Boğazın incisi ve nefes deposu olan Fethipaşa Korusu içerisinde yapabileceğiniz birçok aktivite bulunmaktadır. Sevdiklerinizle birlikte boğaza karşı oturup sohbet edebilir ya da piknik yapabilirsiniz.
Fethipaşa Korusuna giriş ücretsizdir ancak koruda bulunan tesislerden yararlanmak isterseniz bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Ancak özel etkinlikler veya organizasyonlar için belli bölgeler kapatılabilir ve bu durumda özel bir ücret talep edilebilir.
Fethi Paşa Sosyal Tesisleri
Ve bu manzarayı kuş cıvıltıları ve yemyeşil bir doğa içerisinde izliyor olacaksınız. Bunun dışında koru ve sosyal tesis çevresinde temiz havada yürüyüş ve koşu yapma imkanı da mevcut. Özellikle erguvanların açtığı dönemde harika bir ortam oluştuğunu hatırlatalım.
İsmini II. Mahmud ve I. Abdülhamid dönemlerinde valilik, elçilik ve nazırlık yapan Fethi Ahmet Paşa'dan alıyor. Şehrin karmaşasından uzak, yeşillikler içinde temiz havada yürüyüş ve koşu alanları bulunan, restoran, kafe ve çay bahçelerinde dinlenebileceğiniz güzel bir koru.
Hafta içi ve hafta sonu saat 08:30 ila 23:00 saatleri arasında hizmet vermekte olan Fethi Paşa Korusu'na giriş ücreti bulunmamaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Fethipaşa Korusu, İstanbul'un Üsküdar ilçesi, Paşalimanı bölgesinde bulunan, denize bakan bir korudur. Kuzguncuk ve Sultantepe mahalleleri arasında yer alır.
Kuzguncuk, Üsküdar Fethi Paşa Korusu Sosyal Tesisleri konumuna en yakın metro durağı Fıstıkağacı. 9 dk yürüme mesafesindedir.
İstanbul ilinde toplam 54 adet koru ve özel orman vardır. Bunların toplam yüzölçümü 6735,8 hektardır. Denetimi İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. İstanbul'daki koruların 11'i İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aittir.
11ÜS, Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Fethipaşa Korusu konumuna giden son Otobüs aracıdır. 03:54 civarında buradan geçer.
Kurumlar. Üsküdar'ın Kuzeyinden başlayarak bütün sırt ve dik yamaçları kaplayarak Kuzguncuk tepesinde nihayet bulan korudur.Adını Tophane Müşhiri Fethi Ahmet Paşa'dan alır. Yüz ölçümü 16 hektar olan korunun mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne aittir.
Tarihi Fethi Paşa Korusu; Anadolu yakasının Boğaz kıyısında yer alan ve Sultantepe semtinin Boğaz'ı gören sırtlarından, Kuzguncuk Tepesi ve Paşalimanı'na kadar uzanır.
Boğaz'a komşu olan bu koru 134.150 metrekarelik bir yüzölçümüne sahip. Kuzguncuk Korusu diye de adlandırılıyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veriyor.
05.06.2022 ailecek mihrabat korusuna gittik. Kahvaltı yapmayacaksanız sadece gezeceksiniz, giriş 12 TL. Kahvaltı yapacaksınız ücret almıyorlar.
İçerisindeki iki köşk İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek, 2003 yılında sosyal tesis olarak İstanbulluların hizmetine sunuldu.
Emirgan Korusu sabah 07:00 ile akşam 23:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Korunun yüzde yüzde 65'ini TMSF'den satın alan Cengiz İnşaat, geri kalan kısmını da “özelden” satın aldı. Tapu kayıtlarında koru tam 81 bin 511.94 metrekarelik yüzölçümüne sahip. Konuyla ilgili Cumhuriyet'in sorularına Cengiz Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Asistanı Sevil Yılmaz yanıt verdi.
Koru, şehir içinde ya da şehirlerin yakın çevresinde yer alan, çevresi sınırlandırılmış büyük ağaç topluluklarıdır. Tarihî kentlerde görülen korular genelde korunmuş orman parçalarıdır. Ancak bunun yanında, planlı olarak oluşturulmuş ağaçlıklar da koru olarak sınıflandırılabilir.
Emirgan Korusu'na gitmek için kişiler Eminönü ya da Beşiktaş'tan sahil yolu üzerinde bulunan Kuruçeşme, Arnavutköy ya da Bebek gibi duraklardan otobüslere binerek Emirgan Korusu'na en yakın mesafeli olan Emirgan Durağı'nda inebilirler.
Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Fethipaşa Sosyal Tesisleri konumuna en yakın metro durağı hangisidir? Kuzguncuk, Üsküdar Fethipaşa Sosyal Tesisleri konumuna en yakın metro durağı Fıstıkağacı. 2 dk yürüme mesafesindedir.
Sultanbeyli'de bulunan Sultan Korusu'na hem şahsi aracınızla hem de toplu taşımayı kullanarak rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 132M, 18M, 132V gibi toplu taşıma araçlarının son durağı korunun hemen yakınıdır. Diğer taraftan Bosna Bulvarı'nın başlangıcından kalkan minibüsler ile de koruya rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Fethi Paşa Korusu, İstanbul'un Üsküdar ilçesi, Paşalimanı bölgesinde bulunan, denize bakan bir korunun ismidir. Özel bir yeri anlattığı için büyük harfler ile yazılmalıdır. Bu kelime genellikle fethi paşa korusu şeklinde yanlış yazılmaktadır.
Mihrabad Korusu, İstanbul'un Beykoz ilçesinde, Kanlıca'da yer alan bir korudur. Sultan II. Abdülhamid'in Berlin Büyükelçisi Sadullah Paşa'nın eşi Necibe Hanım tarafından Mısırlı Abbas Halim Paşa'nın kızı Rukiye Hanım'a yüzgörümlüğü olarak hediye edilmiştir.
Korusu, Bursa'nın güneydoğusunda 1.350 m yükseklikteki Yayla mevkii, Yeniceyurt kaynağından çıkmaktadır.
Korusu, Uludağ' dan çıkan en yumuşak ve içimi en rahat kaynak suyudur. Su sektöründe, sürekli ve sağlıklı büyüyerek, Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarından biri olmaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri