Yüzdeki kılcal damar tedavisi için genellikle lazer ve ışık tedavileri ön plana alınabilmektedir. Bununla beraber yüzdeki kılcal damar tedavisi yöntemleri arasında IPL, KTP Lazer ve 4D Lazer gibi uygulamalar yapılabilmektedir.
Kılcal damar çatlaması yüzde oluşabilir. Bu gibi durumlarda toz zerdeçalı balla karıştırıp krem hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız kremi her gece uykudan önce yüzünüze sürüp 10 dakika kadar beklemelisiniz. Bekleme süresi dolunca ılık suyla temizlemelisiniz.
Kılcal damar çatlaması nedenleri nelerdir ? Yüzdeki kılcal damar çatlamaları nedenleri cildin hassas ve ince yapıda olması, akne rozase hastalığına sahip olmak, güneş ışınlarına uzun süreli maruz kalmak, uzun süre kortizonlu krem kullanımı, lupus, genetik hastalıklar ve radyasyon ışıkları ile tedaviler sayılabilir.
Hafif düzeyde olan ya da kendiliğinden geçebilen kılcal damarlar için evde kullanılan maske, krem, doğal karışımlar işe yarayabilmektedir. Ancak bunun dışında kendiliğinden geçmeyen kılcal damarlar için farklı tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.
Günümüzde kılcal damar tedavisi lazer ve ışık tedavileriyle etkili ve başarılı bir şekilde yapılmaktadır. 4D Lazer, KTP Lazer ve IPL uygulaması sık kullanılan yöntemler arasındadır. Uygulama sırasında kılcal damar boyunca lazer ışını uygulanır. Lazerle kılcal damar tedavisi, ince kılcal damar çatlamasında kullanılır.
İlgili 28 soru bulundu
Yüzdeki kılcal damar tedavisi için genellikle lazer ve ışık tedavileri ön plana alınabilmektedir. Bununla beraber yüzdeki kılcal damar tedavisi yöntemleri arasında IPL, KTP Lazer ve 4D Lazer gibi uygulamalar yapılabilmektedir.
Sirke ile yapılan bakımın diğer yararları ise şöyle sıralanabilir: Küçük kılcal damarlar içindeki kan dolaşımını hızlandırıp cildi nemlendirir.
Yüzde kızarıklık ve kılcal damarlarda artış şikayeti; güneş hasarı, rosacea, akne izi, uzun süreli steroid kullanımı, dermatit, kullanılan bazı ilaçlar, yanlış temizleme ürünü veya yöntemi kullanmaya, kuru ve hassas ciltlerde, altta yatan sistemik hastalıklara bağlı veya genetik yapıya bağlı olarak ortaya çıkar.
La Roche Posay Rosaliac Uv Legere Spf 15 Kılcal Damar Çatlamaları Ve Kızarıklıklar Için Nemlendirici Yüz Kremi 40ml VİTAMİN C VE B3 İÇERİR.. Kurumsal faturaya uygun!
Burunda Kılcal Damar Çatlaması Bitkisel Tedavisi
Aloe Vera: Aloe vera yaprağından çıkan jeli, kılcal damar çatlamalarının iyileşmesine yardımcı olabilir.
Kılcal damar çatlaması genellikle tedavi gerektirmez ve kendiliğinden kaybolabilir. Ancak, kozmetik olarak rahatsızlık veriyorsa veya altta yatan başka bir durumun belirtisi olabileceği düşünülüyorsa bir uzman doktora muayene olabilirsiniz.
Kılcal Damarlar İçin Hangi Doktora Gidilir? Cilt yüzeyinde oluşan kılcal damarların tedavisi için sağlık kuruluşlarında çalışan alanında uzman dermatoloji hekimlerine muayene olmalısınız.
Bol miktarda lif içeren meyve ve sebzeler de damarları korumak için önemli besin kaynaklarındandır. Özellikle brokoli, ıspanak, lahana, havuç ve turpgiller gibi sebzeler, antioksidanlar ve flavonoidler açısından zengindir ve kan basıncını düşürerek damarlardaki tıkanıklık riskini azaltır.
Kantaron yağı bu bölgelerdeki ağrıyı hafifletir, ayrıca bacaklardaki kılcal damar görünümünü büyük oranda azaltır. Kantaron yağı romatizmal ağrıları, kas ve eklemlerdeki ağrıları da hafifletir. Örneğin hafif baş ağrısı gibi durumlarda baş çevrenize kantaron yağı ile masaj yapabilirsiniz.
Buhar sonrası uygularsanız, kılcal damarların sıkılaşmasına yardım eder. Cilt kızarıklığını ve lekeleri azaltır. Anksiyete, cildinizin yorgun görünmesine neden olabilir. Gül suyu aromasının rahatlatıcı bir etki yarattığı bilinir ve rahatlamak cildinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olur.
At kestanesi yağı, vücuttaki kılcal damarların geçirgenliğini artırıyor, dolaşım sistemine fayda sağlıyor ve kan dolaşımını artırıyor. At kestanesi (Latince Aesculus hippocastanum), yağı çıkarılarak hastalıklara karşı kullanılan bir bitkidir. At kestanesi, faydalı olması sebebiyle birçok ülkede kullanılır.
Tüm bunlara ek olarak, cildin güneşin zararlı etkilerine karşı korunması da dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konudur. Özellikle görünür kılcal damar problemi yaşayan hassas ciltlerin, güneşin zararlı ışınları tetikleyici dış etken olduğu için mutlaka güneş koruyucu kullanmaları gerekmektedir.
Kılcal damarlı ciltlerde damar çeperini kuvvetlendiren içerikler vardır. K vitamini, at kestanesi özü gibi. C vitamini serumları da çok fayda göreceğiniz serumlardır. Krem altına sabah akşam uygulayarak yeni çıkması muhtemel damarları engellemeniz mümkündür.
Üzüm Çekirdeği Sabunu; kılcal damarların onarılmasını sağlayarak vücudun diri ve zinde kalmasını sağlamaktadır. Ayrıca kan dolaşımını hızlandırarak selülit oluşumunu engellemektedir. Zeytinyağı Sabunu; besleyici ve nemlendirici etkisi sayesinde cildin yumuşak ve taze kalmasını sağlamaktadır.
Özellikle sabahları soğuk bir duş ile bacakları yıkamak, kılcal damar oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Havluyu soğuk su ile yıkayıp, bacakların etrafına sarmak da önleyici bir tedavi şeklidir. Soğuk su; örümcek şeklindeki damarlardan kaynaklanan iltihaplanmayı ortadan kaldırmanın da etkili yöntemidir.
Örümcek damarları genellikle yaşam tarzı seçimlerinden kaynaklanır. Çok fazla alkol tüketimi ve soğuk havaya maruz kalma kılcal damarları meydana getirir. Diğer risk faktörleri arasında genetik yapı bulunur. Kafkas kökenli insanların yüzlerinde örümcek damarları geliştirme olasılığı daha yüksektir.
Kılcal damar kanamaları genellikle az miktarda olup hayati tehlike oluşturmadığı için özel bir tedavi uygulaması gerektirmez. Yara bölgesinin bol su ve sabunla yıkanarak temizlenmesinin ardından, kompresyon uygulama yoluyla kanama kolaylıkla durdurulabilir.
Akne ve lekeler için ise yarı yarıya sulandırılmış organik elma sirkesi pamuk yardımıyla yüze sürülür. Cildin yağlanmasını azaltır. Bu uygulamaları hassas ciltlere sahip olanlar 2 günde bir yapmalı ve alerjik reaksiyon gelişmesi durumunda hemen sonlandırmalıdırlar. Gündüz güneş koruyucu ihmal edilmemelidir.
Sırt ve bacak ağrılarında masaj yağı olarak kullanılabilir. Kılcal damar görünümlerini azaltır. Bebeklerin pişik tedavilerinde kullanılabilir. Dahilen kullanıldığında kan şekerini düşürücü özelliği bulunur.
Gözenekleri açarak, cildin düzgün nefes almasını sağlayan elma sirkesi ayrıca cilde ferahlık hissi veriyor. Aynı zamanda ciltte akne oluşumunu da engelleyen sirke, içeriğindeki malik asit sayesinde sivilce sonrası ciltte oluşabilecek enfeksiyonları da önlemeye yardımcı oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri