıkamayın - bu doğal yağları yeniler, saçı nemlendirir ve besler. Yoğun beslenme için, yağı gece boyunca bekletin.
Ancak keratin yüklemesi genel olarak boya işleminden sonra yapılması tavsiye edilir.
Saç cilası uygulamaları, saçınıza parlaklık ve hacim kazandırırken saçınızı fön makinesi veya düz ütü gibi şekillendirme araçlarının neden olduğu hasarlardan korumak için tasarlanmıştır. Saç cilası kuru, mat veya yıpranmış saçlara parlaklık ve ışıltı katmak için kullanılan bir saç bakım ürünüdür.
Boyalı saçları canlandırırken rengi de korumak gerekiyor. Zeytinyağı gibi maskelerde sık kullanılan doğal yağlar asitik değerleri ile saç boyasının renginin açılmasına ve boyada matlaşmaya neden olabiliyor. Ek bakımlara geçmeden önce rutin kullandığın şampuan ve saç kremi gibi ürünleri gözden geçirmelisin.
Duştan sonra saç kabarmaması için, Hindistan cevizi yağı ya da zerdeçal yağı gibi doğal bileşenleri saç uçlarınıza ve boylarınıza uygulayabilirsiniz. Saç kurutma makinesini sabit tutmaktan kaçınmalı, saç tellerinizi uzun süre boyunca yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız.
Susam yağı, saç ve saç derisini nem açısından besler. Düzenli kullanıldığında saçları yatıştırır, kabarıklığını azaltır ve kolay şekillendirilmesini sağlar. 1 yemek kaşığı susam yağını saçınıza uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra şampuanla durulayın. Elma sirkesi, saçın pH'sını dengeler ve kabarmaların önüne geçer.
Gliserin ve protein açısından zengin ve nemlendirici bir saç kremi (hindistancevizi yağı veya shea yağı içerenler gibi) kullanarak saçlarınızın parlamasını ve öncekinden hafif hissettirmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda kabarık saçların da önüne geçebilirsiniz.
Bakım yaparken. “Parlak saçlar için ne yapmalı?” dediğinizde düzenli bakım da elbette işin bir parçasıdır. Eğer saçlarınız kuruysa duştan sonra durulanmayan bir saç kremi kullanabilirsiniz. Zeytinyağı, argan yağı, badem yağı, jojoba yağı gibi bazı doğal yağlar saçınıza parlaklık katmak için idealdir.
Çünkü, vücudumuzdaki vitaminlerin çoğu saç sağlığı üzerinde etkilidir. Bu vitaminlerin başlıcaları olarak A, C ve E vitaminleri, B grubu vitaminler sayılabilir.
Duştan sonra saçları tokayla tutturmak ve bu şekilde uyumak düz olmasını sağlayacaktır. Hindistan cevizi yağı ve yasemin yağı gibi ürünlerin kullanılması da saçların düz bir hale gelmesini sağlar. Farklı yöntemler denenerek sonuç alınabilir.
Kurutma makinesi ve fırçayla saçınızı fön çekerek kurutun. Bu işlem hem düzleştirme etkisini başlatır hem de saçı kurutarak düzleştiricinin daha etkili olmasını sağlar. “Kıvırcık saç nasıl düz olur?” dediğinizde başrolü düzleştirici oynayacaktır. Doğru ısı ayarında saçlarınızı tutam tutam düzleştirin.
Duştan sonra saçı nazikçe havluyla kurulamak, saç kırılmalarını önlemek için dikkat edilmesi gereken bir noktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri