Hemşire olmak için 2 yıllık Sağlık Meslek Lisesi bitirerek hemşire yardımcısı olunabilir. Ardından 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atabilirsiniz. Ya da 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni bitirerek hemşire olunabilir.
Bunlardan biri lise eğitimini sağlık meslek lisesinde alıp ardından iki senelik sağlık meslek yüksek okullarını bitirmektir. Yalnızca sağlık meslek lisesi bitiren kişiler de mezuniyet sonrasında hemşire yardımcısı pozisyonunda çalışabilmektedir.
Fen liseleri; fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri, matematik ve fen bilimleri alanında yüksek öğrenime hazırlar. Matematik ve fen bilimleri alanlarında gereksinim duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık eder.
Fen liseleri, öğrencilerin fen ve matematik alanlarında ileri seviyede eğitim almalarına ve bu alanlarda kariyer yapmalarına olanak tanır. Ayrıca, fen liselerinde öğrencilerin problem çözme becerileri, yaratıcı düşünme yetenekleri ve bilimsel araştırma yapma becerileri gelişir.
Hemşire Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Hemşire olmak için üniversitelerin Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak yeterlidir. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Sağlık Meslek Lisesi mezunları ise 'yardımcı hemşire' unvanına sahip olur.
İlgili 22 soru bulundu
Sağlık meslek liseleri, çok talep gördüğü için; yüksek puanlı liselerdir. Çok iyi bir sağlık meslek lisesinde eğitim görmek isteyen adayın, LGS'den en az 450 puan alması ve %2'lik dilime girmesi gerekir.
Buna göre öğrencilerin altı ve yedinci sınıflarda Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi derslerinden birinin yıl sonu ortalaması en az 3.00 olabilecek. Bu durumda altı ve yedinci sınıflarda söz konusu derslerden yıl sonu ortalamaları beş, beş, üç veya beş, dört ,üç olan öğrenciler de fen liselerine başvurabilecek.
Mezunları; Genelde tıp,mühendislik, eczacılık, mimarlık gibi sayısal bölümler tercih etmektedir. Ancak fen lisesi öğrencilerinin üniversite tercihinde eşit ağırlık ya da sözel bölüm tercih etmelerinde bir engel bulunmamaktadır. Fen Liselerinin 2021 yılı toplam kontenjanı 36.980 'dir.
Fen Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
Fen lisesi, üstün yetenekli öğrencilerin nitelikli eğitim almaları için açılan ve fen programlarıyla desteklenen liseler. Türkiye'de ilk olarak Ford Vakfı'nın destekleriyle 1962'de Ankara'da açıldı.
Görüldüğü gibi Yönetmelikte, fen liseleri ve sosyal bilimler liselerine öğretmen seçimi konusu objektif kurallara bağlanmış olup, atama alanı uygun olan ve üç yıllık çalışma süresini tamamlayan öğretmenler başvuruda bulunabilir.
Hemşire Ne Kadar Maaş Alır? Hemşire olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Hemşire maaşı 2023 verilerine göre ortalama 18.600 TL civarındadır.
Üniversite sınavında hemşirelik için taban puanı en yüksek üniversiteye göre bilgi verilecektir. Buna göre YKS say puan türünden 360 almak şarttır. Bu puan için TYT alanında toplam 63,75 net yapılmalıdır. Bu puan için AYT alanında ise 39 net yapmak yeterli görülmektedir.
Hemşirelik sağlık sektöründe hasta bakımı ile ilgilenen ve tıp alanında bireylerin daha iyi yaşam kalitesine ve eski sağlıklarını kavuşmasını sağlayan personellerin yetişmesini sağlayan bir bölümdür.
Fen ve Teknoloji Lisesi mezunlarımızın patent üretebilecek düzeyde yetkinliklere sahip bireyler olmak için eğitilirler. Anadolu Lisesi öğrencilerimize ise her türlü yeni teknolojiyi hızlı tanıma, uyum sağlama ve etkin kullanmaları için eğitilirler.
Evet. Ortaokul Başarı Puanına ve adresine göre kayıt alanında bulunan okullara yerleşmek mümkün. Bu okullar içerisinde Anadolu Liseleri, Meslek Liseleri ve İmam- hatip liseleri bulunmaktadır. Sınava girmeyen öğrenciler yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullara yerleşme tercih ekranında tercih yapabileceklerdir.
Yapılan değişiklikle birlikte, Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulu olan Anadolu liseleri ile Anadolu liselerinde ve diğer okul türlerinde birbirleri arasında her sınıf seviyesinde nakil yapılabilecek.
Geriye kalan yaklaşık 300 puanı da öğrenci sınavda yaptığı netlere göre almaktadır. LGS'de tüm soruları doğru olarak cevaplayan bir öğrenci 500 tam puan alırken; tüm soruları yanlış cevaplayan bir öğrenci 100 puan, hiçbir soruyu cevaplamayan bir öğrenci ise yaklaşık 200 puan (taban puanı) almaktadır.
Ankara Fen Lisesi Türkiye'nin en iyi fen lisesi konumunda yer alıyor. 2023 taban puanlarına göre Türkiye'nin en iyi fen liseleri de sıralama yer aldığı gibidir.
Türkiye'de sayısal ağırlıklı öğretim yapan kurumlardan olan fen liseleri; öncelikli olarak, nitelikli bilim insanları yetiştirmek, başarı ve zeka seviyeleri yüksek öğrencileri eğitmek amacıyla kurulmuşlardır. 2003-2004 akademik yılı itibarıyla, Türkiye'de 61 fen lisesi vardı. 2018 yılında bu sayı 309'u geçmiştir.
AUZEF'e bağlı olan Hemşirelik Programı, iki yıllık açık öğretim lisans tamamlama programıdır. Ön lisans diploma derecesine sahip hemşirelerin; birey, aile ve topluma, sağlık bakım gereksinimleri doğrultusunda bakım vermek üzere, bilgi, beceri ve tutumlarının geliştirilmesini amaçlamaktadır.
Hemşirelik bölümü için TYT-AYT ve YKS sınavına girdikten sonra gerekli baraj puanını aşarak bu bölüme tercih yapabilirsiniz. Bu bölüm için sayısal puan türü dikkate alınmaktadır.
Öğrenim süresi kaç yıldır? Hemşirelik Bölümü öğrenim süresi 4 yıldır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri