Dokulu bir macun malzemesi ile (fayans yapıştırıcı + doku), eski fayanslar ile yeni sıva arasında güvenli bir aderans köprüsü oluşturulur. Geçişin üzerini macunlayın. Tutunmayı iyileştirmek için, önceden taşlama yerine, zar gibi ince bir kat fayans yapıştırıcı da çekebilirsiniz.
1. Fayans Üstüne Fayans Uygulamasına Temiz bir sayfa ile başlayın. Eski karoların üzerine yeni karolar döşemeyi düşünmeden önce, mevcut yüzeyin temiz, pürüzsüz ve iyi durumda olduğundan emin olmanız çok önemlidir. Gevşek veya hasarlı karoları çıkarın ve alt tabakadaki çatlakları veya kusurları düzeltin.
Epoksi, doğru şekilde ve doğru ek etken malzemelerle kullanılması halinde ağaç, seramik, fayans, cam fark etmeksizin hemen her türlü zemin üzerine rahatça uygulanabilir. Ekstrem durumların gelişmesi halinde çalıştığınız ekip, zeminin sökülmesinin uygun olduğunu mutlaka tarafınıza iletecektir.
Bu işte en önemli olan husus şudur: Ustalar işin kolayına kaçmak için hemencecik etüt felan yapmadan seramik üstüne seramik yapabilirler.Buna dikkat edilmelidir. Seramik üstüne seramik uygulamasında mekanınız yani eviniz yada işyeriniz küçük ise alanınızı daraltmayın ve mutlaka kırdırıp yaptırın.
Kalebodur ve fayans yüzeylere laminat parke ve lamine parke montajı tabii ki yapılabilir! Elbette Montaj yapılırken dikkat etmeniz gereken kriterler var, bunları sıralamak gerekirse: 1) Kalebodur, seramik taşları arasında; yükseklik, alçaklık, kod farkı bulunmamalıdır. Kalebodur, seramik yüzeyi tam düz olmalıdır.
İlgili 17 soru bulundu
Fayanslar parlak yüzeyleri ile ferah bir iç mekan yaratılmasına yardımcı olan kaplama malzemeleridir. Bu nedenle kolayca temizlenebilir ve maliyet açısından da parke zemin fiyatlarına göre daha uygun fiyatlara satılması size ekonomik olarak da avantaj sağlar.
Suya dayanıklı parkeler genellikle lamine parkelerdir. Lamine parkeler, doğal ahşap görünümünü taklit eden bir yüzeye sahiptirler ve genellikle dayanıklıdırlar. Ayrıca, laminat parkeler de benzer şekilde dayanıklıdırlar ve suya dayanıklı kaplama tabakaları sayesinde daha uzun ömürlüdürler.
Seramikler yapı itibariyle hemzemin hem de duvar kaplamalarında kullanılırken, fayans ise iç mekan olan banyo, mutfak, ofis gibi yerlerde tercih edilmektedir.
Genellikle seramik ürünün yüzeyini düzgünleştirmek, pürüzsüzleştirmek ya da ürünün rengini değiştirmek için kullanılır.
Seramiklerin üretim şekli, ayrıntıları ve kaba bir yüzeye sahip olduklarından fayansa göre görümü farklıdır. Bu yüzden de renkleri daha sıcak ve samimidir. Bu sebeplerden dolayı iç ve dış mekanların zemin kaplamalarında seramik, duvarlarında ise fayans kaplama tercih edilir diyebiliriz.
Epoksi, dayanıklı ve uzun ömürlü özelliklere sahip özel bir maddedir. Renk seçeneğine sahiptir ve kolay uygulanabilir. Fayans yenilemek yerine ekonomik özelliklere sahip olan fayans üzeri epoksi boyama işlemi için en iyi madde epoksidir.
Bir çok bina sahibi, su ve nem derdini çözmek için çatı veya terasını seramik kaplar. Bu bir ölçüde doğrudur; çünkü seramik veya fayans fırınlarda tavlanarak yüzeyleri bir cam gibi parlak ve su geçirimsiz hale gelir. Bir seramik plaka kırılmadığı sürece su geçirmez.
Genel olarak, seramik fayanslardan daha pahalıdır. Avantajları: Seramik fayansların döşenmesi kolaydır. Diğer malzemelerle karşılaştırıldığında seramik hafiftir. Seramik fayansların çoğu sırla kaplıdır, bu sayede mükemmel koruyucu üst tabakaya sahip olurlar.
1.kalite seramik ürünün üzerinde veya arkasında en ufak bir hata olmayan seramiklerdir. Bu seramikler üretildikten sonra bir lazer kalite kontrol sistemi ile onaylanır ve hatasız olarak 1.kalite sıfatını alır. 2.kalite seramik ise aslında birinci kalite seramiğe yakındır.
Dokulu bir macun malzemesi ile (fayans yapıştırıcı + doku), eski fayanslar ile yeni sıva arasında güvenli bir aderans köprüsü oluşturulur. Geçişin üzerini macunlayın. Tutunmayı iyileştirmek için, önceden taşlama yerine, zar gibi ince bir kat fayans yapıştırıcı da çekebilirsiniz.
Beton, nitelikli şap, dökme mozaik, metal, mevcut zemin kaplamanız (seramik, fayans, mermer vs.) üzerine direkt olarak, ekstra bir ön hazırlık gerekmeksizin uygulatabilirsiniz.
− Kuruma süresi 45-60 dakikadır. Kurumadan üzerine uygulama yapılmamalıdır. − Uygulama yapılacak yüzeyin sıcaklığı minimum +5°C olmalı ve yüzey yağış almamalıdır. − Uygulamadan sonra eller ve uygulama aletleri bol su ile yıkanmalıdır.
- Duvar karolarını yere ve dış mekânlara döşemeyiniz. - Yer karolarını uygun yapıştırıcılar kullanarak, duvara döşeyebilirsiniz.
Seramik yapısı gereği porselene göre daha sağlamdır. Çünkü daha kalın ve esnektir. Bu bakımdan kolaylıkla kırılmaz. Hatta bu özelliği sayesinde inşaat, dekorasyon gibi işlerde daha dayanıklı olması bakımından seramik malzemeler kullanılır.
Mutfak dekorasyonu yapılırken zemini kaplamak için, fayans alternatifi olarak en çok kullanılan malzeme suya dayanıklı laminat parkeler oluyor. Laminat parkeler, fayanslara göre çok daha modern ve daha sıcak bir görünüm sunuyor.
Derzli laminat parke özellikleri ise her bir mekana göre ölçü ve kalınlık bakımından çeşitlilik arz etmesidir. Çok yoğun olarak kullanılan alanlarda çok daha dayanıklı ve kalın parkelerin tercih edilmesidir. Ayrıca su geçirmezlik özellikleri sayesinde kola kolay deforme olmazlar.
Suıya dayanıklı parke, belli bir nem durumuna kadar fiziksel hasar görmüyor ve zaten az önce de dile getirdiğimiz gibi sırf bu yüzden daha fazla tercih edilen dekorasyon ürünlerinden bir tanesidir. Isı durumu için de aynı şey geçerlidir ve düşük ısılarda herhangi bir sorun yaşamazsınız.
Peki, banyoya parke olur mu? Banyo su sirkülasyonunun çok fazla olduğu bir alan olduğundan 'Banyoda parke kullanılmamalı' algısı hakimdir. Ancak PVC esaslı parkeler banyoda gönül rahatlığıyla kullanılabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri