2006 model Doblo var kamyonet ruhsatlı, kullanım şekli hususi olarak geçiyor ruhsatta.
Türkiye'de Fiat Fiorino, Fiat Doblo, Renault Kangoo, Citroen Berlingo ve Nemo, Ford Courier, Peugeot Bipper ile Rifrer, Volkswagen Caddy gibi araçlar daha çok ticari araçlar olarak bilinir ve vizesinin (muayene) yıllık ya da 2 yıllık olması yönünden farklı olduğu düşünülür.
Fiat ticari araçlar: İtalyan üretici Fiat'ın hafif ticari araçları Fiat Fiorino ve Fiat Doblo da ülkemizde sıklıkla tercih ediliyor. Fiat Doblo kendi için Cargo ve Combi olarak ikiye ayrılıyor.
Kamyonet olduğu için hız sınırı otomobillerden daha düşük sanırım. Sadece fiat ın doblo ve fiorino' nun panorama modelleri binek olarak geçiyor.
1. Sınıf: N1 Sınıfi; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet) 2. Sınıf: N1 Sınıfı; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet).
İlgili 29 soru bulundu
Panelvan, 3 - 5 metrelik kapalı kasa içi boş aracın içine yük koyularak taşımak için üretilmiş hafif ticari araçlardır. Yarı kapalı açık kasa olan kamyonette açıkta mal taşınırken bu modelde kapalı bir depo gibi içi boş bölüme yük taşınır.
Neziroğlu Otomotiv - Birinci Sınıf Araçlar FIAT DOBLO COMBI 1.6 M.JET PREMIO PLUS.
Buna göre, yukarıda belirtilen Doblo, Connect, Kango, Expres, Combi, Partner, Caddy, Transpoter, Starex gibi (4+1) araçlar 21.07.2005 tarihinden itibaren binek otomobil sınıfına dahil edildiğinden, bu araçların alımında ödenen KDV, Kanun'un 30/b maddesine göre indirim konusu yapılamayacaktır.
Ticari statüsünde anılan Doblo, Kangoo ve Caddy gibi araçlarda farklı bir ehliyet sınıfı aranmamaktadır. Otomobil olarak geçen bu araçları kullanabilmek için B sınıfı ehliyet yeterli olacaktır.
Yeni yönetmeliğe göre ruhsatında kamyonet olarak geçen ama arkalarında yolcu oturma koltuğu bulunan araçlar, bundan sonra vergi hesaplamalarında panel van olarak geçecek.
Hafif ticari araçların binek araç olarak değerlendirilebilmesi için şoför mahallinin arkasında koltuk veya cam bulunup bulunmadığına bakılmalıdır. Bu durumda, şoför mahallinin arkasında koltuk veya cam bulunup hem yolcu hem de yük taşıyabilen araçlar binek araç olarak sayılmaktadır.
Neziroğlu Otomotiv - Birinci Sınıf Araçlar FIAT FIORINO COMBI POP 1.3 M.JET.
Geçtiğimiz yıl 49 bin adet satış gerçekleştirdik ve hafif ticari araç pazarından yüzde 26 pay aldık. Doblo ve Fiorino'nun başarılı performansları sürdü, modellerimiz minivan segmentinin lideri oldular.
Panelvan, minivan, minibüs ve kamyonet gibi araçlar hafif ticari araç sınıfına giriyor.
Hafif ticari araçlar, binek araçların tersine hususi değil ticari araç ruhsatına sahiplerdir. Bu doğrultuda satın alınan hafif ticari araçların, kişisel amaçlarla değil yalnızca ticari amaçlarla kullanılması gerekmektedir.
bir kazanç kaydı olmaksızın kullanılanlara "hususi taşıt" deniyor. Hususi-Yük Nakli , Ticari-YÜK Nakli ibarelerini taşıyan araçlar şahsi kullanım dışında kullanıyor ise K2 belgesi zorunludur.
1. Kamyoneti otomobile çevirmek için öncelikli olarak kamyonetten otomobile dönüşüm projesi yapılması gerekmektedir. 2. Araç projesi yapıldıktan sonra ikinci adım olarak kamyonetten otomobile çevirme projesi ile tüvtürk'te araç tadilat muayenesi yapılması gerekmektedir.
Tüvtürk araç tadilat muayeneleri 01 Ekim 2023 yılı itibari ile 1.149 lira olmuştur. Araç tadilat muayenesi yapıldıktan sonra ruhsat sahibi kamyoneti otomobile çevirme projesi, araç muayene raporu, araç tadilat tespit raporu ile birlikte notere başvuru yaparak aracını kamyonetten otomobile çevirmiş olur.
Kamyonet, izin verilebilen azami yüklü ağırlığı 3500 kg'ı geçmeyen ve yük taşımak için imal edilmiş motorlu taşıt.
Uygunsa, dingillerin her birinin yerden yüksekliği konumlarına göre belirtilir; örneğin 280/250/250. “G” sembolü, “M” sembolü veya “N” sembolü ile birleşik kullanılmalıdır. Örneğin arazi tipi kullanıma uygun N1 sınıfı bir araç N1G olarak belirtilir.
Hafif ticari araç (LCV), taşıt ve ticari araç türüdür. Avrupa Birliği'nde brüt araç ağırlığı 3,5 tondan fazla olmayan ticari taşıyıcı araçlar için resmi terimdir. Nitelikli hafif ticari araçlar arasında kamyonet, panelvan, minivan, minibüs ve üç tekerlekli araçlar bulunur.
Hafif ticari araçlar ise brüt ağırlığı 3,5 tonu geçmeyen araçlardır. Hafif ticari araçlar kamyonet, Van (Panelvan), Minibus ve Pickup olmak üzere dört ayrı segmente ayrılır. Hafif ticari araçlar genellikle şehir içi kullanım için tercih edilir ve binek araçlara kıyasla vergi avantajından dolayı daha az maliyetlidir.
B sınıfı ehliyet sahipleri otomobilin yanında kamyonet de kullanabilirler. B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler B, B1, M, D1 ve F sınıfı araçları kullanabilme iznine sahiptirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri