Salatalıkları tamamıyla soyuyoruz. Sonra küçük küçük doğruyoruz ve hepsini bir buzdolabı poşetine koyuyoruz. Ağzını sıkıca bağlayıp, dondurucuya yerleştiriyoruz. Kışın kullanacağımız zaman önceden çıkarıp eridikten sonra, yoğurda katıp her zaman yaptığımız şekilde cacığımızı yapıyoruz.
5 gün içerisinde tüketemeyeceğinizi düşündüğünüz salatalıkları, kağıt havlu ile sarıp kilitlenebilir buzdolabı poşetlerinde havasını alarak saklayabilirsiniz. Bir başka yöntem ise boyutlarına göre salatalıkları 3 veya 4'lü gruplar halinde streç filme sararak buzdolabında saklamaktır.
Buzluğa konan rendelenmiş salatalık cacık yapmak için kullanılıyor yoğurdun içine bırakın kendiliğinden çözülüyor çok ta güzel oluyor ...
Dilimlenmiş salatalıkları saklamak için de; salatalık dilimlerini hava geçirmez bir kaba koyun ve üzerine kağıt havlu yerleştirin. Sonra kapağı kapatın. Salatalıkları buzdolabında sakladığınız, sıcaklık çok düşükte, soğuk salatalıklara zarar verebilir.
Suyunu sıkmanız püf noktası. Salatalıkları temize yıkayıp rendeleyin, iyice suyunu sıkarak buzdolabı poşetlerine yemeklik koyun. Kışın buzluyken yoğurda atın cacık hazır. 😄 Sıktığınız suyu buz kalıplarına koyup cildinize sürebilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Salatalıkları tamamıyla soyuyoruz. Sonra küçük küçük doğruyoruz ve hepsini bir buzdolabı poşetine koyuyoruz. Ağzını sıkıca bağlayıp, dondurucuya yerleştiriyoruz.
Domates, kısa sürede tüketilmesi gereken bir besindir. Buzdolabında maksimum 1-3 gün arasında saklanabilir. Saklamak için güzelce yıkanmalı ve kurulanmalıdır. Ardından sap kısımları temizlenmeli ve bütün bir halde buzdolabının sebze-meyve rafına yerleştirilmelidir.
Buzdolabınızdan en iyi şekilde yararlanmak ve yiyeceklerin daha uzun süre taze olarak kalmasını sağlamak için bu ipuçlarına dikkat etmelisiniz. Buzdolabınızın derecesini 1°C - 4°C arasında tutmaya çalışın, böylece yiyecekleriniz en fazla 5°C 'de saklanmış olur.
Salatalık bayatlar mı? Salatalık, oda sıcaklığında yaklaşık 7 gün boyunca bozulmayacaktır.
Salatalıkları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Doğradığımız salatalıkları buz dolabı poşetine koyup derin dondurucuya kaldıyoruz.
Yoğurdu çırpın. Yoğurdun içerisine tuz, ince kıyılmış dereotu, doğranmış salatalık ve rendelenmiş sarımsağı koyup karıştırın. Servis tabağına yoğurtlu karışımı koyun. Zeytinyağını yoğurtlu karışımın üzerine döküp pulbiber serpin.
Semizotunu yıkayıp küçük küçük doğrayın. Tencereye koyup 5 dakika yumuşaması için haşlayın. Süzün ve bir kaba koyun. Sarımsakları dövün yoğurtla karıştırın ve semizotunun üzerine dökün biraz nane ve tuz atınca tamamdır.
Domates - Salatalık
Bu nedenle oda sıcaklığında saklanması daha doğrudur. Eğer domatesler çok fazla olgunlaşmışsa bu durumda buzdolabı tercih edilebilir. Salatalığın da düşük ısılara karşı duyarlı olması sebebiyle domates de olduğu gibi oda sıcaklığında saklanması daha doğru olur.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Buzdolabında maksimum 1-3 gün arasında saklanabilir. Saklamak için güzelce yıkanmalı ve kurulanmalıdır. Ardından sap kısımları temizlenmeli ve bütün bir halde buzdolabının sebze-meyve rafına yerleştirilmelidir.
Buzdolabında saklanmaması gereken sebzeler
Kök sebzeler yani patates, sarımsak, soğan, yer elması ve balkabağı buzdolabına konmaması gerekenler arasında yer alır. Bu sebze ve meyveler, içerisi hava alacak şekilde ve delikli kaplarda, direk güneş ışığına maruz bırakılmadan saklanmalıdır.
En büyük hata meyve ve sebzeleri market poşetleriyle saklamak En alt rafta ise meyve sebze kısmı olmalıdır. Ancak meyve sebzeler pazar ya da market poşetleriyle buzdolabında tutulmamalıdır. Yapılan en büyük hatalardan biri budur. Besinler mutlaka paketlerinden çıkarılmış olmalıdır.
➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz. ➽ Kullanmak için derin dondurucudan çıkardığınız eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt raflarında bekletin. Çözünen etin 1-2 günde tüketilmesi gerekir.
Yapacağınız yemeklerde kullanacağınız kadar domatesi ayrı ayrı poşetlere koyun. Poşetin havasını alıp, dibinden düğüm atın. Ardından dondurucuya kaldırın. Hazırladığınız kışlık domatesleri 9-10 ay kadar dondurucuda saklayabilirsiniz.
Domatesleri gönül rahatlığıyla buzluğunuza kaldırabilirsiniz. Bu şekilde domateslerinizi 10-12 ay kadar güvenle kullanabilirsiniz. Bütün haldeki domatesleri buzluktan çıkardıktan sonra kullanmak için bir süre bekleyin, zaten siz dilimlemeye başladığınızda domatesin kabukları kendiliğinden çıkmaya başlayacaktır.
Salatalık yıkanıp dolaba konur mu? Sıcakta muhafaza ettiğiniz sebze ve meyveler aromasını ve tazeliğini kaybedecektir. Son olarak sebzeleri ve meyveleri yıkayıp saklamak çok büyük bir hata. Uzmanlar bu ürünleri yiyeceğiniz zamana kadar yıkamamanız gerektiğini vurguluyor.
Salatalıkları yıkıyoruz, iri ise 3′ e yoksa 2'ye bölüp içini oyuyoruz. İpe dizip güneş gören bir yere asıyoruz. Güneşin durumuna göre iyice kuruyana kadar bekletiyoruz (3-5 gün kadar) Sonra hava almamasi için su bidonlarına koyup bekletiyoruz.
Yeşillikleri kuruttuktan sonra kağıt havlu yardımıyla sarın. Daha sonra buzdolabı poşetinin içine sarılı bir şekilde yerleştirin. Poşeti kapatırken içinde hava kalmamasına özen gösterin. Dilerseniz, normal poşet kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri