Arnavut asıllıdır. Devşirildikten sonra Enderun'da yetiştirildi ve kapıcıbaşılık göreviyle saraydan çıktı.
Ferhad Paşa ya da Damad Ferhad Paşa (1485 - Ekim / Kasım 1525), Osmanlı devlet adamı. Memlük Beyi Canberdi Gazâlî'nin ayaklanmasının bastırılması sırasında, Suriye'ye düzenlenen seferin serdarı olarak atandı. I. Selim'in İran'a ve I. Süleyman'ın Rodos'a düzenlediği seferlerde yer aldı.
Ferhatpaşa, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan Ataşehir ilçesine bağlı 17 mahalleden biridir.
Kastamonu beylerbeyliğinde 67 sene kalan Ferhad Paşa 972'de (1564/65) üçüncü vezir olarak kubbe altına girdi. Bu görevde iken 974 (1566/67) tarihinde Kanunî Sultan Süleyman'ın oğlu Şehzade Mehmed'in kızı Hüma Şah Sultan ile evlendirildi. Ferhad Paşa, Kanunî'nin son seferi olan Zigetvar seferine iştirak etmiştir.
maltepe'ye bağlı iken, samandıra'ya dahil edilen, ardından ataşehir'e eklenen istanbul mahallesi. yeni çamlıca mahallesi, samandıra, kayışdağı, büyükbakkalköy, türkiş blokları, dudullu semt/mahallelerinin ortasında yer alır.
İlgili 31 soru bulundu
2008 yılında Kadıköy, Ümraniye ve Üsküdar'dan bâzı mahallelerin içine katılmasıyla ilçe statüsü kazanarak İstanbul'un 39 ilçesinden biri olmuştur.
Ataşehir İlçesi, Kadıköy İlçesinden 7, Üsküdar İlçesinden 3 ve Kartal (Samandıra) İlçesinden 1 mahalle alarak 13 mahalleden oluşmak kaydıyla kurulmuştur. Ancak Ümraniye İlçesinden bağlanan Yeni Çamlıca Mahallesi, Ümraniye Belediye Meclisinin Kararı ve Valilik Makamının Onayıyla 4 mahalleye bölünmüştür.
Serdar Ferhat Paşa (ö. 1595), III. Murad saltanatı döneminde 1 Ağustos 1591-4 Nisan 1592 tarihleri arasında yaklaşık sekiz ay, 16 Şubat 1595-7 Temmuz 1595 tarihleri arasında da yaklaşık dört ay sadrazamlık yapmış bir Osmanlı devlet adamıdır.
2008 yılında ilçe statüsüne kavuşmuştur. Güneyinde Maltepe, batısında Kadıköy, kuzeybatısında Üsküdar, kuzeyinde Ümraniye, kuzeydoğusunda Çekmeköy ve doğusunda Sancaktepe ilçelerine komşudur. İlçe 25,84 kilometrekaredir, nüfusu 419.368dir ve sınırları dahilinde toplam 17 mahalle vardır.
319, Ataşehir bölgesinde bulunan Ferhatpaşa konumuna giden son Otobüs aracıdır. 00:39 civarında buradan geçer.
Paşa, Osmanlı Devleti zamanında yüksek sivil memurlara ve albaydan üstün rütbede bulunan askerlere verilen unvan. Bunun yanında Osmanlı himayesindeki Mısır baş yöneticilerine de paşa unvanı verilmiştir.
Otağ-ı Hümâyûn'a vardığında cellatlar tarafından karşılandı ve dilsiz cellatlar tarafından boğularak idam edildi.
Arnavutlar tarafından “milli kahraman” olarak biliniyor iken Türkiye ve civarında daha çok “hain” olarak nitelenen İskender Bey'in verdiği mücadelenin sebepleri ve topluma etkisi bizim için önem arz etmektedir.
Kırım menşe'li olan İskender Paşa genç yaşlarda, Rus saldırıları sebebiyle Osmanlı ülkesine göç etmek zorunda kalmıştır.
İskender Paşa, Kanuni Sultan Süleyman'ın kız kardeşi Hatice Sultan'nın ilk kocası İskender Paşa Van, Erzurum, Diyarbakır ve Mısır beylerleyliği görevlerinde bulunmuş Osmanlı devlet adamı.
Ferhat Paşa Antlaşması, III. Murat devrinde 21 Mart 1590 tarihinde Osmanlı Devleti'yle Safevilerin yönettiği İran arasında imzalanmış bir barış antlaşmasıdır. 1578-1590 Osmanlı-Safevî Savaşı'nı sona erdirmiştir, aynı zamanda Duraklama döneminin ilk antlaşmasıdır.
Duraklama Dönemi'nin ilk antlaşması olan Ferhat Paşa Antlaşması ile iki taraf arasında 12 yıldır süren savaşlar sona erdirilmiş; başta Tebriz şehri olmak üzere tüm Azerbaycan, Gürcistan, Karabağ, Dağıstan, Şirvan, Luristan ve Şehrizor Osmanlı Devleti'ne bırakılmış ve İslam peygamberi Muhammed, Dört Halife'den Ebu Bekir ...
Bu nedenle sık sık Osmanlı devleti ile İran arasında savaşlar olmaktadır. Bu savaşlardan biri olan ve 3. Murat zamanında gerçekleşen Osmanlı İran savaşı sonucunda Ferhat paşa Antlaşması imzalanmıştır.
İstanbul'un Anadolu yakasında bulunmaktadır.
BULGU SETİ Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı programda İstanbul'da zemini en zayıf yerin Ataşehir olduğunu değil, Ataşehir'in zeminin pek sağlam olmadığını ifade ediyor.
: Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri