İsmini II. Mahmud ve I. Abdülhamid dönemlerinde valilik, elçilik ve nazırlık yapan Fethi Ahmet Paşa'dan alıyor. Şehrin karmaşasından uzak, yeşillikler içinde temiz havada yürüyüş ve koşu alanları bulunan, restoran, kafe ve çay bahçelerinde dinlenebileceğiniz güzel bir koru.
Fethipaşa korusu haftanın yedi günü halka ziyarete açıktır. Koru hafta içi ve hafta sonu 08:30 ile 23:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Fethipaşa Korusuna giriş ücretsizdir ancak koruda bulunan tesislerden yararlanmak isterseniz bir ücret ödemeniz gerekmektedir.
Boğazın incisi ve nefes deposu olan Fethipaşa Korusu içerisinde yapabileceğiniz birçok aktivite bulunmaktadır. Sevdiklerinizle birlikte boğaza karşı oturup sohbet edebilir ya da piknik yapabilirsiniz.
Hafta içi ve hafta sonu saat 08:30 ila 23:00 saatleri arasında hizmet vermekte olan Fethi Paşa Korusu'na giriş ücreti bulunmamaktadır.
Fethipaşa Korusu, İstanbul'un Üsküdar ilçesi, Paşalimanı bölgesinde bulunan, denize bakan bir korudur. Kuzguncuk ve Sultantepe mahalleleri arasında yer alır.
İlgili 16 soru bulundu
İstanbul ilinde toplam 54 adet koru ve özel orman vardır. Bunların toplam yüzölçümü 6735,8 hektardır. Denetimi İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. İstanbul'daki koruların 11'i İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aittir.
Kuzguncuk, Üsküdar Fethi Paşa Korusu Sosyal Tesisleri konumuna en yakın metro durağı Fıstıkağacı. 9 dk yürüme mesafesindedir.
Kurumlar. Üsküdar'ın Kuzeyinden başlayarak bütün sırt ve dik yamaçları kaplayarak Kuzguncuk tepesinde nihayet bulan korudur.Adını Tophane Müşhiri Fethi Ahmet Paşa'dan alır. Yüz ölçümü 16 hektar olan korunun mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne aittir.
Tarihi Fethi Paşa Korusu; Anadolu yakasının Boğaz kıyısında yer alan ve Sultantepe semtinin Boğaz'ı gören sırtlarından, Kuzguncuk Tepesi ve Paşalimanı'na kadar uzanır.
Fethi Paşa Koru'sunun Sahibi? Üsküdar'da her mevsim İstanbulluların teveccühüne mazhar olan Fethi Paşa Korusunun sahibi Fethi Ahmed Paşa, 1801-1858 yılları arasında yaşamış Osmanlı Devleti'nin önemli bir asker, diplomat ve devlet adamıdır.
İsmini II. Mahmud ve I. Abdülhamid dönemlerinde valilik, elçilik ve nazırlık yapan Fethi Ahmet Paşa'dan alıyor. Şehrin karmaşasından uzak, yeşillikler içinde temiz havada yürüyüş ve koşu alanları bulunan, restoran, kafe ve çay bahçelerinde dinlenebileceğiniz güzel bir koru.
Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Fethipaşa Sosyal Tesisleri konumuna en yakın metro durağı hangisidir? Kuzguncuk, Üsküdar Fethipaşa Sosyal Tesisleri konumuna en yakın metro durağı Fıstıkağacı. 2 dk yürüme mesafesindedir.
Fethi Paşa Korusu, İstanbul'un Üsküdar ilçesi, Paşalimanı bölgesinde bulunan, denize bakan bir korunun ismidir. Özel bir yeri anlattığı için büyük harfler ile yazılmalıdır. Bu kelime genellikle fethi paşa korusu şeklinde yanlış yazılmaktadır.
05.06.2022 ailecek mihrabat korusuna gittik. Kahvaltı yapmayacaksanız sadece gezeceksiniz, giriş 12 TL. Kahvaltı yapacaksınız ücret almıyorlar.
İçerisinde otoparkı bulunan Fatih Korusunda otopark ücreti de bulunmamaktadır. Fatih Korusu hafta içi ve hafta sonu her gün ziyaret edilebilir. Yaz aylarında saat 10:30 ila 17:30 arasında hizmet verilirken, kış aylarında havanın erken kararmasıyla daha erken kapanabilir.
Emirgan Korusu'na gitmek için kişiler Eminönü ya da Beşiktaş'tan sahil yolu üzerinde bulunan Kuruçeşme, Arnavutköy ya da Bebek gibi duraklardan otobüslere binerek Emirgan Korusu'na en yakın mesafeli olan Emirgan Durağı'nda inebilirler.
Mihrabat Korusu Anadolu yakasında görebileceğiniz en mükemmel ve eşsiz manzaraya sahiptir. Ziyaretçilerini her seferinde hayran bırakan bir manzaraya ev sahipliği yapmaktadır.
Bayramın 2.gününden itibaren tüm tesislerimiz yeniden tam kapasite hizmet vermeye devam edecektir.
11ÜS, Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Fethipaşa Korusu konumuna giden son Otobüs aracıdır.
Sultan Korusu'na Nasıl Giderim? Sultanbeyli'de bulunan Sultan Korusu'na hem şahsi aracınızla hem de toplu taşımayı kullanarak rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 132M, 18M, 132V gibi toplu taşıma araçlarının son durağı korunun hemen yakınıdır.
Beylerbeyi Sarayı'na gitmek için Kadıköy Rıhtımından kalkan 15F, 12H ve 14M numaralı otobüsleri kullanabilir ve Beylerbeyi Sarayı durağında inerek saraya ulaşım sağlayabilirsiniz.
Korunun yüzde yüzde 65'ini TMSF'den satın alan Cengiz İnşaat, geri kalan kısmını da “özelden” satın aldı. Tapu kayıtlarında koru tam 81 bin 511.94 metrekarelik yüzölçümüne sahip. Konuyla ilgili Cumhuriyet'in sorularına Cengiz Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Asistanı Sevil Yılmaz yanıt verdi.
Koru, şehir içinde ya da şehirlerin yakın çevresinde yer alan, çevresi sınırlandırılmış büyük ağaç topluluklarıdır. Tarihî kentlerde görülen korular genelde korunmuş orman parçalarıdır. Ancak bunun yanında, planlı olarak oluşturulmuş ağaçlıklar da koru olarak sınıflandırılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri