Banka ve kurum anlaşmaları gereği faturanız olmadan abone numaranız ile sorgulama yaparak ödemelerinizi yapabilirsiniz.
Faturanızı kaybetseniz dahi, önceki dönem faturalarınızın üzerinde yer alan sözleşme hesap numaranız ile birlikte Enerjisa İşlem Merkezlerinden, PTT şubelerinden veya online kanallarımız olan Online Hizmetler Merkezimizden, Enerjisa Mobil, e-Devlet ve Tek Tıkla Öde bağlantısı üzerinden ödeme yapabilirsiniz.
Bu durumda size en yakın hizmet noktamıza başvurarak veya 444 4 372 numaralı Enerjisa Çağrı Merkezimizi arayarak Dağıtım Şirketinize iletilmek üzere sayaç okuma talebinde bulunabilir; sayacınızdaki son tüketim değerlerini bildirerek, faturanızın oluşturulması için talepte bulunabilirsiniz.
Fatura Nasıl Ödenir? Fatura ödemelerinizi Online Hizmetler Merkezimiz, Enerjisa Mobil, Tek Tıkla Öde bağlantısı, e-Devlet ve 444 4 372 Çağrı Merkezimiz üzerinden yapabilirsiniz.
İster e-devlet üzerinden isterse bağlı bulunduğunuz il ve ilçedeki dağıtım şirketlerinin internet sitelerinden faturanızı sorgulamanız mümkün. Elinizde abone numaranız olduğu sürece elektrik faturanızı sorgulayıp, elektrik faturası tutarınızı öğrenmeniz çok kolay.
İlgili 32 soru bulundu
e-Fatura başvuru sorgulama işlemi, "ebelge.gib.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleştirilebilir. Bu web sitesine vergi kimlik numaranız veya TC kimlik numaranız (TCKN) ile giriş yaparak e-fatura sorgulama yapabilirsiniz.
E-devlet şifreniz ile e-devlet portalına giriş yapın. Arama bölümüne "elektrik yardımı ile fatura ödeme" yazın. İlgili menüye tıklayarak karşınıza çıkan fatura bilgilerinin doğruluğunu kontrol edin.
Tesisat ve sözleşme numarama nereden ulaşırım? Tesisat veya Sözleşme Hesap Numaranızı elektrik faturanız üzerinde görebilirsiniz , bilmiyorsanız444 4 372 numaralı Çağrı Merkezimizden bize ulaşarak konu ile ilgili destek alabilirsiniz.
Sayılan gruplarda yer alan tüketicilerin elektriği, tek kullanım yerine ait faturaların üç dönem boyunca zamanında ödenmediği durumda kesilebilir. Elektriğin tüketiciye bildirildikten sonra kesilmesi zorunludur. Bu tüketiciler, elektrik faturası borçlarını azami 4 aya kadar taksitlendirerek ödeyebilir.
e-Devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra arama alanına 'Borç Bilgileri Sorgulama ve Borç Ödeme' yazarak ödeme menüsüne kolayca ulaşabilirsiniz. Ödeme yapacağınız şirketi seçerek borçlarınızı görüntüleyebilir ve ödemesini gerçekleştirebilirsiniz.
Fatura bedeli ödenmediği takdirde fatura bedelini ödemeyen kişi veya şirkete karşı icra takibi başlatılabilir. Fatura ilamsız icra takibine konu olabilir.
Sayacınızda tüketim bulunmadığı için fatura tutarı "0 TL" olarak görünmektedir. İlgili dönemde elektrik tüketimi gerçekleşmiş ve faturaya yansımamış ise; incelenmesi için size en yakın hizmet noktamıza başvurarak veya 444 4 372.
Arıza kaynaklı bölgesel bir elektrik kesintisi söz konusu ise, en kısa sürede bölgede görevli dağıtım şirketi çağrı merkezine veya Alo 186 hattına bildirmelisiniz. Bu durumda görevli personel arıza kaynağını tespit ederek gerekli çalışmaları yapacak, arıza giderildikten hemen sonra elektriğiniz açılacaktır.
Kullanılmamış ve boş durumdaki faturaların çalınması, ortadan kaybolması halinde durumun tutanakla kayıt altına alınması son derece önemlidir. Kaybolan belgeler eğer hiç kullanılmadıysa durum kolluk kuvvetlerine bildirilmeli ve vergi dairesine başvuru işlemi gerçekleştirilmelidir.
Deprem sebebiyle olanüstü hal ilan edilen ve afet bölgesi kararı alınan bölgelerde, elektrik ve doğalgaz aboneliklerinde güvence bedeli alınmayacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) konuya ilişkin kurul kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Anlaşmalı elektrik dağıtım şirketleri adına elektrik faturası ödemelerinizi PTT işyerlerinden yapabilirsiniz. Ayrıca Pttmatikler ile posta çeki hesap sahibi müşterilerimizce İnteraktif Posta Çeki Hesabı (İPÇ) sisteminden PTT işyerlerine uğramadan da ödeme yapabilirsiniz.
Elektrik, doğalgaz, su, telefon, internet gibi hizmetlerde faturaların ödenmemesi halinde kesme işlemi uygulanıyor. Örneğin doğalgazda 36 lira, GSM operatörleri 30-50 lira arasında değişen açma-kapama bedeli alıyor. Elektrikte ise bu rakam 37 ila 189 lira arasında değişiyor.
d) Elektrik, su, havagazı, doğalgaz abonelik sözleşmelerinde zamanaşımı (10) yıldır.
Aşağıdaki alana faturanızın sol üst kısmında yer alan 8 ile başlayan 12 haneli sözleşme hesap numaranızı girerek tesisat numaranızı hızlıca sorgulayabilirsiniz.
Sayacın bağlı olduğu yere ait olan numaradır.
Faturaların TESİSAT NO bölümünde veya direkt SÖZLEŞME HESAP NO bölümünde yer alır.
Elektrik faturanızın ne kadar geldiğini E-devlet aracılığı ile kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
E-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna vergi borcu sorgulama yazarak ya da e-hizmetler sekmesinden sırayla Gelir İdaresi Başkanlığı ve sonra Vergi Borcu Sorgulama sekmelerini seçerek sorgulama yapabilirsiniz. Doğrudan vergi borcu sorgulama sayfasına gitmek için TIKLAYIN!
İcralık borç ödemelerinizi Enerjisa Müşteri Hizmet Merkezleri ile Akbank internet, Akbank mobil, Akbank şube, ATM ve Akbank Müşteri İletişim Merkezleri'nden nakit veya kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri