Mutfak tezgâh arası fayansları birçok model ve birçok tasarıma sahiptir. Sizlerin hoşuna giden ve mutfağınızın tasarımına uygun bir mutfak tezgâh arası fayans seçimi yapabilirsiniz. Fayans, mermer, granit ve camdan yapılabilen mutfak tezgâh arası sizlerin tercihine bağlı olarak değişmektedir.
Mutfak duvarlarında sıcaklık ve neme bağlı olarak kabarma meydana gelmemesi için tezgah arasına fayans kaplama yapılması gerekir. Farklı materyallerde geniş bir tasarım çeşitliliğine sahip mutfak tezgah arası fayans çeşitleri, dekorasyonunu etkili bir şekilde tamamlar.
Seramik ve doğal taşlar en zor koşullara dayanıklıdır. Kesici aletlerden korkmayın: Seramik ve plakalardan oluşan çalışma tezgahlarında, bıçak, çatal, makas ve ışıkla bile çalışabilirsiniz. Bazıları sıcak sever: Doğal taş ve seramik, tencere ve tavadan gelebilecek termik etkilere karşı dayanıklıdır.
Seramik ve derz dolgu uygulamasından sonra, mutfak dolabı montajı yapılmadan önce alt kısımların boyanması ve zeminin mutfak dolabına göre ayarlanması gerekir. Bu işlemler yapıldıktan sonra mutfak dolabı montajı yapılır, tezgah konulur ve tezgah arası seramikler döşenir.
Ağaç, fayans ya da pek çok çeşit zemin yapısı üzerine epoksi yapılabilir. Bunun dışında bazı durumlarda alt katmanın sökülmesi faydalıdır. Hangi şekillerde kaplamanın alt katmana yapılması gerektiği de çalıştığınız firmanın uzmanlık seviyesine bağlıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Mutfakta fayans üzerine kaplama yapmak için tezgah arası yapışkanlı folyo veya düz / desenli olan modeller kullanılabilir. Bu uygulamayı yaptığınızda yağ ve kiri kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Yapışkanlı tezgah folyosu da tezgahı daha kullanışlı bir hale getirir.
Mutfak dekorasyonu yapılırken zemini kaplamak için, fayans alternatifi olarak en çok kullanılan malzeme suya dayanıklı laminat parkeler oluyor. Laminat parkeler, fayanslara göre çok daha modern ve daha sıcak bir görünüm sunuyor.
Mutfak Tezgâh Arası Kaç cm Olmalı? Mutfağınızın büyüklüğüne ve ölçülerine göre değişebilen mutfak tezgâh arası ölçüleri sizlere rahat bir kullanım alanı sunması açısından sizlere uygun bir büyüklükte olmalıdır. Mutfak tezgâh arasında bulunan fayanslar arasındaki boşluğun ideal ölçüsü 2 mm'dir.
Minimum ebatın 1,5 santime 15 santim olabildiği tezgah arası beyaz fayans ve diğer fayans modellerinde, ihtiyaca ve beklentiye göre ebat büyüyebilmektedir.
Dokulu bir macun malzemesi ile (fayans yapıştırıcı + doku), eski fayanslar ile yeni sıva arasında güvenli bir aderans köprüsü oluşturulur. Geçişin üzerini macunlayın. Tutunmayı iyileştirmek için, önceden taşlama yerine, zar gibi ince bir kat fayans yapıştırıcı da çekebilirsiniz.
Genel olarak, seramik fayanslardan daha pahalıdır. Avantajları: Seramik fayansların döşenmesi kolaydır. Diğer malzemelerle karşılaştırıldığında seramik hafiftir. Seramik fayansların çoğu sırla kaplıdır, bu sayede mükemmel koruyucu üst tabakaya sahip olurlar.
Seramik ve Fayans Farkı
Seramikler yapı itibariyle hemzemin hem de duvar kaplamalarında kullanılırken, fayans ise iç mekan olan banyo, mutfak, ofis gibi yerlerde tercih edilmektedir.
Seramiklerin üretim şekli, ayrıntıları ve kaba bir yüzeye sahip olduklarından fayansa göre görümü farklıdır. Bu yüzden de renkleri daha sıcak ve samimidir. Bu sebeplerden dolayı iç ve dış mekanların zemin kaplamalarında seramik, duvarlarında ise fayans kaplama tercih edilir diyebiliriz.
Besinlerden, paketli yiyeceklerden ya da kullanılan malzemelerden gelen bakteri ve mikropları tutmayan mutfak tezgahını tercih etmek sağlığınız açısından önemlidir. Porselen mutfak tezgahı bu açıdan sizlere hem hijyeni hem de sağlıklı yemek yapma keyfi sunar.
Dayanıklılık. Aşınmaya ve çizilmeye karşı en fazla dayanım için Çimstone tezgah (kuvars tezgah, cımstone, çimston tezgah) tercih edilmelidir. Çeşitli kimyasallar ile yapıldığı için yüksek dayanımlıdır.
Granit ve mermer olarak çeşitlendirilen doğal taşlar, sahip oldukları sertlikle mutfaklarda ihtiyaca hizmet eder. Zengin renk ve desen seçeneğine sahip olan çimstone tezgâhlar, su yalıtımı açısından da tercih edilir. Mutfak tezgâhı seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli detay dayanıklılıktır.
Bir kutu seramik ürününden, 1.44 metrekarelik alan döşeyebilirsiniz.
Mutfak tezgâhı seçerken en önemli kriter kullanılan malzemenin kaliteli, dayanıklı ve doğal taşlardan oluşmasıdır. Genellikle; mermer, granit, kuvars gibi doğal taşlardan oluşan tezgâhlar tercih edilir. Bunun nedeni hepsinin diğer malzemelere göre (MDF, Sunta vb.) daha sert ve dayanıklı yapılara sahip olmalarıdır.
Kutu Bilgisi: Bir kutu içerisinde 4 adet bulunmaktadır. Bir adedi 0,36 m2 dört adedi 1,44 m2 yapmaktadır. Bir palet içerisinde 43,20 m2 vardır. Bu da 30 pakete tekabül etmektedir.
Seramik ölçüleri genel olarak 60 x 120 cm, 60 x 60 cm ölçülerinde üretilir. Özel olarak da üretilen modeller bulunur. Alınan alan ölçülerine bağlı olarak banyo seramikleri kestirebilir veya hazır olarak satışa sunulan banyo seramikleri ölçülerinden yararlanabilirsiniz.
Siyah ve beyaz, dekorasyonun vazgeçilmez renk eşleştirmelerinden biridir. Dolayısıyla koyu renkleri tercih ettiğiniz bir mutfakta tezgahınızı beyaz kullanabilirsiniz. Ancak beyaz mutfak dolabına uygun tezgah renklerini araştırıyorsanız, gri ve siyaha yönelmeniz daha mantıklı olacaktır.
Ankastre setler içinde fiyat skalası vardır. Bu skalada her bütçeye uygun antrasit ankastre set fiyatları bulunur. Özellikle beyaz mutfak dolaplari ve gri renk tezgaha uygun olarak antrasit ankastre seçilebilir. Alınan sette kendi marka tercihinize ve renk seçeceğinize göre bir alışveriş yapabilirsiniz.
Eğer mutfakta kullanılan beyaz, parlak bir beyaz ise daha mat renkler seçilmelidir. Örneğin parlak beyaza en çok uyum sağlayabilecek renkler arasında mat mor, mat kahve, mat kırmızı ya da mat maviyi saymak mümkün. Bunun yanında kırmızı ve siyah renkler tercih edilecek ise rengin çok mat olmasına gerek duyulmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri