Park asistanı 36 km/h'nin altındaki hızlarda otomatik olarak park boşlukları aramaya başlar. Araç 30 km/h'nin altında seyrediyorsa, park asistanı kombine göstergedeki bir “P” sembolü ve bir yön okuyla uygun bir boşluk bulduğunu bildirir. Sistemi kullanmak için otomatik park sistemi etkinleştirilir.
Park asistanı düğmesine bir defa basıldığında araç paralel park edilir, iki kere basıldığında ise araç dik olarak park edilmektedir. Park edilirken sistem direksiyon dönme açılarının belirlenmesini sağlar ve manevraları otomatik şekilde yerine getirir.
Park asistanı, aracı sorunsuz bir şekilde konumlandırmaya ve park etmeye yardımcı olan sisteme verilen isimdir. Aracı paralel park etmeye ya da dikey şekilde park etmeye yardımcı olan bu asistan, sürüşe herhangi bir şekilde müdahalede bulunmaz.
Park asistanı "Park Assist", geçiş esnasında (örneğin tek yönlü bir yolda) hem sağ hem sol yol kenarıda kalan mevcut park yerleri konusunda tarama yapar. Sürücü, park etmek istediği yöne doğru sinyal vererek yolun hangi tarafına park etmek istediğini sisteme bildirebilir.
YENİ EGEA AİLESİNDE İÇİNİZ RAHATTIR. ÇÜNKÜ HER BİR OTOMOBİL EN YENİ GÜVENLİK SİSTEMLERİ İLE DONATILMIŞTIR. OTOMATİK ACİL DURUM FRENİ VE ADAPTİF HIZ SABİTLEME KONTROLÜNDEN YAĞMUR, IŞIK VE PARK SENSÖRLERİNE KADAR KENDİNİZİ GÜVENDE HİSSETMEYE ALIŞACAKSINIZ.
İlgili 42 soru bulundu
Mercedes C180, Mercedes A80, Ford Focus, Toyota Corolla, Volkswagen Passat, Volkswagen Jetta, Volkswagen Golf 7, Opel Insignia modelleri, günümüzde park asistanı teknolojisini yaygın kullanan en tecrübeli araç modelleri olarak örneklendirilebilirler.
Bu sensörler arabanın etrafında bir manyetik alan oluşturuyor. Aracınızı park ederken bir nesneye yaklaştığınızda, yani aracınızın yaydığı manyetik alana bir nesne girdiğinde, sensör bunu algılayarak uyarı sinyalini vermeye başlıyor.
Sensör, cisme 40 cm kala sinyaller verilmeye başlarken, 10 cm mesafeye kadar sinyaller devam eder. Elektromanyetik park sensörü 0,8 metre mesafeden itibaren algılama gerçekleştiremez. Özellikle bazı sistemlerde araç hareket halinde olmadığı sürece park sensörü algılama gerçekleştirmez.
Daha çok yeni nesil araçlarda ön plana çıkan bu sistem, ultrasonik sensörler ile park alanının boyutlarını ölçerek aracın park edilmek istenen yere sığıp sığamayacağını belirler. Devamında ise aracın bilgisayarı, direksiyonu devralır; sürücü araç içinde fren, gaz ve vitesi yönetirken araç otomatik olarak park edilir.
Park sensörü montajı araç tasarımına göre ön ya da arka tampona takılmaktadır.
Park asistanı sistemi, arabalara sonradan eklenilebilse de bu durum araçlar için verimli olmayabiliyor ve buna bağlı problemler yaşanabiliyor.
Ultrasonik olan park sensöründe sürücü geri vitese geçtiğinde arka park sensörleri otomatik olarak devreye girer ve ses dalgaları gönderir. Bu dalgalar yakındaki nesneye çarptığında geri yansır ve sensörler tarafından tekrar yakalanır.
Sesli Park Sensörü Modelleri
Başlıca modeller arasında yer alan Ultrasonik sesli araç park sensörü yüksek frekanslarda ki ultrasonik ses dalgaları ile park alanında yer alan çeşitli engelleri önceden fark eder ve engele yaklaşım mesafesi artmasıyla birlikte hoparlör yardımıyla sürücüyü uyarır.
Park pilotları, yarı otomatik ve tam otomatik olarak ikiye ayrılır. Yarı otomatik sistemlerde vites ve fren pedalı gibi aksamların sürücü tarafından kullanılması gerekebilir. Otomatik park pilotlarında ise bir tuş ya da akıllı telefon ile verilen komut, park işleminin gerçekleşmesi için yeterlidir.
İlk olarak aracı hareket durumundan durma noktasına getirmek için frene basınız. D konumunda olan vites kolunu N konumuna getirmelisiniz. Ayağınızı frenden çekmeden el frenini çekmelisiniz. Son adım olarak vites konulunu P konumuna getirerek park etmeyi bitirebilirsiniz.
Park Asistanı Plus donanım paketi, otomobilin park edilmesini ve manevralarını kolaylaştırır. Bu özellik, Üst Görüş, Remote 3D View, PDC ve otomobili tamamen otomatik olarak şeride paralel veya dikey olarak park eden doğrusal kılavuzlu Park Asistanı'nın yer aldığı Çevre Görüş Kamera Sistemi'ni içerir.
Otomatik vites harfleri
P – Park etmek ve yolculuğu tamamlamak için kullanmanız gereken vites. D – İleri gitmek için kullanmanız gereken vites. R – Geri gitmek için kullanmanız gereken vites. N – Aracınızı boşa almak için kullanmanız gereken vites.
Ancak vitese takmanın da bir kuralı var. Arabayı park ettikten sonra el frenini çekip, vitesi boşa almak gerekir. Ayağınızı da frenden çektikten sonra araba sadece el freni ile duruyorsa o anda uygun vitese takmanız gerekmekte.Otomatik vitesli araçlarda da aynı işlem uygulanmalı.
Park sensörleri hem ön hem de arka tamponlara takılabilir. İki sistemin işleyişi, arka sensörün geri vitese geçildiğinde devreye girmesi ve genellikle engelden 1,5 metre mesafeden başlayarak sürücüyü uyarması dışında pek farklılık göstermiyor.
Her iki plaka için de sensör satın aldıysanız plakaların orta üst kısımlarına montajını yapabilirsiniz. Sensörün algılayabilmesi için en ideal yer plaka üstüdür. Montajını tamamladıktan sonra direkt olarak kullanabilmek için sensör ve araba arasında kablosuz bağlantı kurmalısınız.
Genel olarak aracın tampon bölgesinde bulunan sensör, arabanın manyetik alanına dahil olan nesnelere radyo dalgalarıyla uyarı gönderip geri ulaşan radyo dalgalarıyla cismin yerini tespit eder. Örneğin araç nesnelerin yerini fark edip sizi uyardı. Fakat nesneye yaklaşmaya devam ederseniz sensör, sizi uyarmak için öter.
Birçok faktör, park sensörlerinin düzgün çalışmasını etkileyebilir. Bunlar arasında sensörlerin kirlenmesi, hasarlı veya kırık sensörler, elektriksel sorunlar veya arıza/program sorunları yer alabilir. Sensörlerin doğru çalışmamasının nedeni, genellikle bu faktörlerin bir kombinasyonu olabilir.
250 TL - 1200 TL
Profesyonel ve güvenilir Park Sensörü Montajı hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Park Sensörü Montajı fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
beynide arka sag ve ya sol camurluk yanlarda bagaj halisinin içinde.stopların arkasinda halinin altinda o. Park sensörlerinin beyinleri genelde hep bagajda, bagaj kaplamasının iç kısmında olurlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri