Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Fi yemi nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Fi yemi nedir?

Fiğ yeşil ot, kuru ot, silaj ve dane olarak değerlendirilebilen iyi bir yem bitkisidir. Fiğ, yeşil gübre olarak da organik maddece fakir toprakların iyileştirilmesinde kullanılır. Ayrıca toprağı azotça zenginleştirdiği için, kendisinden sonra ekilen ürünün verimini arttırır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

Fiğ nedir ne işe yarar?

Fiğ, ot verimi yüksek olan ve elde edilen otun besin değeri iyi olan baklagil yem bitkisidir. Fiğ türleri ülkemizde genellikle kaba yem elde etmek amacıyla yetiştirilmektedir. Fakat tohumları yüksek oranda protein içerdiği için kesif yem amacıylada yetiştirilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: amasyadsyb.org

Fiğ hangi hayvanlara verilir?

Fiğ otu çok besleyici ve lezzetlidir. Özellikle süt inekleri için uygun bir yemdir. Kıraç bölgelerimizde vazgeçilmez bir münavebe bitkisidir. Sonbahar ekimi için tahılların hasadından sonra toprağın yüzeysel olarak işlenmesi ve sonbaharda daha derin bir sürüm yapılarak tırmık veya sürgü ile tohum ekilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: veteriner.cc

Fiğ nasıl yenir?

Protein yönün zengin olan ve baklagiller ailesine mensup olan fiğ bitkisinin fiğ tohumu kaynatılarak çay şeklinde tüketilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: paulsmicrofarm.com

Fiğ baklagil mi?

Fiğ (Vicia sativa), baklagiller (Fabaceae) familyasından dane yemleri içerisinde önemli bir yere sahip olan tek yıllık bir serin mevsim yem bitkisi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Fiğ otunun faydaları fiğ otu yetiştiriciliği hakkında bilgiler yem bitkisi fiğ otu yararları neler

İlgili 15 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Fiğ mi yonca mı?

Fiğ tıpkı yonca gibi bir baklagil bitkisidir. Yoncanın sahip olduğu besinsel üstünlüklerin çoğuna sahiptir. Ancak yoncaya göre daha az tercih edilmesinin sebebi, hayvanların bunu çok iştahlı tüketmemesidir. Bir de fiğler karışık ekildiği için dik durmaları için aralarına tahıl katılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hayvancilikakademisi.com

Koyun fiğ yer mi?

Yeşil yemler koyunlara otlatılarak ya da biçilerek verilebilir. Baklagil yeşil yemleri olarak yonca, korunga, üçgül ve fiğ, koyunlara 4-5 kg/gün verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avys.omu.edu.tr

Fiğ hangi toprakta yetişir?

Fiğ genellikle tahıl üretimi yapılan topraklarda rahatça yetişebilir. Buna rağmen orta- ağır ve ağır kireççe zengin toprakları sever, nemli topraklarda da yetişmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

Fiğ bitkisi tek yıllık mı?

Tek yıllık baklagil yem bitkileri içerisinde ilk akla gelendir. Ekim alanlarının yarıdan çoğu iç Anadolu ve geçit bölgelerinde bulunmaktadır. Genel olarak yıllık yağışı 300-500 mm olan yarı- kurak bölgeler, fiğin doğal ye şme alanlarıdır. Ancak fiğ nemli ve serin yerlerde iyi gelişir ve özellikle ot verimi yüksek olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bartin.tarimorman.gov.tr

Fiğ nasıl biçilir?

Fiğ bitkisinden kıraç şartlarda 200–300 kg/da, sulu şartlarda 500–700 kg/da kuru ot alınmaktadır. Fiğ otu yaklaşık % 12–20 oranında ham protein içerir. Elle veya çayır biçme makineleriyle yapılır. Biçim yerden 3–4 cm yükseklikten yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: imecemobil.com.tr

1 dönüm fiğ kaç balya?

1 DÖNÜMDEN 36 BALYA!!!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

Fiğ hangi gübre atılır?

GÜBRELEME Tohum ekiminden önce, Fiğ ekilecek yere daha önce baklagil yem bitkisi ekili ise dekara 2 kg, ekili değilse dekara 4 kg azotlu gübre verilmelidir. Ekimle birlikte ot verimi için dekara 4 kg, tohum üretimi için ise dekara 8 kg fosfor(TSP) veya (18-46 DAP) atılması gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

Fiğ sulanır mı?

Gübre olarak, macar fiğinde ot üretimi için 15-20 kg/da DAP gübresi uygulanmalıdır. Verimli topraklarda toprak analizlerine göre bu gübre miktarı azaltılabilir. 15'er gün arayla en az iki defa sulanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarim.atauni.edu.tr

Çok yıllık buğdaygil yem bitkileri nelerdir?

Bilindiği gibi bütün dünyada silajın en önemli bitkisi mısır (Zea mays L. )'dır. Mısır yetiştirilemeyen kurak ve sıcak bölgelerde silajlık olarak yine bir buğdaygil olan Sorghum türleri, serin ve yağışlı bölgelerde ise çok yıllık buğdaygil yembitkisi türleri (Lolium, Bromus, Dactylis ve Festuca) ön plana çıkmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bingol.edu.tr

Fiğ biti ne demek?

fiğ biti: Yaramazlık yapan, muzırlık yapan küçük çocuk. hecin devesi: Çok iri ve heybetli kimse. Page 9 Sivas İli Zara İlçesi Ağızlarında Kullanılan Deyimler Üzerine Bir İnceleme 43 iki ėyiliğin biri: Çok yaşlı ve perişan olan insanlar için ya iyileşmesi ya da ölmesi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Çok yıllık yem bitkileri nelerdir?

a) Çok yıllık yem bitkilerinden; yonca, korunga, yapay çayır mera, ak üçgül, çayır üçgülü, gazal boynuzu ve tek yıllık yem bitkilerinden; fiğ, macar fiği, burçak, mürdümük, sorgum, sudan otu, sorgum-sudan otu melezi, hayvan pancarı, yem şalgamı, yem bezelyesi, yem baklası, iskenderiye üçgülü, italyan çimi (lolium ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bartin.tarim.gov.tr

Macar fiğ dönüme kaç kilo verir?

Biçilen ot kurutularak veya silolanarak (silaj yapılarak) saklanır. Tek olarak kıraçta verdiği yeşil ot miktarı dekara 800-1500 kg'dır. Gerek yeşil ve gerekse kuru ot olarak hayvanlar severek yemektedir. Tohum verimi ise dekara 80-100 kg'dır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarim.gov.tr

Fiğ dekara kaç kg?

Hem tanesi hem de otu için yetiştirilir. Kıraç şartlarda dekara 250-300 kg, sulu şartlarda ise 400-500 kg kuru ot verimi üretir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarim.atauni.edu.tr

Fiğ tohumu ne zaman biçilir?

Fiğ otu yeşil yem olarak değerlendirilecekse çiçeklenme ortası döneminde, kuru ot olarak değerlendirilecekse alt baklaların görülmeye başladığı dönemde biçilmesi uygundur. Elverişli koşullarda 2,5-3 ton/da yeşil ot ya da 300- 800 kg/da kuru ot elde edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trakyatarim.com

Yeşil yem bitkileri nelerdir?

  • Yonca.
  • Korunga.
  • Üçgül.
  • Fiğ
  • Gazal boynuzu.
  • Lüpen (Acı bakla)
  • Yem bezelyesi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avys.omu.edu.tr

Yoncada ne kadar protein var?

Yonca genotiplerinin kesine ait ortalama ham protein oranı %11.7, ADF oranı %36.0, NDF oranı %46.6, SKM oranı %60.8, KMT oranı %2.26 ve nispi yem değeri ise 124 olarak tespit edilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bingol.edu.tr

Macar fiği nasıl ekilir?

MACAR FİĞ TOHUMU EKİM

Ekim veya Kasım aylarında ekimi yapılır. Ekim mibzerle sıraya ekilmelidir. Ot üretimi için kuru şartlarda sıra arası mesafe 30–40 cm sulu şartlarda 15–20 cm olmalıdır. Kıraç şartlarda yalın olarak ekilecekse dekara 8–10 kg, sulu şartlarda 10–15 kg tohumluk gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kayseridsyb.org.tr

Koyun en çok neyi sever?

Koyunlar, toprak üstünde bulunan özellikle yumuşak bitkileri çok sevmektedir. Bunun yanı sıra yoğun yem denilen tahıl kırmalarını ve küspeleri de oldukça severler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kışın koyun ne yer?

Yemliklere kesif yem ve otlar rahatça konulabilmeli ve artıklar kolayca temizlenebilmelidir. Kışın koyunlara kaba yem olarak kuru ot, kuru yonca, yulaf, arpa ve buğday hasılı verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Koyunlara besi yemi verilir mi?

Besiye alınan koyun ve keçilerin ; lezzet ve görünüm bakımından yemelerine uygun , günlük alabilecekleri en fazla canlı ağırlığı kazanmalarını sağlayan özel bir karma yemdir. Koyun ve keçi besisinde kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tavas.com.tr
Önceki makale
Kamil insan nasıl anlaşılır?
Sonraki makale
IPhone 12 neden yasaklandı?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT