Eğitim formasyonu alarak da liselerde felsefe grubu öğretmenliği yapabilirler. Eğitim kurumlarında rehber öğretmenlik ve eğitim danışmanlığı, çeşitli şirketlerde felsefi danışmanlık, basın yayın organlarında ve yayınevlerinde editörlük, yazarlık, eleştirmenlik, reklamcılık yapabilirler.
Hayır. Dört yıllık psikoloji mezunları psikolog unvanıyla mezun olurlar. Diğer tüm alt alanlarda olduğu gibi, klinik psikoloji alanında da uzmanlaşmak isteyen öğrenciler yüksek lisans programlarına başvurarak bu alanda uzmanlık derecesine sahip olabilirler.
Felsefe Bölümünde aralarında epistemoloji, etik, öznelcilik, politik felsefe, bilim felsefesi, insan doğası, felsefi antropoloji, insan özneliği, sosyal felsefe, estetik, mantık, din felsefesi ve daha pek çok alan bulunmaktadır.
Felsefe Öğretmeni olmanın dezavantajları şunlardır: Mezun sayısı oldukça fazladır. Özel sektör çalışma alanları kısıtlıdır. Devlette kadro atamaları oldukça sınırlıdır.
İlgili 40 soru bulundu
Uzman, Akademisyen olarak istihdam edilebilmektedirler. Pedagojik formasyon alarak, kamu kurum ve kuruluşlarında veya özel öğretim kurumlarında öğretmenlik yapabilirler.
Staj yoktur. Bu programa yerleşen adaylardan ilgili Yükseköğretim Kurumu tarafından aranan şartları sağlayanlara, Yükseköğretim Kurumunun vakfı/anlaşmalı olduğu kurum tarafından burs, yurt, ücretsiz yemek, kısmi zamanlı çalışma vb. imkânlar sağlamaktadır.
Türkiye'deki bölümler arasındaki sıralamalara baktığımızda felsefe; hukuk, psikoloji, sosyoloji, ekonomi gibi bölümlere kıyasla daha az puanlarla girilebilen bir bölüm. Bu durum felsefenin zor olmadığı ve kimilerince biraz ahmak işi olduğu gibi bir düşünce doğurabiliyor.
Felsefenin diğer başlıca alt dallarına; bilim felsefesi, din felsefesi, dil felsefesi, estetik, siyaset felsefesi ve zihin felsefesi örnek gösterilebilir.
Eminim ki, Sosyoloji ve Felsefe mezunları da yıllardan beri özel sektörde başarı ile üstesinden geldikleri Rehber Öğretmenlik görevini, Devlet okullarında Danışman Öğretmen statüsü ile rahatlıkla yerine getireceklerdir, onlara olan güvenimiz ve inancımız tamdır.
Mezunlar, akademik kurumlarda öğretim görevlisi veya araştırmacı olarak çalışabilir, felsefe dergilerinde yayın yapabilir, felsefi araştırmalar ve projeler yürütebilir veya felsefi danışmanlık hizmetleri sunabilirler.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Psikolog maaş beklentisi aylık ortalama 24.900 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 22.500 TL ile 42.500 TL arasında değişmektedir.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 17.000 TL ile 21.900 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Felsefe Grubu Öğretmeni maaşı 17.000 TL iken, en yüksek ise 27.500 TL'dir.
AYT Felsefe Grubu hangi dersler vardır? AYT felsefe 4 adet dersi içermektedir. Bunlar felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık. Sözel alandan hazırlanan öğrenciler sosyal-1 testinde bu derslerden sorumlu olacaklar.
Felsefe bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Felsefe bölümü toplam 64 adet üniversitede bulunmaktadır. EA Puan türündededir. 4 Yıllıktır.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü resmi olarak 1983 yılında kurulduysa da, kuruluş öyküsü çok daha eski yıllara gitmektedir. 1956 yılında bir teknik üniversite olarak kurulmuş olan ODTÜ'de “sosyal kanat” bölümleri sadece Fen Edebiyat Fakültesine bağlı Beşeri İlimler ve Sosyal Bilimler Bölümleriydi.
Zorunlu Çalışma Stajı Nedir? Meslek lisesi ve meslek yüksek okulu öğrencilerinin mezun olabilmesi için şart koşulan zorunlu stajlarda stajyerin sigorta primleri okul tarafından karşılanmaktadır. Zorunlu staj yapan stajyerlere maaş olarak minimum net asgari ücretin %30'u ödenmek zorundadır.
Stajyer Öğrencilere Maaş Vermek Zorunlu mu? Staj zorunluluğu olmayan ve gönüllü olarak staj yapan öğrenciler için devlet katkısı ödemeleri yapılmamaktadır. Bu öğrencilere yapılacak olan staj ödemelerinden işletmeler sorumludur.
Nasıl Felsefe Öğretmeni Olunur? Felsefe Öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Felsefe Bölümü'nden mezun olan öğrencilerin öğretmenlik yapabilmesi için pedagojik formasyon almaları şarttır.
Branş öğretmenleri haftada 15 saat zorunlu ders saatini doldurur. Haftada 15 saatten sonra gireceği dersler ek ders ücretine tabidir.
Sözel öğrencileri hem 11 de felsefe görüyor hemde 12 de felsefe görüyor.12. sınıftaki felsefe derslerinin içerikleri psikoloji,sosyoloji mantık. Ea öğrencileri ise sadece 11 de felsefe görüyor. Psikoloji,sosyoloji,felsefe bölümleri ea dan öğrenci alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri