Gamze Oluşum Süreci Anne karnında yüz kaslarından “zygomaticus” kasındaki kısa gelişmeye bağlı olur. Kas dokusu kısa geliştiği için cilt ve cilt altı bölgeye yapışır ve gülümseme ile Gamze ortaya çıkar. Doğumdan itibaren görülür, özellikle küçük çocuklar güldüklerinde gamzeleri ile çok sevimli hal alır.
Birçok kültürde varlığı gençlik, sevimlilik ve çekicilik sembolü olarak kabul ediliyor. Basitçe yüz ve vücudumuzda cildimizin herhangi bir yerinde gözle görünür, deri seviyesinde çökmelere verilen genel tanımdır. En bilinenleri yanaklar, çene Venus gamzeleri.
Gamze. Gamzeler çekinik özelliklerdendir. Ebeveynlerden ancak ikisinde de gamze varsa çocukta gamze görülür.
Gamze, gülme sırasında burada bulunan kasların mukozaya doğru çekilmesi ile oluşur. Zaman zaman buradaki yağ dokusunun eksikliği ile de ortaya çıkabilir. Bir diğer sebep olarak da burada bulunan zigimatus kasında meydana gelen bir anomali gösterilebilir.
Gamzeler birçok insan tarafından güzel ve sevimli bir yüzün simgesi olarak kabul edilir. Çukura benzeyen bu yapılar yanaklarda ve çenede bulunabiliyor. Yanaklardaki gamzeler özellikle gülümsediğimiz zaman ortaya çıkarken, çenedeki gamzelerin görünmesi yüz hareketlerine bağlı değil.
İlgili 42 soru bulundu
Gamze Oluşum Süreci
Anne karnında yüz kaslarından “zygomaticus” kasındaki kısa gelişmeye bağlı olur. Kas dokusu kısa geliştiği için cilt ve cilt altı bölgeye yapışır ve gülümseme ile Gamze ortaya çıkar. Doğumdan itibaren görülür, özellikle küçük çocuklar güldüklerinde gamzeleri ile çok sevimli hal alır.
Bu çukurlar, daha anne karnında iken yanaklardaki zygomaticus kasındaki kısa gelişmeye bağlı olur. Kısa gelişen kas dokusu sebebiyle deri içeri doğru oval bir çukur oluşturmaktadır. Bu oval çukur ise estetik açıdan bir kusur değil güzellik unsuru sayılmaktadır.
Gamzelerin yaygınlığı popülasyona göre değişebilse de, 2,300'den fazla katılımcıyla yapılan bir araştırmada, katılımcıların %37'sinin yüzünde gamze olduğu tespit edilmiştir.
Aslında genetik bir anomali olan gamzeler, kasların kısa kalması sonucu meydana gelmektedir. Yine de estetik açıdan sempatik ya da çekici bir görüntü yaratabilmektedirler. Fakat doğuştan gelen bu gamzeler zamanla kilo alıp vermeye bağlı olarak ya da yaş ilerledikçe belirginliğini kaybeder.
Bel gamzesine anatomik olarak kadınlar için Venüs delikleri ve erkekler için Apollo delikleri denir. Bel gamzeleri kişiyi özel kılmasının sebebi güzellik ve aşk tanrısı Venüs ile bağlantılı olmasıdır. Venüs veya Apollo delikleri, sağlıklı bir vücut anlamına gelen iyi kan dolaşımı işaretidir.
GAMZE İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Gamze ismini kullanan 136.063 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Gamze ismini kullanan 25.140 kişi bulunmaktadır. Ankara'da Gamze ismini kullanan 10.082 kişi bulunmaktadır.
Anne karnında bebeğin genetik olarak gamzeye sahip olmasıdır. Ancak annede veya babada gamze olmaması çocukta olmamasına engel bir durum değildir.
Kadınlarda dedelerinden kalan cinsiyet kromozomu(Y) olmaz. Erkekler de ise annelerinin babasından(Y) ve babaannesinden(X) kalan cinsiyet kromozomu olmaz. Hem kız hem oğlan çoğunun bir X kromozomu mutlaka anneanneden gelirken kızdaki bir X kromozomu babaanneden, erkekteki Y kromozomu babasının babasından gelir.
Vücutta belirgin olarak 2 farklı bölgede gamze bulunabilir. Bunlardan biri yanaklar diğeri ise, popo ile bel bölgesinin birleştiği yerde bulunan sakroiliak (Venüs gamzeleri) gamzelerdir.
Gamze Nedir? Gamze, genelde yüz kısmında burun yanına doğru kasların kısa kalması sonucu doğuştan meydana gelen çukurdur. Kişiye sempatiklik kattığından dolayı güzellik isteyen kişilerin son zamanlarda ilgi odağıdır. Böylelikle gamze estetiği adlı bir estetik türü ortaya çıkmıştır.
Erkekler arasında bel gamzelerine Apollon delikleri adı verilir. Her yaştan ve kökenden gelen insan için, kadın erkek farketmeksizin bel gamzesi genetik geçen özelliktir. Venüs çukurlarına (bel gamzelerine) sahip olmak birçok nedenden ötürü özel kabul edilir.
Son çalışmalar yüzdeki gamzelerin otozomal dominant genetik geçişli olduğu gösterilmiş.
Diyanet'in kitabında, estetik operasyonları için "Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır” denildi.
Bunun için temiz bir su şişesi kapağını ağzınıza alın. Kapağın iç kısmı yanağınıza değmeli. Ardından işaret parmağınızla kapağın çukur kısmına gelen yerin üzerine bastırın. Yaklaşık 3 dakika bu işlemi uyguladıktan sonra anlık olarak yanak gamzesine sahip olabilirsiniz.
Yeni doğan bebeklerin bazılarında kuyruk sokumu düzeyinde sakral gamze adını verdiğimiz çukurluklar olabilir. Rutin pediatri muayenelerinde saptanan bu bulgunun altta yatan bir sebep olup olmadığının saptanabilmesi açısından mutlaka ultrason ile değerlendirilmesi gerekir.
Çene gamzesini çene implantı ya da çene dolgusuyla yok edebiliriz. Çene dolgusu hyalüronik asit bazlı bir dolgudur. Çenenize anestezi kremi sürülerek çene bölgesi uyuşturulur ve enjeksiyon yapılır. Çok kısa sürede iyileşir işlemi yaptırdıktan hemen sonra günlük hayatınıza dönebilirsiniz.
Gamzeli bir yüz için yapılan makyajda öncelikle yanak bölgesine ağırlık vermek gerekiyor. Ayrıca yanağın orta kısmının koyu renklerle belirginleştirilmesinin ardından orta kısmın açık renkle aydınlatılması gamzeli bir yüz için yeterli olacaktır.
Gamze Kılıç, hem akademik hem de özel hayattaki başarının hoşgörü, sabır, azim ve çalışmak ile kazanılacağını kanıtlıyor. Ankara Sincan Fatih Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Kılıç, 6 yaşındayken halk arasında "kas erimesi" olarak bilinen "Musküler Distrofi" teşhisi konuldu.
Gamze vücudun farklı yerlerinde gözle görülebilen cilt çöküntüleridir. Geçici ve kalıcı olmak üzere iki farklı türü vardır. En bilinenleri yanaklarda olsa da vücudun hemen her yerinde, omuzlarda, kalçaların hemen üstünde hatta sırt bölgesinde görülebilir.
Gamze Estetiği Riskli Midir? Tüm cerrahi işlemler gibi gamze estetiğinin de hematom (işlem bölgesinde cilt altında kan birikmesi), enfeksiyon gibi riskleri vardır. İşlem sonrası buz uygulaması ile hematom oluşmasının, ağız içi hijyenine dikkat ederek de enfeksiyon riski elimine edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri