Fethiye'nin nispeten sakin ve doğa içinde koylarından biri. Giriş ücreti yok. Şezlong ve şemsiye ücretli. Plajın ağırlıklı olarak çakıllı ve kumlu karışık bir yapısı var.
Tertemiz bir denize sahip olan Çalış Plajı, kum ve ince çakıllardan oluşuyor. Deniz keyfi yapmak isterseniz plaja sabah saatlerinde gelmenizi tavsiye ederiz. Çünkü oldukça rüzgar alan Çalış Plajı, öğleden sonraları fazla dalgalı olabiliyor.
Ölüdeniz Plajı'nın diğer adı Belcekız Plajı'dır. Ölüdeniz Plajı taşlık bir plaj. Çıplak ayakla yürürken zorlanabilirsiniz. Daha doğrusu plaja giden yol kum , plaj tarafı da taşlık topraktan olşuyor.
Çoğunlukla bölge halkı tarafından tercih edilen sessizlik içerisinde denizin ve güneşin keyfini çıkarabileceğiniz plajın sahil şeridi taşlardan oluşuyor. Doğal bir güzelliğe sahip olan plajın denizinin dalgalı olduğunu da söylemeliyiz.
Kış aylarında bile denize girilebilen Fethiye'de sakin ve huzurlu bir tatil için ilkbahar ve sonbahar dönemlerini tavsiye ederiz. İlçe en çok Aralık-Ocak-Şubat döneminde yağış alıyor, Temmuz-Ağustos döneminde ise en yükse sıcaklıklarına ulaşıyor.
İlgili 39 soru bulundu
Fethiye'nin en güzel plajlarından olan Ölüdeniz'in güzelliğine hayran kalacağınıza eminiz. Ölüdeniz, fırtınalı günlerde bile durgun sularıyla biliniyor. 2006 yılında dünyanın en güzel plajı ünvanını da alan Ölüdeniz kıyısında yürüyüşe çıkmadan dönmeyin.
Yüksek tuz oranı sayesinde Ölüdeniz yüzme bilmeyenler için bile oldukça cazip bir rotadır. En çok da bu yönüyle dünya çapında üne sahiptir.
Ölüdeniz'in plajları içinde en bilineni, dünyaca ünlü Belcekız Plajı ve hemen yanı başındaki Kumburnu Plajı olmasına karşın, bölgede birçok farklı alternatif de var. Suyun turkuaz rengi ile büyülediği, bir akvaryum kadar temiz olduğu bölgede denize girmek bir ayrıcalık.
Ne kadar olduğuna gelin göz atalım. 2022'nin Ölüdeniz Plajı giriş ücretleri ve şezlong kiralama bedeli: Kişi başı plaja giriş ücreti: 13 TL. İki kişi giriş ücreti: 26 TL.
Ölüdeniz Plajı (Belcekız Plajı)
Denizi çok güzel ama derin ve dalgalı. Şezlong ve şemsiye kiralama seçeneğiniz var ama kendi sandalyenizi şemsiyenizi de getirebiliyorsunuz.
Altınkum Plajı, İzmir'in Çeşme ilçesinde yer alıyor. Tarihi ve turistik zenginliklere sahip bölgede yer alan Altınkum Plajı, ince taneli ve altın rengine sahip kumuyla dikkat çekiyor. Altınkum ismi ise plajın kum tanelerinin özelliklerinden doğuyor.
Ölüdeniz Plajı ücretli mi? Halk plajı olduğu için giriş ücreti olmamakla beraber şezlong ve şemsiyeler ücretlidir. 2021 Ölüdeniz Plajı fiyatı şemsiye ve şezlong başına 15 TL'dir.
Kleopatra Plajı, altın sarısı kumu ve mavinin farklı tonlarını bir arada barındıran deniziyle ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi sürdürüyor. Adayı ziyaret edenlerden 10 lira giriş ücreti alınırken, Müze Kartı olan ziyaretçiler ücretsiz girebiliyor.
İnce tanecikli kumların çevrelediği sahili bulunan plajın denizi sığ olması nedeniyle çocuklu aileler tarafından tercih edilebilmektedir.
Kaş'ın denizi kum yerine ufak, açık renkli çakıllardan oluştuğu icin, denizi çok berrak ve canlı bir turkuaz renge sahip. Çakıl taşlarında daha rahat yürümek için deniz ayakkabısı ve denizin berraklığının tadını çıkarmak için gözlük ve şnorkelinizi yanınıza almayı unutmamalısınız. Kaş'ın denizi hafif serin bir deniz.
Belce kızda denizde ufak çakıl taşları mevcut , kumla kaplı değil deniz . Ama suyu renk tonları efsane . Çıkışta duşlar mevcut soyunma kabini mevcut.
2022 yılında Babadağ Teleferik ücreti 170 TL'dir. Öğrenci Teleferik Ücreti 105 TL'dir. Bu ücretler gidiş dönüş ücretidir! Babadağ'da bulunan teleferik 1200 metre, 1700 metre ve 1900 metre kalkış pistlerine gitmektedir.
Kıdrak Koyu Plajı ve Tabiat Parkı Giriş Ücreti
Kıdrak Koyu Plajı, özel bir işletme tarafından işletiliyor. Bu nedenle giriş ücreti talep ediliyor. 2022 yılı için giriş ücreti, kişi başı 30 TL olarak belirlenmiş. Buna ek olarak, ekstra ücret ödeyerek plajda şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.
Girişte 45 ₺ veriyorsunuz.
Kelebekler Vadisi'nde denize girilebilecek plaj bulunmaktadır. Vadinin masmavi ve berrak denizi, ziyaretçileri adeta yüzmek için teşvik etmektedir. Gün boyu vadinin güzelliklerini keşfetmek için yola koyulan kişiler; deniz, kum ve güneşin tadını çıkararak kısa bir mola verebilmektedir.
Çalış Plajı, Fethiye'nin batısında yer alırken halk arasında Koca Çalış olarak da bilinmektedir. Fethiye'nin en popüler tatil lokasyonlarından biri olan Çalış Plajı; masmavi, temiz ve berrak denizi ile dikkat çekmektedir.
Çalış Plajı Nasıl? Çalış plajı çok güzel. Derin değil. Kıyıları sığ ve çocuklar için ideal seviyede.
Fethiye Ölüdeniz'in Neyi Meşhurdur? Rafting, yamaç paraşütü ve tekne turu aktiviteleri ile meşhur olan Ölüdeniz, et kapama, tuzda levrek, otlu gözleme ve leğen böreği lezzetleriyle de turistlerin damak zevklerini şenlendirmeyi başarıyor.
Lagünün açık denizle bağlantısını sağlayan kumburnu boğazının genişliği 50 metre, derinliği ise 8-9 metre civarındadır. Dibi beyaz kumla örtülü olan ölüdeniz'de deniz suyu turkuaz mavisi rengindedir ve burada yosuna rastlamak mümkün değildir.
Yolculuk yaklaşık 12 km olup 25 dk sürmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri