Uygulamaları bellek kartına taşımak için Ana ekranınızdan, Uygulama ekranı simgesine dokunun. Ayarlar > Uygulamalar öğelerine dokunun. SD kartta sekmesine dokunun. Uygulamayı seçin, ardından SD karta taşı öğesine dokunun.
Android cihazınızda SD kart ayarlarken taşınabilir depolama veya dahili depolama arasında seçim yapabilirsiniz. SD kartı taşınabilir depolamaya göre biçimlendirdiğinizde: Fotoğraf ve video gibi dosyaları SD karta kaydedebilirsiniz. Uygulamaları SD karta yükleyemezsiniz.
Adım 1 : Bekleme Arayüzünde Uygulamalar Menüsüne dokunun. Adım 2 : Ayarlar'a dokunun. Adım 3 : Depolama'ya dokunun. Adım 4 : Harici SD Kart anahtarını açın, SD kartı varsayılan depolama olarak ayarlayın.
İlgili 39 soru bulundu
Ayarlar, Uygulamalar dizinine gidin ve istediğiniz uygulamaya basın. Depolama, Değiştir yolunu izleyin. Açılan pencerede SD Kart tuşuna basın. İşlemi tamamlamak için “Taşı” butonuna dokunun.
SD kartınızı cihazınıza taktıktan sonra yeniden başlatınız. Cihazınızı yeniden başlattıktan sonra SD kartınız cihaz tarafından algılanır ve kurulum yapılmaya hazır hale gelecektir.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın. Ekranın sağ üst köşesindeki profil fotoğrafınıza dokunun. Fotoğraf ayarları > SD kartı erişimi > Başlangıç üzerine dokunun. SD kartı içeriğinin görüntülendiğini gördüğünüzde, " SD kartı adı " erişimine izin ver üzerine dokunun ve ardından İzin ver'e dokunun.
Android cihazınızda daha fazla depolama alanı elde etmek için başvurabileceğiniz en basit yollardan birisi, microSD kart alıp cihaza takmaktır. 64 GB boyutunda bir kartı, performansına göre, 80 ila 120 TL gibi bir fiyat aralığında bulmanız mümkün olacaktır.
Hafıza kartı; video, belge, fotoğraf ya da daha büyük ölçekli dosyaları saklayabilmek için farklı ölçülere ve çeşitlere sahip bir depolama aracıdır.
Adım 1: Telefonunuzun Ayarlar bölümüne gidin ve Cihaz Bakımı/Cihaz Bakımı'nı seçin." Adım 2: Devam etmek için Stoklama > İlerlendi'yi seçin. Adım 3: "Taşınabilir" depolama menüsü altında SD Kartı seçin. Adım 4:"Biçimlendir" düğmesine basın, beraberindeki mesajı okuyun ve "SD Kartı Biçimlendir"i seçin.
Hafıza kartını biçimlendirme işlemi, SD kartınıza yeni bir dosya sisteminin atanması ve cihazın gelecek verileri depolamaya uygun halde olması anlamına gelir. Yeni alınan tüm hafıza kartları biçimlenmiş bir şekilde karşınıza çıkar. Kullanım esnasında birçok nedenden dolayı tekrar biçimlendirmeniz gerekebilir.
Hızlı Kılavuz: Android'de SD Kart Nasıl Yedeklenir
SD kartı bilgisayara bağlayın ve Cihaz Veri Yedekleme'yi seçin. Yedeklemek istediğiniz veri türünü seçin. Veri yedeklemesini bekleyin. Daha sonra, işlemden sonra bir başarı bildirimi göreceksiniz.
Bir sabit sürücü, hafıza kartı veya USB flash sürücü yazmaya karşı korumalı olduğunda, bu artık depolama cihazını eskisi gibi kullanamayacağınız veya formatlayamayacağınız anlamına gelir. Windows PC ve mobil cihazlarda SD kartın çoğunun biçimlendirme hatası vermesinin nedeni yazma koruması olduğu icindir.
İlk olarak SD kartınızı telefona takın ve yeni SD kart bildirimini görünce kurulumunu yapın. Sırada telefonun hafıza kartını nasıl kullanacağını seçmek var. Andorid 10'da “telefon depolama” seçin. Bu seçeneği göremezseniz “dahili depolama olarak kullan” seçeneğini seçin.
Yukarıda belirtildiği gibi, SD kartı biçimlendirmek içerisindeki tüm dosyaları siler. Veri kaybını önlemek için önceden SD kartınızı ücretsiz kurtarma yazılımı ile yedeklerseniz daha iyi olur.
Hafıza kartında bir şey silinir mi? Zaten sıfırlama menüsünde sd kartı sil diye bir seçenek var onu işaretlersen sd kartı siler. Sıfırlama sonrası, smsler telefona kayıtlı rehber, oyun ve uygulamalar kısacası telefon hafızasına kayıtlı herşey silinir.
Her ne kadar iPhone'larda microSD kart yuvası yer almasa da Android telefonlarda hafıza kartları sayesinde kapasiteyi artırmak mümkün. Böylece dahili depolama alanına ek bir çözüm üretilebiliyor. MicroSD hafıza kartı, kapasiteyi artırmanın en hızlı ve kolay yollarından biri.
Android telefonda hafıza temizliği
Telefonun hafıza temizliği için ” Ayarlar –> Cihaz bakımı –> Hafıza ” adımları izlendiğinde gelinen ekranda, anlık olarak kullanılan hafızanın temizleme işlemi yapılabilir.
Uygulamalarınızın önbelleğini temizleyerek yer açın
Ayarlar > Uygulamalar'a gidin ve ardından her uygulamanın ne kadar depolama alanı kullandığını görebilirsiniz. Önbelleği temizleyerek Android Telefonunuzda veya tabletinizde bu depolama alanının bir kısmını temizleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri