Öğrenci harf notu ne olursa olsun (FF, FD, DD, DC, CC, CB, BB, BA, AA) bütünleme sınavına girmek zorunda değildir. Öğrenci kaldığı veya sorumlu kaldığı dersin bütünlemesine girmeme hakkına sahiptir.
3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
FD ders notu dersten büte kalındığını gösteren bir nottur. Dersten FD harf notunu alan kişiler dersin bütüne girerek notunu yükseltmelidir. Aksi halde ders bir sonraki seneye kalmış olur.
Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) veya (CC) notlarından birini almış olan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Bir dersten (DC) veya (DD) alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. Bir dersten (FF) veya (FD) alan öğrenci o dersten başarısız sayılır.
FD, FF, FG, DZ ve U başarısız harf notlarıdır MZ ve E henüz başarı durumu netleşmemiş harf notlarıdır FG: Derse devam ve uygulama ile ilgili koşulları yerine getirerek o dersin yarıyıl/yıl sonu sınavına girme hakkı olduğu halde sınavına girmeyen öğrencilerin ilgili dersleri için kullanılır ve öğrenci o dersten ...
İlgili 27 soru bulundu
Öğrenci devamsızlığı nedeniyle (FD) tekrarlayacağı teorik derslerin en az % 70'ine ve varsa teorik ders dışındaki her türlü uygulama çalışmasının en az % 80'ine devam etmek zorundadır.
Bu harf notunun harflendirme tablosuna eklenme gerekçesi öğrencinin ağırlıklı genel not uygulamasına katkı sağlamaktadır. FD notu almış bir öğrenci mezun olabilmesi için dersi yükseltmesi gerekmektedir.
Madde 24 - Bir dersten FF, FD, DD, DZ ve BZ notu alan veya dersi normal yarıyılında almayan öğrenciler, bu dersi tekrar verildiği ilk yarıyılda almak zorundadırlar. Bu dersler seçmeli dersler ise öğrenciler, bunların yerine başka bir seçmeli ders alabilirler.
Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.
FD/FAVÖK, bir şirketin değerlemesini ölçmek için kullanılan bir finansal orandır. FD, “Firma Değeri” anlamına gelirken, FAVÖK, “Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr” anlamına gelir. Bu oran, bir şirketin toplam değerinin, şirketin operasyonel kârlılığına oranını gösterir.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
Şartlı başarılı öğrenciler, alt sınıflardan, sırasıyla; almadıkları, IA, NP, F aldıkları dersleri almak koşulu ile DF ve DD aldıkları dersler dâhil, dönemlik toplamda 30 AKTS'yi geçmeyecek şekilde bulundukları sınıftan da ders alabilirler. Bu durumda yeni alınan not eskisinin yerine geçer.
BÜT sınavına giriş yapabilmek için öncelikle öğrencilerin zayıf notu olması gerekiyor. Herhangi bir dersten zayıf almış öğrenci için bu sınav sistemi oluşturuluyor. BÜT sınavları okul dönemlerinin kapatılmasıyla birlikte yapılıyor. Özellikle tatil zamanlarında yapılan bir sınav türüdür.
Not yükseltmek amacıyla(DD ve DC notları için) Bütünleme Sınavına giremezler. DD veya DC harfli notla şartlı geçen kişi bütünleme sınavlarına girebilir mi ? bütünleme sınavına girerler.Bütünleme sınavı için mazeret sınav hakkı tanınmaz.
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir.
Öğrenciler, kalmış olduğu (FF harf notlu) dersleri ve koşullu geçmiş olduğu DC – DD harf notlu derslerini notunu yükseltmek için alabilir. Bunun dışında olan dersler alttan alınamaz.
1. Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Yukarıda bahsettiğim üzere DC ve/veya DD dersleriniz var ve bu derslerden mezun olmak için istenen GANO yani akademik not ortalamasını tutturamıyorsanız da tek derse sınavına girerek mezun olma şansınız var.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
Başarısız öğrenciler, tekrarladıkları yarıyıl sonunda AGNO'larını 1.80'in üzerine çıkarmayı başarırlarsa; bir üst yarıyıla kayıt yaptırabilir, o yarıyılın derslerinden alabilirler.
bir dönemde 30 aktslik (kredilik) ders olur. senin max 45 kredi seçme hakkın olur. eğer 1.sınıf 1.dönem bir dersten kalırsan. kalan kredilerlede o dönemin derslerini seçersin.yani 15 kredilik (bu sayı üniversiteye göre değişir) alttan ders alma iznin var.
NOTLAR: Üniversite Seçmeli Dersleri (Alan Dışı Seçmeli Dersler), öğrenci hangi yıl girişli olursa olsun (2) ulusal kredi ve (3) AKTS sağlar ancak öğrenci dersi alıp başarısız olursa yine aynı gruptan ve aynı modülden ders seçmek suretiyle derslerini tamamlamak zorundadır.
Final öncesi notlar ilan edildikten sonra da değiştirilebilir ve girilmemiş notlar girilebilinir. yapılamamaktadır.
Alttan kalan derslerini ve dönem derslerini aldıktan sonra GANO'suna göre belirlenen AKTS yüküne göre üstten ders alabilirler. GANO'm 1.80'in altında, yeni ders alamaz mıyım? MADDE 27 – (4) GANO'su 1.80'in altında olan öğrenci yeni ders alamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri