Sokrates'in dediği üzere, filozof olmak için her iki şarta da sahip olmak gerekiyor: ''Filozof olmak istiyorsanız sorular sormaktan geri durmayın ve kendinize zaman ayırıp, günlük yaşamı, dünyayı, genel kabulleri, doğruları ve yanlışları, iyileri ve kötüleri düşünün.''
Filozof olmak için sabırla eğitim almak gerekmektedir. Felsefe eğitimi ise, uzun bir süreçtir. Filo- zofluk bilgiye sahip olmakla birlikte bunu yaşamına aktarabilmektir. Anahtar Kelimeler: Epiktetos, Felsefe, Filozof, Felsefe Eğitimi, Felsefe- nin Önemi, Filozofların Nitelikleri.
Öncelikle şunu bilmemiz gerekir ki bir insan herhangi bir üniversite vb. yerlerde öğrenim görmeden filozof olabilir fakat bir insanın herhangi bir eğitim görmeden bilim insanı olması çok zordur. Filozofların sordukları soruları ve cevapları akla dayalı ve kesin değildir.
Modern anlamda bir filozof, estetik, etik, epistemoloji, bilim felsefesi, mantık, metafizik, sosyal teori, din felsefesi ve siyaset felsefesi gibi bir veya daha fazla felsefe dalına katkıda bulunan bir entelektüeldir.
İlgili 16 soru bulundu
Günümüzde de Fransızca telaffuzu şekliyle kullanılmaya devam etmekte. Sözlük karşılığı olarak baktığımız zaman filozof; Felsefe ile uğraşmakta olan ve felsefenin gelişimine katkı sağlayan bilge kimsedir.
Öz. Cumhuriyetin ilk kadın felsefecilerinden olan Semiha Cemal Hanım, 1905'te doğmuş ve 1936 vefat etmiştir. Telif edebi-felsefi eserleri ve tercümeleri vardır.
Felsefe ile uğraşan kişilere filozof denir.
Filozof genel itibariyle felsefe ile uğraşan kişiye verilen bir isimdir. Bilgelik ve hikmet dostu anlamına gelen filozof kelimesi ilk kez Yunanlar tarafından kullanılmıştır. Kesin olmayan bilgiye göre, filozof sözcüğünü ilk kullanan Pisagor'dur.
Felsefe bölümü, üniversitede sözel kısımdan tercih edebileceğiniz 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Felsefe bölümü mezunlarının belli bir ünvanı yoktur.
Miletli Thales (Grekçe: Θαλῆς, Thalēs; y. MÖ 624/623 – MÖ 548/545), Milet, İyonya'dan bir Antik Yunan matematikçi, astronom ve Sokrat öncesi filozoftu. İlk filozoflardan olduğu için felsefenin ve bilimin öncüsü olarak adlandırılır.
Birinci Bölüm'de anlatılmıştır ki filozofların ve (felsefecilerin) şahsiyet bakımından karakterli, mantıklı, bilgiçlikten sakınan ve optimist olmaları lazımdır.
Felsefeciler, tarihçiler ve siyaset bilimciler çoğunluğu 2024 yılında aylık ₺1.612 ile ₺3.218 arasında maaş alıyor. Felsefeciler, tarihçiler ve siyaset bilimciler giriş seviyesinde aylık maaş ₺1.612 ile ₺2.824 aralığındadır. 5 yıl deneyim kazandıktan sonra geliri aylık ₺1.908 ile ₺3.104 arasında olacaktır.
Büyük filozof, erdemli toplumun liderinde bulunması gereken özellikleri de şöyle açıklar: Organları tam olmalıdır, anlayışlı olmalıdır, belleği (hafızası) güçlü olmalıdır, akıllı ve ince görüşlü olmalıdır, güzel konuşmalıdır, öğrenmeye gönüllü olmalıdır; yiyeceğe, içeceğe, eğlenceye tutkun olmamalıdır; doğruluğu ...
Eğitim formasyonu alarak da liselerde felsefe grubu öğretmenliği yapabilirler. Eğitim kurumlarında rehber öğretmenlik ve eğitim danışmanlığı, çeşitli şirketlerde felsefi danışmanlık, basın yayın organlarında ve yayınevlerinde editörlük, yazarlık, eleştirmenlik, reklamcılık yapabilirler.
1- Felsefe insanın hakikati anlama, bilme ihtiyacını karşılar. 2- Felsefe eleştirel bakış açısı kazandırır. 3- Felsefe, insanı insan olma bilincine ulaştırır. 4- Sistemli, doğru, önyargısız ve saygı duyarak düşünmeyi öğretir.
Durak, “Düşünürümüzün tam künyesi: Ebu Nasr Muhammed ibn Muhammed ibn Tarhan ibn Uzluğ el-Fârâbî et-Türkî'dir.
Tüm insanlar aynı akli yetilere sahip olduğu için herkesin felsefe yapma potansiyeli vardır ve bunun cinsiyet sınırlaması yoktur. Geçmiş yüzyıllarda kadınlar düşüncelerini yazıya dökmek ve sistematik biçimde düzenlemek için erkeklerin sahip olduğu vakit ve olanaklardan yoksundular.
“Türk-İslam Filozofu İbn Sina (980-1037) Hayatı Ve Eserleri”.
Mevlânâ (1207-1273) işte bu gruptan, yani Bağımsız Filozoflar'dan biriydi.
Türk asıllı Fârâbî'nin tam adı Ebu Nasr Muhammed bin, Muhammed bin Turhan bin Uzluğ el-Fârâbî et-Türkî olan filozof Ebu Nasr el-Fârâbî olarak bilinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri