E-devlet kapısı üzerinden (www.turkiye.gov.tr) sisteme girilerek kayıp/çalıntı ihbar bildirimi bölümünden (https://www.turkiye.gov.tr/btk-kayip-calinti-ihbar-bildirimi) ihbar yapılabilir. Ayrıca Kurumumuz BTK Tüketici İletişim Merkezi'nin (120) aranması suretiyle de ihbar işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.
Polis ve jandarma gibi kolluk kuvvetleri tarafından bir şekilde cihazın ele geçmesi durumunda cihaz IMEI numarası ile sorgulanır. Sorgu sonucuna göre sahibine bilgi verilebilir. Ancak tüm bunlardan önce, cihazın sahibinin bazı belgelerle kolluk kuvvetine resmî başvuru yapılması faydalı olacaktır.
BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne (Tüketici İletişim Merkezi) nasıl ulaşırım? Söz konusu merkeze 120 kısa numarası aranarak 7/24 ulaşılabilmektedir.
Kayıp cihazda aktif halde açık olan Google hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Giriş yapılan Google hesabında bağlı olarak cihazlar listelenir. Cihazın konumunu bulmak için kayıp cihaz seçeneğini işaretleyin. Böylece telefon kapalı bile olsa son konum alanı görüntülenecektir.
İlgili 36 soru bulundu
Quartz'ın raporuna göre Google, Android işletim sistemine sahip cihazlara ait konum bilgisini konum ayarı kapalı olsa hatta cihazda sim kartı olmasa bile takip edebiliyor.
Telefonunuz kapalıyken ya da ulaşılamaz olduğunuzda sizi arayan tüm numaraların bilgisi telefonunuzu açtığınız anda size iletilir. Şimdi Ara özelliği ise sadece Türk Telekom Mobil yönüne yapılan aramalar için bilgi gönderir. ArayanıBil servisini aşağıdaki yöntemlerle aktifleştirebilirsiniz.
Bunu yapmak için Ayarlar > Google > Güvenlik > Cihazımı Bul yolunu izleyin ve Cihazımı Bul seçeneğini açın. Android telefonunuzu bulmak için “Cihazımı Bul” uygulamasını veya android.com/find web sitesini kullanabilirsiniz. Bunun için başka bir Android cihazına veya internete bağlı bir bilgisayara ihtiyacınız vardır.
E-devlet kapısı üzerinden (www.turkiye.gov.tr) sisteme girilerek kayıp/çalıntı ihbar bildirimi bölümünden (https://www.turkiye.gov.tr/btk-kayip-calinti-ihbar-bildirimi) ihbar yapılabilir. Ayrıca Kurumumuz BTK Tüketici İletişim Merkezi'nin (120) aranması suretiyle de ihbar işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.
Ne yazık ki, operatör sadece IMEI kullanarak telefonumuzu bulmamıza yardımcı olamaz. IMEI numarası bunun için kullanışlı değildir. Telefonunuz kaybolur veya çalınırsa , mümkün olan en kısa sürede tepki vermeniz gerekir. Öncelikle kayıp cihazı mobil operatöre ve polise bildirmelisiniz.
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
İşletmeciler, çalıntı veya bertaraf edilmiş mobil cihazların 24 saat, elektronik kimliği(IMEI) değiştirilmiş cihazların ise 30 saat içinde(BTK) tarafından kullanıma kapatılacak.
Aygıtınızı bulmak için iCloud.com/find adresine giriş yapın. Alternatif olarak, sahip olduğunuz başka bir Apple aygıtında Bul uygulamasını kullanabilirsiniz. iPhone, iPad veya iPod touch'ınız aygıtlar listesinde görünmüyorsa Bul özelliği açık değildir. Bul kapalı olsa bile hesabınızı koruyabilirsiniz.
Cihazımı Bul Özelliğini Açın
Bu özellik çalınan ya da kaybolan cihazınızın konumuna, verilerine ve kontrollerine ulaşabilmenizi sağlar. iOS ve Android işletim sistemlerinin her ikisinde Cihazımı Bul özelliği vardır.
Kolluk görevlisi elinizdeki telefona suçta kullanıldığı veya suça ilişkin delil elde edildiği gerekçesi ile el koyabilir, bunu karıştırabilir ve bu durumda Whatsapp'a da ulaşabiliyorsa, mesajlarınızı ve rehberiniz ile resimlerinizi inceleyebilir.
Mahkeme kararıyla yapılır. Kişiye ait cep telefonu tablet gibi elektronik mobil cihazlar üzerinde adli inceleme ve analiz işlemi uzman kişilerce yapılır. Çoğunlukla tarihi geçmiş veya silinmiş verilere ulaşılır. Ayrıca güncel olarak telefonda bulunan bilgilerde incelemeye tabi tutulur.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), cep telefonunu kaybeden vatandaşın yapması gerekenleri kamuoyu ile paylaştı. BTK bünyesinde kurulan Bilgi ve İhbar Merkezi'nin (BİM) 0 312 294 94 94 numaralı telefonunu arayarak 15 haneli IMEI numarasını bildiren vatandaş, hattın iletişime kapanmasını sağlıyor.
IMEI numarası benzersiz olup bir nevi cihazınızın kimlik numarası gibidir ve 15 handen oluşmaktadır. Cep telefonda *#06# tuşlayarak telefonun IMEI numarasını öğrenebilirsiniz. Kaçak telefonlar veya çalıntı telefonlar IMEI numaralarının tespit edilmesi halinde telefon kilitlenmekte ve kullanılamaz bir hale gelmektedir.
yapılamaz. cihazın iletişime aktif hale gelmesi gerek.
Çalınan Telefonu Kasko Karşılar mı? Cep telefonu kaskosunda bulunan “hırsızlık teminatı” sayesinde çalınan telefonuz, sigorta şirketi tarafından karşılanır. Sigortayı yaptıran kişinin iş yeri, evi veya kilitli aracından zorla çalınan telefon, cep telefonu sigortası teminatı altındadır.
Hukuki dayanağı CMK.nın 135/5. maddesinde şöyle belirtilmiştir: ''(5) Şüpheli veya sanığın yakalanabilmesi için, mobil telefonun yeri, hâkim veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Cumhuriyet savcısının kararına istinaden tespit edilebilir.
''Bildirimler''i seçin. Daha sonra ''Bildirimlere izin ver'' bölümüne gidin. Kilit ekranı bildirim seçeneklerini ''Göster'' olarak ayarlayın. Aynı zamanda her şebeke sağlayıcısı, cep telefonunuz kapalıyken numaranızı kimin aradığını gösteren ayarları etkinleştirmek için kullanabileceğiniz bir kod sunar.
Değerli müşterilerimiz, Arayan Kim Servisi'ne 26.05.2021 tarihinden itibaren ücretsiz olarak Şimdi Ara servisi de eklenecektir, artık telefonunuz kapalıyken sizi arayanların bilgisine sahip olmanın yanısıra, ücretsiz Şimdi Ara Servisi ile arayıp da ulaşamadıklarınız telefonunu açtığında da SMS ile ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri