Fetih Suresi Hikmeti ve Sırları Günde bir defa okuyan, tüm kötülüklerden korunur. Kimin ne muradı varsa her gün 7 defa okursa, muradı gerçekleşir. Sıkıntıdan kurtulmak isteyen Cuma gecesi nafile namazı kılıp fetih suresi okunabilir. Savaştan galip çıkmak için sabah namazından sonra Fetih suresi okunabilir.
Bunalım ve bir sıkıntı içinde olan bir kimse Fetih suresini okur ise Allah keremiyle ve lütfuyla onun üzüntüsünü, sıkıntısını, gam ve kederini giderir. Fetih suresini okuyan kişinin sınavlarını, işlerini Allah kolaylaştırır. Ramazan ayından Fetih suresinin okunması kişinin rızkının artmasına vesile olur.
Fetih suresi, kötülüklerden korunmak için, bir muradın gerçekleşebilmesi için, kısmetin açılması için, rızık ve nimette artış için okunmakta olan surelerden bir tanesidir.
Fetih Suresi, Müslümanların büyük bir fetihle ödüllendirileceği ve Mekke'nin müşriklerin elinden alınarak iman edenlerin ibadethanesi olacağı müjdeler. İslam yolunda mücadele edenlerin Allah katında büyük öneme sahip olduğunu anlatan sure, yeni bir işe başlarken hayırlara vesile olması için okunur.
- Ramazan'ın birinci gecesinde kim 3 kez arka arkaya Fetih suresini okursa Allah Teala o kimseyi bütün sene korur. Rızkını temin eder, kimseye muhtaç etmez ve tüm dileklerini gerçekleştirir.
İlgili 33 soru bulundu
Gündüzden ziyade daha çok ramazanın ilk gecesi okunacak dualar arasında gösterilen Fetih Suresi odaklanmanın daha rahat olduğu karanlığın çöktüğü saatlere uygun bulunur. Özellikle ramazanın ilk gecesi okunacak Fetih suresinin, kişiyi tüm bir sene koruyacak fazileti bulunmaktadır.
Ramazan ayı bu önemli olan vakitlerden biridir. Ramazan ayının ilk günü özellikle olmak üzere, Ramazan ayı içindeki tüm diğer günlerde de Fetih Suresinin okunması hadislerde Allah'ın kişiyi himayesi altına alacağı bildirilmiştir. Aynı zamanda Cuma günü, Cuma namazından öncede okunması gereken bir suredir.
Sûre, adını 1, 18 ve 27. âyetlerde geçen “fetih” kelimesinden almıştır. Sûre de başlıca, hicretin altıncı yılında Hz.Peygamber ile Mekke'li müşrikler arasında gerçekleşen Hudeybiye antlaşması, cihad, savaştan geri kalan münafıklar ve Mekke'nin fethedileceği müjdesi konu edilmektedir.
Bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi elektronik cihazlarda yer alan Kur'ân metinleri ve kayıtları, bizatihi Mushaf hükmünde değildir. Bu nedenle içinde Kur'ân yüklü olan bu tür cihazlara abdestsiz olarak dokunulabilir ve bu şekilde Kur'ân-ı Kerîm okunabilir.
Fetih Suresi, İslam peygamberi Muhammed'e Hudeybiye Antlaşması (628) sonrasında beraberindekiler ile Medine'ye dönerken indiğine inanılmaktadır. İsmini ilk ayette geçen "feth" sözcüğünden almıştır.
Fetih Suresi Hikmeti ve Sırları
Günde bir defa okuyan, tüm kötülüklerden korunur. Kimin ne muradı varsa her gün 7 defa okursa, muradı gerçekleşir. Sıkıntıdan kurtulmak isteyen Cuma gecesi nafile namazı kılıp fetih suresi okunabilir. Savaştan galip çıkmak için sabah namazından sonra Fetih suresi okunabilir.
Yalnız başınıza kuran okurken başınız açık olsa bu da caizdir. Ama kuran okurken başınız açık okusanız yanında örtünmeniz gerekenlerden biri yanınızda değilse bu caizdir. Elbette efdal olan kuran okurken abdestli olmanız gerektiği gibi tesettürlü de olmanızdır.
Cimbom Aşkı - İnna Fetahna leke fethan mübina." Anlamı: “Doğrusu Biz Sana (zafer yollarını) açtık; apaçık bir fetih ihsan ettik.” [Fetih-1] Kabe | Facebook.
İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ." On dokuz defa okunacak. ANLAMI: "Ya Rabbi! Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar. Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle."
Adetli olan kadınlar da fetih suresini okuyabilip okuyamadığını çok merak edebiliyor. Adet döneminde olan bir kadının fetih suresini okuması uygun görülmüyor. Adetli olan bir bireyin Fetih suresini ezberden veya kitaplardan okuması uygun görülen bir durum değildir.
* Her gün 7 kere okumaya devam eden kimse kalp sıkıntısından kurtulur, bol rızka kavuşur. * Bir kimse beş vakit namazın ardından okumaya devam ederse, Allah'u Teala o kimsenin her işini kolaylaştırır. Kederli bir durumda ise, ferahlığa çıkarır. Beklemediği yerden kendisine rızık ikram olunur.
29. ayeti sürekli okunursa dualar kabul olur, dünya ve ahrette büyük rızıklara ulaşılır, maddi ve manevi sıkıntılar ortadan kalkar. Günde bir defa Fetih Suresi okuyan, tüm kötülüklerden korunur. Kimin ne muradı varsa her gün 7 defa okursa, muradı gerçekleşir.
Fakat Kur'an-ı Kerime elle ya da dokunarak abdestsiz okunamaz.
Yatarak dua etmekte bir sakınca var mıdır? Ayakta, oturarak veya yatarak Allah'ı anmakta, dua edilmesinde bir sakınca yoktur. Kur'ân-ı Kerîm'de, “Onlar ayakta iken, otururken ve yanları üzerine yatarken Allah'ı anarlar.” (Âl-i İmrân, 3/191) buyrulmaktadır.
Fetih suresinin 29. ayetinin sürekli okunması duaların kabul edilmesini sağlar. Fetih suresi 29. ayetini okuyan kişiler maddi ve manevi sıkıntılardan kurtulur. Dünya ve ahirette rızklara ulaşmak için Fetih suresi 29. Ayetin okunması gerektiği söylenir.
Fetih Suresi Kaçıncı Sayfa ve Cüzde Yer Alıyor? Fetih suresi, Kur'an-ı Kerim'in 26. cüzünde bulunuyor. Fetih duası, 510. sayfadan başlayıp 514. sayfada sona eriyor.
Fetih suresi 1. Ayet çok faziletli bir ayet olduğu için okunabileceği pek çok durum vardır. Örneğin; sıkıntılardan kurtulmak, kısmetin açılması, bir duanın kabul olması, şifa bulmak, bereketi artırmak, iş bulmak, hayırlı ve güzel sonuçlar elde etmek için Fetih suresi 1. Ayet okunabilir.
Şeklinde her farz namazın arkasından 19 gün 19 defa okunursa maksat hasıl olur. 9- Fetih suresinin Muhammedurrasullahivellezineme ahu ayetinden sonuna kadar olan kısmı bereket, kuvvet, kötü ahlak zina ve belasından emin olmak için vefkiyle beraber zağferan ve misk ile yazılıp taşınırsa maksadhasıl olur.
Ramazan ayının 15'inde Cuma günü kuşluk vaktinde bir sayha (gökten bir ses) olur. Bu olay Ramazan'ın ilk gününün Cumaya denk geldiği ayda olur. Uyuyanı uyandıran bir hidde (çöküş, yıkılış) olur.
Fetih suresi çok fazla fazileti olan bir suredir. Ramazan ayında okunması ile ilgili birkaç hadis bulunmaktadır ve bu hadisler şöyledir: Resulallah (sav); "Her kim Ramazan ayının birinci gecesinde namazda Fetih suresini okur ise, Yüce Allah o kişi tüm sene korur" şeklinde buyurmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri