Kıyafetleri kötü koşullarda saklamaktan kaçının: Örneğin çok soğuk bir garaj, rutubetli bir bodrum veya açık bir balkon gibi alanların değişen sıcaklıkları ve nem seviyeleri vardır. Kumaşların ısı ve nemden zarar görmesini önlemek için giysileri, serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır.
Son yıllarda daha popüler hale gelen karton kutular ile plastik poşet ve kaplar, giysileri muhafaza etmek için düşünebileceğiniz seçeneklerden biri. Plastik poşetlerin vakumlu olanları da mevcut. Bu tür ürünleri hassas olmayan kot ve tişört gibi giysilerinizi depolamak için rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Kışlıkları kaldırırken naftalin gibi soluması çok zararlı ağır kimyasallar olmadan da güve ve haşerelerden korunmak mümkün. %100 Saf Sedir Uçucu yağını bir koton parçasına veya ahşap koku toplarına yedirerek, eşyalarınızı koyduğunuz saklama ünitelerine yerleştirmeniz yeterli.
Kışlık kıyafetlerinizi hurçlara ya da kıyafet saklama kutularına bölüştürerek saklayabilirsiniz. Kışlık ayakkabılarınızı ise ayakkabı saklama kutularında saklamanızı öneririz. Kışlık kıyafetlerinizi dikiş hizasına dikkat ederek katlayın ve boyutlarına uygun hurç ya da kutunun içerisine yerleştirin.
Montlar genel itibarıyla dolgu malzemeli olduğu için katlanmadan düz bir şekilde saklanması gerekiyor. Üzeri tozlanmasın, kötü kokmasın diye de bir kılıfa ya da çöp poşetinin içine düz biz şekilde koyalım. Sonra da yatay bir biçimde dolabın üzerine kaldırabiliriz.
İlgili 19 soru bulundu
Şişme veya kaz tüyü modelleri doğru şekilde katladıktan sonra bir temizliğinden emin olunan hurcun içine koyarak saklamak doğru olur.
Şişme montların kabarıklığının sönme nedeni sanılanın aksine yıkama işlemi değil. Yıkama işlemi montlarınızın temizliği ve güvenle kullanılabilmesi için önemlidir. Ancak yıkama işleminin doğru yapılması şişme montunuzun uzun ömürlü olması açısından büyük bir öneme sahiptir.
Keratinle beslenen güve larvalarının gelişimini önlemek için yünlü giysilerinizi özellikle ilkbahar ve yaz aylarında hava geçirmeyen kaplarda saklayın. Vakumlu torba, hurç, kutu ve sepet gibi saklama üniteleri kullanabilirsiniz.
Giyilmeyen Ayakkabı Nasıl Saklanır? Kullanıcı tarafından giyilmeyen bir ayakkabı, ayakkabı kutularından çıkarılmadan gerekirse içerisine kalıp konularak uygun bir ortamda saklanabilmektedir. Giyilmeyen ayakkabıların zarar görmemesi ve deforme olmaması için ayakkabı kutuları ile saklanması oldukça önemli olmaktadır.
Doğal kokular içerisinde yer alan lavanta, nane, limon, çam ve narenciye gibi notaları evin güzel kokması için tercih edebilirsiniz. Ev nasıl güzel kokar diye düşünüyorsanız aromatik kokuları yaşam alanınızın farklı yerlerine yerleştirerek ortamın havasını ferah ve hoş kokular ile doldurabilirsiniz.
* Kötü kokan kıyafetlerinizi dolaptan çıkarın ve havalandırdıktan sonra dolaba yerleştirin. * Dolabınızın içine lavanta, yasemin gibi kurutulmuş çiçeklerin güzel koku keselerinden koyabilirsiniz. * Boş bir sprey kutusuna yumuşatıcı koyup dolabın içine sıkabilirsiniz.
Vakumlu hurç kıyafetleri kırıştırır mı sorusuna ise konuluş şekline göre bu durumun yaşanabileceği ancak genel olarak kırışmasının pek mümkün olmadığı cevabı verilebilir. Kıyafetlerin kırışmamasının yanında kalitesini koruyarak uzun ömürlü olmasına da katkı sağlamaktadır.
- Vakumlu poşetler gıda maddelerinin saklanması için uygun değildir. Vakumlu poşet içerisinde ne konulabilir mi? - Yazlık kışlık kıyafetlerinizi, mont, palto ve kazaklarınızı, nevresim takımlarınızı, yastık, yorgan ve battaniyelerinizi, çeyizlik eşyalarınızı vs. vakumlayarak saklayabilirsiniz.
Vatandaşların evlerinde atık olarak tuttukları tekstil ürünleri, evsel atıklarla karıştırılmadan giysi tekstil atık kumbaralarına atılacak. Giysi, battaniye, perde, havlu, çarşaf gibi tüm tekstil ürünlerinin atılabileceği kumbaralar, dolduktan sonra atık merkezlerine taşınacak.
➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz. ➽ Kullanmak için derin dondurucudan çıkardığınız eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt raflarında bekletin.
Özellikle kazak gibi kıyafetleri esnememeleri için katlayarak saklamanız gerekir. Çabuk kırışan hassas kumaşlı elbiseleri katlamak yerine asarak saklamanızı öneriyoruz. Kot pantolonları da rulo şeklinde katlayıp saklayarak alandan tasarruf edebilirsiniz.
Yünlü kıyafetlerinizin arasına defne yaprakları yerleştirmeniz de etkili olacaktır. Kıyafetlerini yıkayıp, ütüleyip düzgün bir şekilde katlayarak saklamanız bir sonraki kış dönemi için işlerinizi kolaylaştıracaktır.
Montunuzu kurutma makinesine yerleştirdikten sonra birkaç adet tenis topunu montunuzla birlikte makinenizin içerisine yerleştirebilirsiniz. Tenis topu, montunuzun yıkama işlemi esnasında kaybettiği kabarıklığı kuruma işlemi esnasında yeniden kazanmasına yardımcı olacaktır.
Oluşan topaklar ise montun belirli bölümlerinde birikerek şişme montun kabarık görüntüsünü yitirmesine sebep olur. Uygun yıkama ve kurutma koşullarını sağladığınız halde bu topaklardan kurtulamadıysanız, elinizle bunları havalandırarak montunuzun yeniden kabarık görünmesini sağlayabilirsiniz.
Montunuzu 30°C'de yumuşak bir döngüde makinede yıkayabilirsiniz. Varsa, 'ekstra durulama' seçeneğini seçmeniz de tavsiyeler arasında bulunur. Tüye özel bir sabun veya deterjan kullanmanız gerekir. Çamaşır yıkama programları arasında döndürme döngüsü varsa bu işlemi atlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri