Firmamızın özel yapıştırıcı sökücü kimyasalı olan Solvex Fs'yi tutkal lekesi üzerine uygulayın. Uygulama sırasında sıvıyı yüzeye dökebilir ya da sprey şişeler ile püskürtebilirsiniz. Dikey yüzeylerde etkili olması için püskürtme yöntemini öneriyoruz. Daha sonra kimyasalı yüzeyde etki etmesi için birkaç dakika bekletin.
İster fayans ya da cam olsun ister farklı bir yüzey olsun, silikonu çıkarmak için ısı ortak olarak kullanılabilir. Kurutma makinesi ya da tabancası kullanarak kısa bir süre içerisinde ve kolayca silikonu çıkarmak mümkün. Hemen ardından ilgili bölge alkol ya da nemli bir bezle silerek tertemiz hale getirilebilir.
Sıvıyı emici özelliğe sahip bu bez parçasını elma sirkesine batırarak kumaştaki tutkal lekesinin olduğu bölgeye sürmek gerekir. Sirkeli bez, kumaştaki lekenin üzerinde gezdirilmeli, hatta ovalanmalıdır. İyice ovaladıktan sonra kumaş bol suyla durulanmalıdır.
Bunun için sıcak suyu elin sığacağı kadar küçük bir kaba doldurup içerisinde bir süre tutkalın yapıştığı bölgeyi bekletmek gerekir. Suyun içerisine bir miktar zeytinyağı damlatılarak yumuşatma işlemi hızlandırılabilir. Yumuşatma işleminden sonra çoğu ev tipi tutkal biraz katı sabun yardımıyla ovalanarak çıkar.
Tutkal lekesini çıkarmak için, lekeyi sirke ile ıslatıp, bol su ile durulayın.
İlgili 16 soru bulundu
Aseton tırnak üzerinde bulunan yapıştırıcının kısa sürede çıkmasını sağlayacaktır. Bir pamuk üzerine döktüğünüz asetonu yapıştırıcı olan tırnak üzerinde bir süre bekleterek kolayca temizleyebilirsiniz. Tırnaklarınızda bulunan yapıştırıcıyı çıkarmak için bir diğer yöntem ise zeytinyağı ve tuz karışımıdır.
Masadan, çantadan, ayakkabıdan ya da elinizden Japon yapıştırıcısını temizlemek adına ufak bir kasede karbonat ve margarinden krem hazırlayın. Hazırladığınız karışımı seçili yüzeylere uygulayın ve ince bir cisimle kazıyın. Karbonat, yapışkanı yüzeyden kaldıracak ve margarin de bu işlemin hızlanmasını sağlayacaktır.
İnatçı kalıntılara sirke sür.
Alkolden biraz daha fazla çaba gerektirse de yapıştırma kalıntısına sirke sürmek, daha kolay çıkmasını sağlayacaktır. En iyi solüsyonu elde etmek için sirkeyi biraz suyla seyreltmeyi ihmal etme. Sirkeyi mermerde, taşta, alüminyumda ya da dökme demirde kullanmaktan kaçın.
Deniz tutkalı yerlere veya duvarlara bulaştığında ise yaşken tinerle silerseniz çıkar, kuruyunca ise spatulayla kazıyarak lekeyi çıkarabilirsiniz.
Hızlı yapıştırıcı lekesini kumaştan çıkarmak için asetondan yardım alabilirsiniz. Oldukça keskin bir kokuya sahip bu tehlikeli madde ile temizleme yaparken zarar görmemek için havalandırması yeterli olan ortamda yapmanız tavsiye edilir. Açık yara ile temastan kaçınılması gerekmektedir.
Hafif hareketlerle asetonu bölgeye dağıtın ve yavaş şekilde çekin. Bunu çok yavaş uygulamalısınız çünkü deriniz zarar görebilir. Eğer dudak gibi hassas bölgelere bulaştıysa bol bol su ile yıkayın ya da tükürük yoluyla çıkarmaya çalışın. Göze temas eden durumlar karşısında ise mutlaka doktordan yardım almanız gerekir.
Sabunlu su lekenin erimesine ve çözünmesine yardımcı olmaktadır. Parke ve zemin için de bant lekesi çıkarma yöntemlerinin başında sabunlu su yer almaktadır. Bez yardımı ile yapılan bu işlem kısa sürede etkili bir sonuç göstermektedir.
Su bazlı vinil asetat homo polimer esaslı, çiçek ve maket yapımında, kağıt, karton, kumaş ve ahşap malzemelerin yapıştırılmasında kullanılan bir yapıştırıcı. Yapıştırılacak yüzeyler toz, kir ve yağlardan temizlenmelidir. Kağıt ve karton için ince, kumaş ve ahşap için daha kalın tabakalar halinde sürülür.
Seramik yüzeyler ve fayanslar için karbonat
Karbonat ise bu tür yüzeylerde en etkili silahtır. Duvardaki fayansların ya da yerdeki karoların üzerine serpiştirdiğiniz karbonatı biraz su ile karıştırdıktan sonra fırça yardımıyla ovarak su lekelerinden kurtulabilirsiniz.
Sıcak buhar cam ve ayna üzerindeki yağ, tortu ve kirlerin çözünerek akmasını sağlarken yüzeyin kayganlığını artırarak silme işlemini daha pratik hale getirir. Kirecin yol açtığı beyaz lekeleri arındırmak için sirkeli ya da limonlu su kullanarak doğal bir çözelti de elde edebilirsiniz.
Lekeli olan bölgeye sıvı bulaşık deterjanı uygulayarak, kalıntı gevşeyinceye kadar emdirin. Kalıntı kalırsa fazlasını kazımak için bir kaşık kullanın. Etiket yüzünden lekelenmiş olan bölgeyi durulayın.
APEL MARİN POLİÜRETAN TUTKAL (GEMİCİ TUTKALI / DENİZ TUTKALI) * Gemici tutkalı tek komponentli bir ahşap yapıştırıcısıdır. Ortamdaki ve ahşabın yapısındaki nem yardımıyla kürleşir. * Kolay uygulanır, hızlı kurur, suya dayanıklıdır.
Su ve nem geçirmez. Mükemmel yapışma gücüne sahiptir.
Marin Tutkalı poliüretan bazlı ve tek bileşenli havadaki nem ile reaksiyona giren bir yapıştırıcıdır. Havadaki nem ve sıcaklık artarsa tutkalının kuruması o kadar hızlı olacaktır. Poliüretan tutkal esnek yapıya sahip olması ve suya karşı çok dayanıklı olmasından dolayı denizcilik sektöründe çok kullanılır.
Yapıştırıcı lekesini ortadan kaldırmak için, asetonlardan yardım alınmalıdır. Japon yapıştırıcısının olduğu yere aseton dökerek, etki azaltılabilir. Aseton dökülerek nemli bir bezle lekeler temizlenmelidir. Lekelerin üzerine hafif baskı uygulanarak, Japon yapıştırıcısı lekesi giderilebilir.
Kulak temizleme çubuğunu asetona batır. Pamuklu çubuğu kıyafetin görünmeyen kısmına hafifçe sürterek asetonun kumaşa zarar vermediğinden emin ol. Eğer kumaşta herhangi bir değişme yoksa, pamuklu çubuk yardımıyla asetonun bir kısmını lekenin üzerine dök. Bu sayede aseton yapıştırıcıyı eritmeye yardımcı olacaktır.
Özellikle mermerin hasar görmesini engellemek için sıklıkla sabun tercih edilmektedir. Suni mermer lekesini temizlemek için sıvı sabunu tezgah üzerine dökünüz. Sonrasında ise sünger ile mermeri ovalayın. Ardından temiz bir bez ile tezgahı durulayın ve kurulayın.
Lekeli bölgeye aseton döküp birkaç dakika bekleyin ve bir diş fırçası yardımıyla alanı temizleyin. Bant ve etiket kalıntılarından kurtulmak için sabunlu suyu da deneyebilirsiniz. Eğer kalıntılar bir objenin üzerindeyse de sıcak sabunlu suda bekletin. Daha sonra yıkadığınızda tertemiz olduğunu görebilirsiniz.
Aseton yardımıyla koltuk, ahşap yüzeylerde ayrıca porselen, cam gibi birçok farklı yüzeye yapışan yapıştırıcıları kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Çok etkili olan asetonu mobilyalara zarar vermeden çıkarabilirsiniz.
Yapıştırıcılar için geçerli olmaz. Aseton,tiner,zift katran çıkarıcı v.s çıkarmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri