PK tanımlı olması gereken posta kutusu etiketinde GB'nin tanımlı olması halinde alınan koddur. Faturanın tekrar gönderilmesi gerekir. Alıcının ekstra kontrol istemesi halinde alınan koddur. Yeniden fatura gönderimi yapılmalıdır.
PK olarak tanımlanmış olması gereken posta kutusu etiketinde GB'nin tanımlı olması bu sonucu doğurur. “PK nedir?” sorusunun yanıtı alıcının ekstra kontrol talebi ile oluşan kod olarak verilebilir.
İşlem amacına göre faturalar satış, iade, irsaliye ya da teklif işlemlerinin gerçekleştiğini belirtir. İşlem amacına göre faturalar satış faturası, irsaliyeli fatura, proforma fatura ve iade faturası olmak üzere 4 farklı başlığa ayrılır.
E-Fatura'ların geçtiği her bir aşama E-Fatura durum kodu olarak tanımlanır. Her bir E-Fatura durum kodu E-Fatura'nın gönderim süreci içinde hangi aşamada olduğunu gösterir. Süreç içinde ihtiyaç duyulan anlarda E-Fatura durum kodu sayesinde olası karışıklıkların ve aksamaların önüne geçilmiş olunur.
HTTP durum kodları (status codes) ise istemci yani web tarayıcı ile sunucu arasındaki iletişim sürecinde neler olduğunu açıklayan, 3 haneli bir sayıdır. Bu kodların genellikle hata ile ilgili olduğu düşünülür. Fakat kodlar sunucu ve istemci arasındaki aktarım işleminin durumunu bildirir.
İlgili 25 soru bulundu
Gönderilmiş olan bir fatura için durum kodu -1 görünüyor.Açıklaması ise "alıcı kayıtlı kullanıcılar listesinde bulunamadı".Muhtemelen bildirilen etiket bilgisinde hata vardır diye düşünüyorum.
Zarf işlenmiş, kontrollerden geçmiş ve merkez sistemde bir hata almamışsa zarfın durumu "ZARF BASARIYLA ISLENDI" olmaktadır. 1110 ZIP DOSYASI DEĞİL: Gönderdiğiniz zarfın formatı ".zip" olmalıdır. 1110 hata kodunu alıyorsanız, faturayı yeniden göndermeniz gerekmektedir.
Faturayı düzenleyenin adı, varsa ticaret unvanı, iş adresi, bağlı olduğu vergi dairesi ve hesap numarası Müşterinin adı, ticaret unvanı, adresi, varsa vergi dairesi ve hesap numarası Malın veya işin nevi, miktarı fiyatı ve tutarı Satılan malların teslim tarihi ve irsaliye numarası
e-Fatura başvuru sorgulama işlemi, "ebelge.gib.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleştirilebilir. Bu web sitesine vergi kimlik numaranız veya TC kimlik numaranız (TCKN) ile giriş yaparak e-fatura sorgulama yapabilirsiniz.
Fatura sorgulama işleminde faturanın güncel durumuna ilişkin bilgilere ulaşılabilir. Böylece ilgili faturanın geçerli olup olmadığı bilgisi anlık olarak görüntülenebilir. Geçersiz faturaların reddine ilişkin bilgiler fatura sorgulama sisteminde yer alır.
Fişin başlık bölümünde siparişi verilen, sevkedilen ya da faturalanan tüm malzeme veya hizmetler için geçerli olacak bilgiler kaydedilir. Bu genel bilgiler bilgi türüne gruplanmış bölümlerde yer alır. Fiş başlık bölümünde yer alan alanlar ise şunlardır: Fiş/Fatura Numarası: Fişin bilgisayardaki takip numarasıdır.
Belge seri numarası; fatura, irsaliye, satış fişi gibi belge türlerinin sistematik olarak ilerleyebilmesi adına kullanılır. Kağıt fatura, irsaliye ve satış fişi düzenleyen kişiler ya da kurumlar bu belgelerin üzerinden yer alan seri numarasına göre faturalarını kesmektedirler.
Fatura nedir? Satılan ürün veya yapılan hizmet karşılığında müşterinin borçlandığı tutarı göstermek adına emtiayı satan veya hizmeti gerçekleştiren şirket sahibi tarafından müşteriye verilen ticari vesikadır. Faturanın üzerinde de fatura ibaresi, tarih, seri ve sıra numarası gibi bilgiler yer almalıdır.
Firmaların e-Faturaya geçmemiş kurumsal ve bireysel müşterilerinin bildirdikleri herhangi bir mail adresine ya da SMS numarasına PDF formatında gönderilen ve 10 yıl boyunca elektronik ortamda çevrimiçi erişime açık saklanan dijital fatura tipidir.
1200 - Zarf başarıyla işlendi
Gönderilen zarf işlenip kontrollerden geçtiğinde ve herhangi bir hata alınmadığında e-fatura 1200 durum kodu şeklinde güncellenecektir. Bu noktada zarfın durumu ile sistem yanıtı Gönderici Birim'e iletilir. Gönderim esnasında bir hata yaşanmışsa dahi sonraki aşamaya geçilir.
Bir zarfın e-Fatura sistemindeki o anki durumudur. Standart oluşturmak adına bu sistem yanıtları belirli numaralar (kodlar) ile yollanmaktadır. Zarf gönderildikten sonra durumunun takip edilmesi gerekmektedir. Örneğin; başarılı bir zarfın durum kodu “1300 BASARIYLA TAMAMLANDI” olması gerekmektedir.
Faturalı Hat
Açılan ekranda "Faturalarım" altında yer alan "Güncel Fatura" seçeneğine tıklayın. Önünüze gelen sayfada güncel fatura tutarınızı; paket ücretleriniz, vergiler, o zamana kadar yapmış olduğunuz işlemler ve sisteme yansıyan tüm kullanımlarınızdan oluşan tutar özetiyle görebilirsiniz.
Şahıs şirketleri de gerçek ve tüzel kişilerin kurduğu anonim ve limited şirketler içerisinde değerlendirilir. Bu sayede şahıs şirketleri fatura kesmeye haizdir. Şahıs şirketleri fatura keserken kağıt fatura olabildiği gibi e-fatura da kullanabilirler.
Temel e-fatura, gönderiden alıcıya direkt olarak ulaşan fatura tipidir. Bu fatura tipinin kullanıldığı durumlarda alıcı, belli durumlar haricinde, gönderilen faturayı kabul etmek durumundadır. Zira, temel e-fatura alıcıya ulaştığı takdirde onaylanmış kabul edilir.
İşlem amacına göre; satış faturası, irsaliyeli fatura, proforma fatura ve iade faturası olmak üzere 4 çeşit fatura vardır.
Fatura unvanı fatura üzerinde belirtilen mal veya hizmetlerin satıcısının kimliği hakkında da bilgi verir. Fatura unvanının içerdiği diğer bilgiler ise şu şekilde; firma ismi, kişinin adı ve soyadı, kayıtlı olduğu vergi dairesinin adı ve kayıt numarası.
Fatura seri numarasına göre düzenlenmek zorundadır. Mutlaka maliye ile anlaşmalı olmasına dikkat edilmelidir. Fatura mal ve ya hizmet satışının azami 7. gününe kadar düzenlenmelidir. Fatura en az 1 aslı bir sureti olmak üzere 2 nüshadan oluşmalıdır.
Maalesef, bu sorunun basit ve net bir yanıtı yok. Şöyle ki; amatör sahte belge düzenleyicileri bir dönem 12 veya 15 haneden oluşan vergi numaralı faturalar bastırır, bazen de gerçekte olmayan vergi dairelerinin isimleri faturalarda yer alır veyahut faturayı basan matbaa bilgileri gerçek dışı olurdu.
Sahte Fatura (Naylon Fatura) Nedir? Vergi Usul Kanunu m. 359/b hükmü uyarınca sahte belge; gerçek bir muamele veya durum olmadığı halde bunlar varmış gibi düzenlenen belgedir. Bir belgenin sahte belge olarak değerlendirilebilmesi için VUK madde 227'de öngörülen zorunlu unsurları içermesi gerekmektedir.
İstisna kapsamında bir fatura kesiliyorsa İSTİSNA fatura tipi seçilip KDV Mevzuatında öngörülen istisna türlerinden hangisine göre işlem yapılacaksa ona karşılık gelen kod seçilmelidir. Eğer fatura istisna kapsamında düzenlenen bir fatura değilse SATIŞ fatura tipi seçilip 351 “ İstisna Olmayan Diğer” kodu seçilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri