İngilizce, Fizik, Sosyoloji, Felsefe vb.) mezun olup öğretmenlik sertifikası olan ya da olmayan herkes sınıf öğretmeni olarak atanmıştır.
KARİYER OLANAKLARI
Uzman, Akademisyen olarak istihdam edilebilmektedirler. Pedagojik formasyon alarak, kamu kurum ve kuruluşlarında veya özel öğretim kurumlarında öğretmenlik yapabilirler.
Sınıf öğretmenliğine; yükseköğretim kurumlarının sınıf öğretmenliği ile Üstün Zekâlılar Öğretmenliği programlarından mezun olanlar atanabilmektedir.
Felsefe Bölümü mezunları, en az 16 kredi Sosyoloji, 16 kredi Psikoloji dersi aldıklarını belgelendirdiklerinde, Pedagojik Formasyon Eğitimi alarak liselerde "Felsefe Grubu Öğretmeni" olabilmektedirler. bu nedenle, Felsefe Bölümü müfredatı bu durum göz önüne alınarak hazırlanmıştır.
Peki, sınıf öğretmenliği yapabilmek için neler yapmak gerekir? Eğitim Bilimleri fakültesinde 4 yıllık eğitim almak gerekir. Bu fakültede sınıf öğretmenliği bölümü okumak zorundadırlar. Sınıf öğretmenliği bölümü okuyabilmek için eşit ağırlık puan türünden sınava girmek ve tercih yapmak gerekir.
İlgili 40 soru bulundu
Sınıf öğretmeni olmak için öncelikle üniversite sınavında belirli bir puan almak gerekir. Sonrasında herhangi bir eğitim fakültesinde genellikle 4 yıl süren bir lisans eğitimi almak şarttır. Lisans eğitimini başarıyla tamamlayanlar, üniversite diploması almaya hak kazanır.
Pedagojik formasyon programları, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılabilmektedir. Ayrıca eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve bölümü olup da yeterli öğretim üyesi olmayan üniversitelerde ve alanlarda da program açılmamaktadır.
Eğitim formasyonu alarak da liselerde felsefe grubu öğretmenliği yapabilirler. Eğitim kurumlarında rehber öğretmenlik ve eğitim danışmanlığı, çeşitli şirketlerde felsefi danışmanlık, basın yayın organlarında ve yayınevlerinde editörlük, yazarlık, eleştirmenlik, reklamcılık yapabilirler.
Rehberlik sertifikası alan bir Felsefe Grubu Öğretmeni özel okul ve eğitim kurumlarında rehber öğretmen olarak çalışabilir.
Mezun olduktan sonra Felsefe Grubu öğretmenliği yapmak isteyen öğrencilerimizin Pedagojik Formasyon Eğitimi alması gerekmektedir. Pedagojik Formasyon Eğitimi alabilmek için ise sosyoloji müfredatında yer alan SOS kodlu Felsefe, Mantık ve Psikoloji derslerinin tamamının alınması gerekmektedir.
İngilizce, Fizik, Sosyoloji, Felsefe vb.) mezun olup öğretmenlik sertifikası olan ya da olmayan herkes sınıf öğretmeni olarak atanmıştır.
Erol Özvar, "Eğitim fakültesinde okumayan fakat bölümleri öğretmenlik yapma imkanı veren programlardaki öğrencilerimiz, artık pedagojik formasyon eğitimini öğrenciyken mezun olmadan almaya başlayabilecek" açıklamasını yaptı.
eleman.net verilerine göre, Sınıf Öğretmeni 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 29.000 TL maaş alıyor. Sınıf Öğretmeni, 2024 yılında en düşük 22.200 TL alırken, en yüksek 42.500 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Sınıf Öğretmeni, Temmuz 2023 yılında ortalama 21.300 TL maaş alıyordu.
Nasıl Felsefe Öğretmeni Olunur? Felsefe Öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Felsefe Bölümü'nden mezun olan öğrencilerin öğretmenlik yapabilmesi için pedagojik formasyon almaları şarttır.
Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Sınavına Kimler Girebilir? Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine eğitim ve fen edebiyat fakültelerinden mezun veya sınavın geçerlik süresi içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar girebilmektedir.
Felsefe Bölümü mezununa 'felsefeci' denir. Felsefeci, düşünce ve bilgi sistemlerini inceleyen, fikir dünyasını ve insanlık tarihini analiz eden bir uzmandır.
Paylaşılan en düşük Felsefe Öğretmeni maaşı 17.700 TL iken, en yüksek ise 42.500 TL'dir.
Etkili akıl yürütme ve tutarlı argümanlar oluşturma, ikna edici yazma yeteneğinizi geliştirir ve mantıksal ve eleştirel düşüncelerinizi geliştirir. Felsefenin çeşitli alt bölümleri, neden hayal ettiğimizden özgür olup olmayacağına kadar değişen soruları ele almaktadır.
Hayır. Dört yıllık psikoloji mezunları psikolog unvanıyla mezun olurlar. Diğer tüm alt alanlarda olduğu gibi, klinik psikoloji alanında da uzmanlaşmak isteyen öğrenciler yüksek lisans programlarına başvurarak bu alanda uzmanlık derecesine sahip olabilirler.
Felsefe Öğretmeni olmanın dezavantajları şunlardır: Mezun sayısı oldukça fazladır. Özel sektör çalışma alanları kısıtlıdır. Devlette kadro atamaları oldukça sınırlıdır.
Staj yoktur. Bu programa yerleşen adaylardan ilgili Yükseköğretim Kurumu tarafından aranan şartları sağlayanlara, Yükseköğretim Kurumunun vakfı/anlaşmalı olduğu kurum tarafından burs, yurt, ücretsiz yemek, kısmi zamanlı çalışma vb. imkânlar sağlamaktadır.
EA Puan türündededir. 4 Yıllıktır. Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!
Madde 6 - Öğretmenler, ek çizelgede belirtilen alanlar itibarıyla bu alanların karşısında gösterilen yükseköğretim programlarından en az lisans mezunu olanlar arasından seçilir. Madde 7 - Öğretmen olarak atanacakların gerekli ve yeterli düzeyde genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon almaları esastır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri