Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Bordo bulamacı soğuktan korur mu?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Bordo bulamacı soğuktan korur mu?

Bordo bulamacı ne işe yarar diye düşünüyorsanız, öncelikle don riskine karşı kullanıldığını hatırlatmalıyız. Çünkü bordo bulamacı kullanmak çiçeklenmenin gecikmesini sağlıyor. Böylelikle ağaçların dona ve soğuk havaya karşı dayanıklılığı artıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Bordo bulamacı ağacı soğuktan korur mu?

Gözler. uyanmadan önce uygulanacak olan “Bordo Bulamacı” ile ağaçların soğuğa karşı direnci artarken hastalıklara. karşı korunması da sağlanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Bordo bulamacı ne zaman atılmaz?

1. Yapraklı dönemde bordo bulamacı yapılmamalıdır. 2. Bordo Bulamacı hazırlanırken daima kireçli suyun üzerine göztaşı eritilmiş su ilave edilir, aksi halde ilacın yapısı bozulur ve karışım olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Bordo bulamacı hangi mevsimde yapılır?

Kasım-Aralık'ta yaprakların ¾'ü ya da tamamı döküldükten sonra % 2 dozda Bordo Bulamacı yapılır. Şubat-Mart ayında gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda Bordo Bulamacı yapılır. Değerli Üreticilerimiz; İLAÇLAMA YAPARKEN LÜTFEN!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Bordo bulamacı zeytini soğuktan korur mu?

Biraz araştırma yaptığımızda; Bordo bulamacı ( Göztaşı ) mavi renkteki bakır sülfat çözeltisi ve kireç karışımından oluşan, uzun yıllardır meyve ağaçlarını zararlılardan ve soğuktan koruyan bir bileşim olarak karşımıza çıktığını görüyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bahceblog.com

Ağaçları SOĞUKTAN korumak için BOYAMALI mı? ağaçlara kireç vurulması #bahçecilik ağaç bakımı

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Zeytin dondan nasıl korunur?

Zeytin ağaçlarında yukarıdaki arazlar ile karşılaşan üreticilerimizin budama işlemlerini don riskinin geçtiği aylara bırakmaları, en erken ihtimalle ağaçlara su yürüdükten sonra yapmaları önemlidir. Ayrıca kış süresince toprak işlemesinden kaçınmaları veya çok yüzlek yapmaları uygun olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: manisa.tarimorman.gov.tr

Bordo bulamacı fazla atılırsa ne olur?

Doğal Tarım yöntemleri gibi. Bordo bulamacı balıklara, büyük ve küçük baş hayvanlara ve toprakta bakır sülfat miktarı yükseldiğinde de tüm toprak canlılarına, en başta solucanlara zararlıdır. Solunum yollarını ve ciğerleri etkilediği için, yaparken veya kullanırken maske ve plastik elbise giymeniz şart.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: havatopraksu.org

Bordo bulamacı yağmurdan etkilenir mi?

İçerisinde bulamaç kalmamalıdır. Ayrıca ilaçlama yapılacağı zamanki hava koşulları çok önemlidir. Eğer yağmur beklentisi varsa ilaçlama yapılmamalıdır. Çünkü ilaçlamadan sonra yaklaşık 10 saat süre içerisinde yağmur yağacak olursa ilaç gerekli etkiyi yapamadan yıkanmış olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haliccevre.com

Bordo bulamacı kaç kez uygulanır?

Sonbahar ve ilkbahar olmak üzere yılda iki kez kullanılmakta olan bordo bulamacı kullanıldığı zamana göre Göztaşı ve Kireç oranlarıda değişmekte olduğundan o oranlara göre de adlandırılmakta ve Sonbahar da % 2'lik ve ilkbaharda %1'lik bordo bulamacı uygulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: persembe.ziraatodasi.org.tr

Zeytine bordo bulamacı ne kadar atılır?

Uyanmaya başlayan bağlarda, sürgün boyları bir karışa ulaştığında bordo bulamacı atılabiliyor. Zeytinde halkalı leke hastalığına karşı, sürgün öncesinde şubat ayında %1.5, çiçek açmadan önce nisan ayında ise %1 oranında uygulama gerçekleştiriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Bordo bulamacı çiçek açmayı geciktirir mi?

Bunun dışında meyve ağaçlarında çiçek açmayı geçiktirmek için alınan bir takım tedbirler var. Bunlardan bir tanesi de bordo bulamacı dediğimiz göz taşı ve kireç karışımı ile ağaçların yıkanması süratiyle çiçek açmayı geçiktirmeye çalışıyor çiftçilerimiz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dailymotion.com

Bordo bulamacı yerine ne kullanabilirim?

CoppaFort içerdiği bakırın yavaş salınımıyla uzun süre ortamda kalarak bakteriyel ve mantari hastalıklardan korur. Bordo bulamacı yerine diğer meyve ağaçlarında olduğu gibi fındık bahçelerinde de güvenle kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esrefsekerli.com

Domatese bordo bulamacı atılır mı?

Bitkileri büyütürken onları hastalıklardan uzak tutmak veya hasta olduklarında tedavi etmek oldukça önemlidir. Hem bitkilerin hastalıklardan kurtulmasını sağlayan hem de hastalıklara karşı önleyici olarak kullanılan bordo bulamacı, domates fideleri üzerinde de kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Ağaçların üşümemesi için ne yapmalı?

Köşeli ve eğimli doğal bir engel soğuk havanın yönünü değiştirir ve bu şekilde hassas bitkiler korunur. Sık ağaçlar ve çalılar tarafından tutulan soğuk hava akımını uzaklaştırmak için uygun doğal ortam yoksa, ağaç ve çalılar arasında eğime uygun küçük boşluklar bırakılarak soğuk havanın uzaklaştırılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mgm.gov.tr

Çiçek açmış ağaca bordo bulamacı atılır mi?

3.İlaçlama: Meyve ağaçları çiçek açtıktan sonra çiçek taç yapraklarının %70-80 ni dökülünce herhangi bir karaleke ilacı ile ilaçlanır. Çok yağışlı bölgelerde ise 4.ve 5. ilaçlamada yapılabilinir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bingol.tarim.gov.tr

Bordo bulamacı kimyasal mı?

Göztaşı sönmüş kireç ile karıştırıldığında, tarımda mantar (fungal) hastalıklarına karşı kullanılan bordo bulamacı elde edilir. Kimyasal formülü CuSO4 olan bakır sülfat, küçük kristalize yapıdadır ve suda kolaylıkla çözünür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Göztaşı ile bordo bulamacı nasıl yapılır?

Göztaşı bir torba veya sepet içinde bu suya sarkıtılarak eritilir. Bu şekilde hazırlanmış göztaşı eriği yavaş yavaş 100 litrelik kapta bulunan kireçli su üzerine dökülür ve bir ağaç sopa ile devamlı karıştırılarak çivit mavisi bir bulamaç elde edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmaniye.tarimorman.gov.tr

Çam ağacına bordo bulamacı atılır mı?

İbreli ağaçlarınızda fungus (Mantar) etmenli bir hastalık yoksa, bordo bulamacı yapmanın bir faydası olamaz. Bordo bulamacını ibreli ağaçlarınıza kullanmayınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agaclar.net

Meyve ağaçlarında ilaçlama ne zaman yapılır?

İlaçlama, ağaçların kış uykusunda olduğu dönemde ve en geç gözler uyanmadan iki hafta öncesine kadar yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: balertarim.com.tr

Ilaçlamadan sonra yağmur yağarsa ne olur?

2-4 saat içinde veya 4 saatin dışında yağmur yağarsa, temelde makyaj spreyi yapmaya gerek yoktur. İlaçlamadan sonra, tek seferlik 10 mm'den az yağış olursa, yeniden püskürtmeye gerek yoktur; Tek seferlik yağış 10 mm'yi aşarsa, ilaçlar arasındaki aralık 8 saati geçmez ve sprey tekrar yarıya indirilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.plant-growth-regulator.com

Meyve ağaçlarına kireç ne zaman sürülür?

Bakır sülfat tek başına yakıcı bir madde olduğundan kireç ile karıştırılıp su ile seyretilerek kullanılır. Bu hem bitkilere zarar vermesini engeller, hem de ağaç gövdesindeki kalıcılığını arttırır. Uygulama zamanı ağaçlar uyanmadan, erken ilk bahardan itibaren meyve oluşumuna kadar devam eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trakkulup.net

Tarım ilacın etkisi ne zaman geçer?

Ortalama tarım ilaçlarının 10-14 gün arasında etki süresi vardır. Bekleme süresi ise ilaçlama yapıldıktan sonra insan tüketimi için geçmesi gereken süreyi ifade eder. İlaç etiketlerinde yazan bu bekleme süreleri, ilaç atıldıktan sonra Ülkemizin Türk Gıda Kodeksine göre bize uygun olan MRL ineceği süreyi gösterir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: manisa.gov.tr

Patatese bordo bulamacı atılır mı?

Bordo bulamacı üzüm asmalarındaki fungal enfeksiyonları kontrol etmesinin yanı sıra aynı zamanda patates mildiyösü, şeftali yaprak kıvırcıklığı ve karaleke bitki hastalıkları ile mücadele de yaygın olarak kullanılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Bordo bulamacı yüzde kaç olmalı?

Sonbaharda yaprakların %75'i ya da tamamı döküldükten sonra veya ilkbaharda gözler uyanmadan önce kuru dal kalmayacak şekilde yıkama şeklinde uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Bordo bulamacı nasıl sıkılır?

BORDO BULAMACI

2- Bordo bulamacı hiçbir ilaçla karıştırılıp atılmaz. 3- Ağacın üst dallarından başlayarak alta doğru-aşırıya kaçmadan-yıkama şeklinde (tüm ağaç) ilaçlanır. 4- İlaçlamadan sonra10 saat içinde yağış olursa ilaçlamayı tekrar etmek gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr
Önceki makale
Duygusal pazarlama nedir?
Sonraki makale
E Defter Berat Yüklenmezse ne olur?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT