Felsefe Bölümü mezunları, en az 16 kredi Sosyoloji, 16 kredi Psikoloji dersi aldıklarını belgelendirdiklerinde, Pedagojik Formasyon Eğitimi alarak liselerde "Felsefe Grubu Öğretmeni" olabilmektedirler.
Araştırmacı, Uzman, Akademisyen olarak istihdam edilebilmektedirler. Pedagojik formasyon alarak, kamu kurum ve kuruluşlarında veya özel öğretim kurumlarında öğretmenlik yapabilirler.
Pedagojik Formasyon Eğitimi alabilmek için ise sosyoloji müfredatında yer alan SOS kodlu Felsefe, Mantık ve Psikoloji derslerinin tamamının alınması gerekmektedir. Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon birimi tarafından verilen Pedagojik Formasyon derslerinin ise 2. Sınıftan itibaren ayrıca seçilmesi gerekmektedir.
Felsefe Öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Felsefe Bölümü'nden mezun olan öğrencilerin öğretmenlik yapabilmesi için pedagojik formasyon almaları şarttır.
İlgili 19 soru bulundu
İngilizce, Fizik, Sosyoloji, Felsefe vb.) mezun olup öğretmenlik sertifikası olan ya da olmayan herkes sınıf öğretmeni olarak atanmıştır.
Nasıl Felsefe Öğretmeni Olunur? Felsefe Öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Felsefe Bölümü'nden mezun olan öğrencilerin öğretmenlik yapabilmesi için pedagojik formasyon almaları şarttır.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 18.000 TL ile 32.500 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Felsefe Öğretmeni maaşı 17.700 TL iken, en yüksek ise 42.500 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Felsefe Öğretmeni olmanın dezavantajları şunlardır: Mezun sayısı oldukça fazladır. Özel sektör çalışma alanları kısıtlıdır. Devlette kadro atamaları oldukça sınırlıdır.
Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Sınavına Kimler Girebilir? Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine eğitim ve fen edebiyat fakültelerinden mezun veya sınavın geçerlik süresi içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar girebilmektedir.
Rehberlik sertifikası alan bir Felsefe Grubu Öğretmeni özel okul ve eğitim kurumlarında rehber öğretmen olarak çalışabilir.
Dershanelerde çalışan felsefe sosyoloji mezunu rehber öğretmenler incelenebilir.
Mezun olduktan sonra Felsefe Grubu öğretmenliği yapmak isteyen öğrencilerimizin Pedagojik Formasyon Eğitimi alması gerekmektedir. Pedagojik Formasyon Eğitimi alabilmek için ise sosyoloji müfredatında yer alan SOS kodlu Felsefe, Mantık ve Psikoloji derslerinin tamamının alınması gerekmektedir.
Eğitim formasyonu alarak da liselerde felsefe grubu öğretmenliği yapabilirler. Eğitim kurumlarında rehber öğretmenlik ve eğitim danışmanlığı, çeşitli şirketlerde felsefi danışmanlık, basın yayın organlarında ve yayınevlerinde editörlük, yazarlık, eleştirmenlik, reklamcılık yapabilirler.
KDK: Açıköğretim öğrencileri de öğretim sürecinde formasyon alabilir.
Felsefe Bölümü mezununa 'felsefeci' denir. Felsefeci, düşünce ve bilgi sistemlerini inceleyen, fikir dünyasını ve insanlık tarihini analiz eden bir uzmandır.
Felsefe grubu öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.
Bu apaçıktır. Düşünme Eğitimi Dersi bu amaçla konulmuş olmasına karşın, işlevini yerine getirememektedir; felsefe öğretmenlerinin bu derse girmesi mevzuat gereği mümkün olmamaktadır. Bu yüzden felsefe öğretmenlerinin liselerde olduğu gibi ilkokulda, ortaokullarda istihdam edilmesi gerekmektedir.
Felsefe öğretmeni devlet okullarında veya özel eğitim kurumlarında felsefe dersi anlatan kişidir. Orta öğretim kurumlarında 10. ve 11. sınıflara haftada 2 ders saati felsefe dersine girer. Ayrıca seçmeli derslerde sosyal bilimler kategorisinde bulunan alanıyla ilgili derslere de girer.
14 ders saati için.
Felsefe bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Felsefe bölümü toplam 64 adet üniversitede bulunmaktadır. EA Puan türündededir.
ÖABT SınavI, lisans düzeyindedir. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adayların, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.
Felsefe Bölümü okuyan kişiler, TRT'de kamu ve özel kurumların, eğitim merkezlerinin kültür ve eğitim merkezlerinde görev yapabileceği gibi formasyon alarak devlet okullarında ve özel okullarda da öğretmen olarak çalışabilirler. Ülkemizde felsefe Bölümü okuyacak kişilerin çalışabileceği alan oldukça geniştir.
Felsefe Grubu Öğretmenliği (EA) - KPSS-2 : KPSS121 (Ortalaması) | Mezun Başarı Atlası
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri