Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Fatura ne kadar saklanmalı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Fatura ne kadar saklanmalı?

e-Fatura'nın Saklama Zorunluluğu Kaç Yıldır ? e-Fatura'nın saklama zorunluluğu Vergi Usul Kanunu'na göre e-Fatura'nun düzenlendiği ya da alındığı yıldan itibaren beş yıl, Türk Ticaret Kanunu'na göre de on yıldır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

Su faturası kaç yıl saklanmalı?

Fatura da diğer belgeler gibi vergi kanunları açısından 5 yıl saklanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

E-arşiv fatura kaç yıl saklanır?

e-Arşiv Faturalar Kaç Yıl Saklanmalı? Vergi Usul Kanunu'nun 509 Sayılı Tebliğ'inde e-arşiv faturaların saklanma süresi belirlenmiştir. Kanuna göre, e-arşiv fatura kullanıcıları, elektronik olarak oluşturdukları faturaları 5 yıl boyunca dijital olarak saklamak zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: griportal.com

Fatura saklanmalı mı?

Faturaları ve posta kutusu yanıtlarını saklamak mükellefin kendi sorumluluğundadır. Faturaların Vergi Usul Kanunu uyarınca beş yıl boyunca saklanması zorunluluğu da göz önüne alınarak bilgisayara indirilmesi muhafaza ve ibraz yükümlülüğünün yerine getirilmesi bakımından kolaylık sağlayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.efatura.gov.tr

Defter Saklama süresi kaç yıldır?

Türk Ticaret Kanunu'nda defter ve belgelerin saklanma süresi 10 yıl olarak belirlenmiştir. Açılabilecek ticari davalarda delil olması bakımından defter ve belgelerin varlığı önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

Fatura ödeme noktası dolandırıcılığı!

İlgili 32 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Muhasebe evrakları kaç yıl saklanmalı?

TTK'ya göre 10 yıl olan saklama süresi VUK'da (ve Sosyal Sigorta Đşlemleri Yönetmeliğinde) beş yıla indirilmiştir. Yine TTK'ya göre, defterler son kayıt tarihinden, belgeler ise tarihlerinden itibaren 10 yıl süreyle saklanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Fatura nasıl saklanır?

E-Arşiv Fatura; kağıt altında düzenlenerek saklanması ve ibraz edilmesi gereken faturanın, düzenleyen tarafından ikinci nüshasının elektronik ortamda saklanmasıdır. E-Arşiv kullanmak isteyen mükellefler, e-Fatura uygulamasına kayıt olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbasi.com

Gecmis tarihli fatura kesilir mi?

Geriye dönük e-fatura düzenleme için uyulması gereken koşullar şunlardır: Geçmişe dönük fatura sadece satıştan sonraki 7 gün içerisinde kesilebilir. Örneğin bir satıcı elindeki malı ayın 5. gününde sattı ve fatura kesmedi. Bu satıcı sadece ayın 5. günü ve 12. günü arasında geriye dönük e-Fatura kesebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbasi.com

Şahıs şirketi ne kadar fatura kesebilir?

30 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan VUK Sıra No: 544 Genel Tebliğinde 2023 yılında uygulanacak had ve tutarlar açıklandı. Buna göre 01.01.2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere fatura düzenleme sınırı 4.400 TL oldu. Fatura Kesme ve Düzenleme Sınırı 2023 yılı tutarı 4.400 TL 'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mysoft.com.tr

Eski faturalara nasıl ulaşabilirim?

e-Fatura başvuru sorgulama işlemi, "ebelge.gib.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleştirilebilir. Bu web sitesine vergi kimlik numaranız veya TC kimlik numaranız (TCKN) ile giriş yaparak e-fatura sorgulama yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

E-arşiv fatura kaç gün?

Vergi Usul Kanununa göre, geriye dönük e-fatura ve e-arşiv fatura, matbu faturada da olduğu gibi, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren en fazla 7 gün içinde düzenlenmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

E irsaliye saklanmalı mı?

Elektronik bir belge mahiyetinde olan e-İrsaliye belgesi muhafaza süresi boyunca elektronik ortamda muhafaza edilmeli ve ilgili makamlara elektronik ortamda ibraz edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nesbilgi.com.tr

Elektrik su faturaları ne kadar saklanmalı?

Faturaların VUK uyarınca beş yıl boyunca saklanması zorunluluğu sebebiyle bilgisayara indirilerek muhafaza ve ibraz yükümlülüğünün yerine getirilmesi açısından fayda sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mysoft.com.tr

E fatura nasıl saklanır?

Bu nedenle e-Fatura'nın kağıda basılarak saklanması mümkün değildir. Mükellefler, düzenledikleri ve aldıkları elektronik faturaları; girilen bilgileri ve mali mührü de kapsayacak biçimde yasal süreler içinde elektronik, manyetik veya optik ortamlarda muhafaza etmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

Bir evrak noterde kaç yıl var?

Madde 24 — Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde Devlet Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelik Hükümleri uygulanır. Bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde tanımlanan D grubuna dâhil tüm noterlik işlem kâğıtları 75 yıl saklama süresine tabi olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

2023 e-arşiv fatura limiti ne kadar?

2023 yılında e-Fatura kesme ve düzenleme sınırı 4.400 TL olarak açıklanmııştır. Bununla birlikte 1 Mart 2023 tarihi itibarıyla e-Belge düzenleme zorunluluğuna tabi olmayan mükelleflerin vergiye tabi olmayan kişilere düzenleyeceği e-Arşiv Fatura'lar için sınır 5.000 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

Geçmişe dönük fatura işlenir mi?

e-defter beratı yükleme dönemi geçtikten sonra muhasebe kayıtlarında bir düzeltme yapılması ise mümkün bulunmamaktadır. Ayrıca, e-defter beratı yükleme tarihinden sonra geç gelen bir fatura daha sonraki bir ayda defter kayıtlarına işlenebilecektir ancak faturanın işlendiği tarih değil fatura tarihi geçerli olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.efatura.gov.tr

6 ay geriye dönük fatura kesilir mi?

Vergi Usul Kanunu'nun 231/5. maddesine göre faturanın, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami 7 (yedi) gün içinde düzenlenmesi gerektiği, bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturaların hiç düzenlenmemiş kabul edileceği belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mysoft.com.tr

Boş fatura kaybolursa ne olur?

Kullanılmamış ve boş durumdaki faturaların çalınması, ortadan kaybolması halinde durumun tutanakla kayıt altına alınması son derece önemlidir. Kaybolan belgeler eğer hiç kullanılmadıysa durum kolluk kuvvetlerine bildirilmeli ve vergi dairesine başvuru işlemi gerçekleştirilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: efaturazorunlulugu.com

Fatura almazsak ne olur?

Yapılan mal ve hizmet alımlarında fiş veya fatura alınmaması kayıt dışı bir işlemdir. Alış-verişlerde belge düzenlenmemesi hem tüketici haklarının kullanımına engel olmakta, hem de vergi kanunları açısından vergi matrahının azaltılması sonucunu doğurmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergisorunlari.com.tr

Fatura kesilmezse ne olur?

Bir satışın gerçekleştiğine dair kanıt niteliğinde bir belge olan faturanın kesilmesi kanuni olarak zorunludur. 213 sayılı Vergi Usul Kanunu 353. maddesine göre satış yapılmasına rağmen fatura kesilmemesi hem satış yapan hem de alıcı için cezai işlem uygulanmasını gerektirir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bizimhesap.com

Resmi evraklarda zaman aşımı nedir?

Resmi belgede sahtecilik suçu seçimlik hareketli bir suçtur. Resmi belgede sahtecilik suçunda dava zamanaşımı süresi 8 yıldır. Suçun daha ağır cezayı gerektiren nitelikli halinde ise dava zamanaşımı süresi 15 yıldır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Muhasebeci tutma zorunluluğu var mı?

Türkiye'de bir şahıs şirketi kuruluşu ve faaliyetleri sırasında muhasebeci tutmak zorunlu değildir. Ancak, bir muhasebeci tutmak şirketinizin vergi beyannamesi verme, vergi ödemeleri yapma ve diğer muhasebe işlemlerini yapma gibi işlemlerde yardımcı olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT