Faturalı hat abonelik sözleşmeleri, kullanıcılar ile paylaşılıyor. Abonelik sözleşmesi yaparak, belirtilen süre zarfında abone kalmayı taahhüt etmiş oluyorsunuz. Böylece alacağınız hizmetin bedelinde indirim elde edebiliyorsuz. Abonelik taahhütnamesi de sözleşme gibi kullanıcılar ile paylaşılıyor.
Taahhütlü tarifelerde, belirlenen bir süre boyunca aynı paketi kullanmanız gerekir ve bu süre boyunca taahhüt edilen ücreti ödersiniz. Taahhütsüz tarifeler ise süresiz olduğu için müşterilerin herhangi bir süre ya da ücret taahhüdü olmaksızın diledikleri zaman tarifelerini değiştirebilmelerine olanak tanır.
Bu tarih eğer fatura kesim tarihiyse henüz gelmeden birkaç gün kala hat iptali,numara taşıma,faturasız hatta geçiş yöntemlerinden birini uygularsaniz tekrar fatura çıkmaz.Eğer kontrat 12 aylık 2 dönemden oluşuyorsa taahhüt yine yenilenir eğer tek dönemde bu tarihte biter kalırsanız da normal ücretini ödemeye ...
Kampanya süresi içinde taahhütlü bir kampanyaya katılması durumunda müşterinin üzerindeki 3 aylık indirim / dakika kampanyası otomatik olarak sonlanacaktır. Belirli taahhütlü kampanyalardaki Türk Telekom Bireysel ev telefonu müşterileri taahhütleri bittikten sonraki 3 ay kampanyadan yararlanabilir.
Telefonun arama yerine *124# yazarak arama yaptıktan sonra gelen ekrana önce 9 rakamını yazıp gönder tuşuna basabilirsiniz. Ardından 3 ve daha sonra 2 tuşlarına basıp gönderdikten sonra taahhüt kalan süre ve cayma bedeli SMS olarak tarafınıza gelecektir.
İlgili 27 soru bulundu
180 günün sonunda herhangi bir yükleme gerçekleşmediyse aktif kullanım süresi sona erer ve 90 günlük bekleme süresi başlar. Bu süre içerisinde kullanıcı arama ve SMS alabilir ama herhangi bir arama yapamaz ya da SMS gönderemez.
Müşteri hizmetlerini arayarak iptal ettirme. Firmaya yazılı dilekçe göndererek iptal ettirme. Firma şubesine ya da bölge müdürlüğüne giderek iptal ettirme. SMS göndererek iptal ettirme.
Türk Telekom taahhüt bedelini ve süresini öğrenmek için Online İşlemler menüsünden Paketlerim ve Tarifem bölümünü incelemeniz gerekir. Tarifem ve Paketlerim bölümünden de faturalarınızı görebilir. Aynı zamanda taahhüt başlangıç ve bitiş tarihini de bu ekranda görebilirsiniz.
444 1 444 Müşteri Hizmetleri üzerinden adınıza kesilen cezaları ve kalan taahhüt süresini öğrenebilirsiniz. Türk Telekom Online İşlemler mobil uygulaması üzerinden adınıza kesilen cezaları ve kalan taahhüt süresine paketlerim bölümünden bakabilirsiniz. Telefonunuzun arama ekranına *124# yazarak arama yapın.
Abonelik sözleşmesi yapıldığında tüketiciye kolay ve anlaşılabilir bir taahhütname/sözleşme örneği verilecek. Yeni düzenleme ile taahhütname süresi en fazla 24 ay ile sınırlı olacak.
Taahhüt sözleşmesine göre kullanıcıların bu süre boyunca ilgili operatörde kalma sorumluluğu vardır. Eğer süresi içinde operatör değişikliği yapılmak istenirse cayma bedeli ödenmesi gerekir. Bu bedel geriye kalan taahhüt süresine ve operatöre göre farklılık gösterebilir.
İİK madde 340 hükmü ile düzenlenen taahhüdü ihlal: "111 inci madde mucibince veya alacaklının muvafakati ile icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme şartını, makbul bir sebep olmaksızın ihlal eden borçlunun, alacaklının şikâyeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir.
Sözleşmeyi sonlandırmak için fesih bildirimini satıcı veya sağlayıcıya yöneltmeniz yeterlidir. Fesih bildiriminin satıcı veya sağlayıcıya ulaştığı tarihten itibaren en geç 7 gün içerisinde sözleşmeniz sonlandırılmalıdır.
Faturalı hat alırken ücret ödenmiyor; ancak telsiz kullanım ücreti denilen bir ücret bulunuyor.
Faturalı hat bir ay boyunca yaptığınız konuşma,sms,internet ve benzeri harcamaların tutarını fatura kesim tarihinden sonra ödeyebildiğiniz abonelik şeklidir. Faturalı hat kullanıcıları kontörlü hatlarda olduğu gibi önceden kontör satın almak zorunda değillerdir.
Bir diğer faturalı hat faturasız hat farkı ise taahhüt süresi. Faturalı hat aboneliğinde kullanıcıların, belli bir süre boyunca aboneliklerini sürdüreceklerini taahhüt etmeleri haline indirim uygulanır. Böylece avantajlı fiyatlardan yararlanılabilir. Faturasız hatlarda taahhütte bulunmak söz konusu olmuyor.
Kullanıcının abonelik iptali yapması durumunda, her ay standart olan 100 TL ile indirimli ücret olan 80 TL arasındaki farkı ödemesi gerekiyor. Yani kısacası, sözleşmenin imzalanması sonrasında indirimli hizmetten yararlanılan her ay için 20 TL ödeme yapılıyor.
Bir taahhüdü verdiğinizde yasal olarak o konudaki belirtilen zamanda hizmeti kullanacağınıza dair söz vermiş olursunuz. Yani bir internet servis sağlayıcıya abone olduktan sonra taahhüt süresi boyunca o interneti kullanmakla yükümlüsünüzdür. Yaygın internet taahhüt süresi genelde 3, 12 ve 24 ay olarak sunulur.
Aktif Süre (184 gün): Son yükleme tarihinizden itibaren, 184 gün süresince hattınız hem arama yapmaya hem de çağrı almaya açık olur. 184 günün sonunda tekrar yükleme yapmamışsanız, hattınız dış aramalara kapatılır ve 92 günlük pasif süre uygulaması başlar.
Online İşlemler Uygulamasında ayarlar menüsündeki Otomatik Fatura Ödemesi bölümünden kredi kartınız ile, 9333'ü arayarak Fatura Ödeme menüsünden kredi kartınız ile, 444 1 444 Müşteri Hizmetlerimizi arayarak fatura bilgisi ve kredi kartı ile fatura ödeme menüsünden Otomatik Ödeme Talimatı verebilirsiniz.
Taahhütsüz tarife ne demek? Taahhütsüz tarife ise; herhangi bir yükümlülüğünün bulunmadığı tarife anlamına gelir. Yani dilediğin zaman farklı bir operatöre geçebilirsin herhangi bir ceza bedeli ödemeden.
Cayma bedeli, taahhütlü hizmet alımlarında müşteriye yansıtılan bir ücrettir ve genellikle hizmetin standart fiyatının altında olur. Taahhüdün iptal edilmesi durumunda, müşterinin indirimli tarifeden faydalanması nedeniyle ödediği fark ücreti talep edilir.
Tüketici'nin satın alma tarihinden itibaren on dört (14) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin siparişten cayma hakkı vardır.
Yani 12 aydan uzun taahhütlerde kullanım süresi 12 ayı aşmışsa herhangi bir cayma bedeli ödemeden sözleşmeyi feshedebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri