1.80 barajını geçemedim hangi dersleri seçmeliyim? Öğrenciler daha önce aldığı ve FF olan derslerini seçmek zorundadırlar. İsterlerse DD ve DC olan derslerini yükseltmek için tekrar alabilirler fakat bu dersleri seçme zorunluluğu yoktur.
Öğrencilerin sınavdan elde ettikleri puanların ortalamasına göre harf notu belirleniyor. FF harf notu başarısız iken CD, DC, DD harf notu ise koşullu ders geçme anlamı taşıyor.
Bir derse ait yarıyıl sonu notu FF olan öğrenci o dersten başarısız sayılır.
FF GEÇER Mİ?AÖF FF başarısız not harfidir. Yani FF geçer not değildir. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00'ın üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez.
AÖF'de harf notu FF olan derslerden direkt kalınıyor. Öğrenci FF ile kaldığı dersleri bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar alır. Yani güz döneminde kalan bir ders seneye güz döneminde alınabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Cevap: Dört yarıyıl sonunda 120 AKTS kredilik dersleri almış, tek dersten FF notu ile başarısız olmuş öğrenciler için Akademik takvimde yapılan sınavdır. Devamsızlıktan kalınmış veya hiç alınmamış ders için tek ders sınavına girilemez.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir.
edit Başarısız (FF) harf notu bulunmayan ancak mezuniyet için gerekli olan ortalamayı (minimum 2.00 AGNO notu) sağlayamayan öğrenciler en fazla üç tane DC, DD (koşullu başarılı) harf notu olan derslerinden mezuniyete üç ders sınavına girebilir.
Dönemin ağırlıklı not ortalaması ve genel not ortalaması hesaplanırken FF notunun 4'lük sistemdeki çarpanı sıfırdır. FD notu içinse 0.5 çarpan kullanılır. Bu yönü ile FD notu ile başarısız olmuş bir öğrencinin dönem ve genel not ortalaması artmış olur.
4.Mezun olabilmek için öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olması ve DZ,YZ ve FF notu olmaması gerekir.
Öncelikle: -Varsa alt sınıftan /sınıflardan başarısız oldukları (notu FF, FD veya NA olan dersleri)dersler ile - W notu olan dersler ve -Varsa alt sınıflardan henüz almadıkları dersleri alabilirler. -Ayrıca, devam edecekleri dönemin derslerinden alabilirler.
FF ile kaldığım uygulamalı derse devam etme zorunluluğum var mı? Tekrar uygulama yapılmasını gerektiren derslere devam zorunluluğu vardır.
Dersin ortalaması 49 puanından düşükse ve harf sisteminde FF olarak görünüyorsa, kişi o dersten geçemez. Bu durumda kaldığı dersten geçmek için sonraki yıl geçerli bir not almak için tekrar seçmelidir.
56 – 60 notları arasında CB harf notu geçer. 50 – 55 notları arasında CC harf notu geçer. 46 – 49 notları arasında CD harf notu ile1,70 koşullu geçer. 40 – 45 notları arasında DC harf notu ile1,30 koşullu geçer.
DC: 50 - 59 / Koşullu Başarılı - Başarısız. DD: 40 - 49 / Başarısız. FD: 30 - 39 / Başarısız. FF: 0 - 29 / Başarısız.
AÖL'de ders geçme notu, 50'dir. Bir dersten başarılı olmak için, o dersten en az 50 puan almak gerekir.
30 AKTS kredisi, öğrencilerin dönem içerisinde gerçekleştirdikleri tüm aktiviteleri(ders saatleri, ödev, proje, ara sınav, final vb.) içine alan 750-900 saat arasında bir iş yükü ile ilişkilendirilir. Genel Akademik Not Ortalamasının(GANO) hesaplanması, öğrencilerin başarı katsayısı ve AKTS kredilerine göre yapılır.
35 puanın altında kalan her not FF harfi ile gösterilir. AA ile CC arası "Geçer" notudur. CD ile DD arası "Koşullu Geçer" notudur; Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise akademik yetersizlik uyarısına göre işlem yapılır.
Final sınavına giremeyen öğrenciler Telafi(bütünleme) sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girebilir.
Final sınavına katılım sağlayamayan öğrenciler, bunun telafisi olarak bütünleme sınavına girebilmektedir. Bütünleme sınavından alınan not ile birlikte dersten geçmeleri mümkündür.
- Bütünleme Sınavı sonucu oluşacak not ortalamanız sınava girmeden önceki ortalamanızdan daha düşük olabilir. Bu durumda, ne olursa olsun bütünleme sınavı sonucundaki ortalamanız nihai notunuz olacağı için, gireceğiniz bütünleme sınavlarını iyi seçmelisiniz.
Eğitim takvimine göre bir dönem geçmek için düzenlenen vize ve final sınav puanlarının ortalaması 50 ve üstü olan öğrencilerin Büt sınavına girme zorunluluğu bulunmamaktadır. Not ortalaması 40 ı geçemeyenler bütünleme sınavına girerek sınıf geçebilmek için yeterli puan almak zorundadır.
Üniversitede dersten kalınır, bir sonraki yıl aynı dönem o ders tekrar alınır. Yani sınıf tekrarı diye bir şey yok. Genel not ortalaman 1.80'in altına düşerse de şartlı olarak geçmiş olduğun (DC, DD ile) dersleri tekrar almak zorunda kalırsın. Kaldığın dersleri seneye tekrar alırsın.
Finale girmeyen büte giremez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri