Kahve makinesi ise bu içeceği filtre kağıdına konulan kahve tozlarının üzerine yavaş yavaş su damlatarak demler. Granül kahvede ise bu aşamaların hiçbiri yoktur; bir bardağa konulan sıkıştırılmış kahve kristalleri üzerine sıcak su ekleyip karıştırmak yeterlidir.
Filtre kahve makinesine granül kahve koyulur mu? Filtre kahve hazırlayabilmek için kahvenin tanecikli bir yapıya sahip olması ve kahve ile demleme işlemi yapılabilir olması gerekir. Fakat granül kahve hem toz yapısıyla hem de suyun içerisinde çözünebilme özelliği sebebiyle böyle bir demleme işlemine uygun değildir.
Filtre kahve makineleri, genelde sadece sade veya sütlü kahve hazırlayabiliyor. Çoğunda istediğiniz kahve çekirdeğini kullanabiliyorsunuz. Bazısının kahve öğütücüsü içinde, bazısına da öğütülmüş halde koyuluyor. Combo kahve makineleri, espresso ve capuccino makineleri olarak da biliniyor.
Dondurulan kahve, bir kurutma haznesine yerleştirilir; haznede bir vakum oluşturulur ve hazne ısıtılır. Dondurulmuş kahve ısındıkça, donmuş su süblimasyon adı verilen bir işlemle hızla genişler. Süblimasyon işleminden sonra geriye kalan kuru kahve taneleri, istenilen granül kahvedir.
Makineniz, NESCAFÉ Espresso, NESCAFÉ Classic tipi çözünebilir kahveler ile filtre kahve, Türk Kahvesi tipi öğü- tülmüş kahveler ile kullanılmak üzere tasarlanmamıştır.
İlgili 44 soru bulundu
Damak tadınıza uyan tüm kahveler filtre kahve yapmak için kullanabilirsiniz. Evde kendi kahve öğütme aletiniz yoksa, satın aldığınız yerden kahve çekirdeklerini filtre kahveye uygun çektirebilirsiniz.
Filtre kahve makinesinde sade ve sütlü kahvelerin yapılabileceği belirtilmiştir.
Filtre kahve, toplanan kahve çekirdeklerinin uygun bir makine yardımıyla belli bir incelikte öğütülmesi ile elde edilir. Granül kahve ya da bilinen diğer adıyla hazır kahve ise kahve çekirdeklerinin toplanıp toz haline getirilmesinden sonra çeşitli kurutma yöntemleriyle kristalleştirilerek oluşturulur.
Kahvenin faydalı ve popüler bir içecek haline gelmesinde yüksek oranda kafein içermesi de bulunur. 1 fincanlık granül kahvelerde ortalama 60 ile 80 mg kafein bulunabilir. Taze çekilerek öğütülen ve demlenen 1 fincan filtre kahvede ise ortalama 90 mg ile 120 mg civarında kafein oranı söz konusudur.
Hazır Granül Kahve Nasıl Yapılır? 200 ml kupa için 1 tatlı kaşığı granül kahve kullanabilirsiniz. Kupaya önce kahvenizi ekledikten sonra sıcak su ile çözdürerek sade kahvenizi hazırlayabilirsiniz. Damak tadınıza göre kahve miktarında değişiklik yapabilirsiniz.
En iyi lezzet aktarımı için suyun sıcaklığının 90 derece ile 96 derece arasında olması önemlidir. Daha soğuk su kullanımı düz ve aromasız bir lezzet ile sonuçlanırken, çok sıcak olan su da kahvenin tadında ve kalitesinde bir kayba neden olacaktır. (Ancak, soğuk demleme herhangi bir ısıya ihtiyaç duymaz.)
Kağıt filtre metal filtreye göre yağları daha iyi tuttuğu için daha yumuşak ve dengeli bir kahve demlemenizi sağlar. French Press ve metal filtreli kahve makinesinde ise metal filtre kullanılır. Metal filtre ile demlediğiniz kahve daha yağlı ve daha gövdeli olur diyebiliriz.
Filtre Kahve Makinesi Nedir? Filtre kahve makinesi genellikle kahve sürahisi, filtreleme haznesi ve su haznesinden oluşan, öğütülmüş filtre kahve üzerine yavaşça ısıttığı suyu döken ve filtreleme bölümü sayesinde suyun kahve içinden geçeren özünü çıkartıp sürahiye dolduran bir makinedir.
Bir kupa filtre kahve -çekirdeğine göre değişmekle birlikte- yaklaşık 70-140 mg arası kafein içerir. Bir kupa granül kahve ise 3-90 mg arası kafein içermektedir.
Peki, granül kahve yerine ne kullanılır? Eğer, granül kahveniz bittiyse en az onun kadar pratik kahve çeşitlerinden olan kapsül kahve veya toz kahveyi tercih edebilirsiniz. Yapılışları granüle çok benzerdir ve lezzet olarak da yakındır.
Granül olanlar instant kahve, hazır kahve ya da nescafe olarak bilinen çeşitlerdir.
Pratik Şekilde Hazırlanan Gold Filtre Kahve
İçeceğinizi hazırlamak için french press, demleme makinesi ve moka pot kullanabilirsiniz.
En iyi su filtre kahve tavsiyelerine gelecek olursak; Tchibo, Oze, Mehmet Efendi, Davidoff, LavAzza, Blendblack, Julius Meinl ve Starbucks, Jacobs yoğun aromaya sahip, yumuşak içimli, French Press'e uygun, hoş kokulu, lezzetli, kaliteli, taze filtre kahve markaları olarak öne çıkıyor.
Bu nedenle Nescafe gold, classic granül kahve çeşitleri aromaları ve içim yumuşaklığı bakımından farklı özelliklere sahiptir. Classic olan çeşidi daha sert bir tadı temsil eder ve koyu renklidir. Gold olan tür ise yumuşak içim olarak adlandırılan ve daha açık renkli olan granül kahve tanelerini temsil eder.
Aynı zamanda granül kahveler yüksek miktarda acrylamide maddesi içermektedir ve bu madde sinir hücrelerinde hasara yol açabilir. Granül kahveler çeşitli işlemlere maruz kaldığı için işlem esnasında antioksidan özelliğini de yitirmektedir. Böylece granül kahve içmenin hiçbir faydası kalmamaktadır.
- Filtre kahve yağ yakılmasını sağlayarak hızlı kilo vermeye yardımcı olur. - Filtre kahve aynı zamanda enerji verir. - Vücutta dopamin hormonu salgılayan filtre kahve depresyonu da önlemeye yardımcı olur. - Filtre kahveyi düzenli ve kararında tüketmek karaciğerlere de fayda sağlıyor.
Ayrıca kağıt filtrede hazırlanan kahveler, metal filtre ile hazırlanan kahvelere kıyasla daha hafif ve yumuşak içimlidir. En iyi filtre kahveyi belirlemede kahve çekirdeklerinin, filtrenin ve suyun kalitesi önemli rol oynar. Taze öğütülmüş kahve her zaman daha iyidir.
Yarım bardak organik süt, 2 tatlı kaşığı kadar filtre kahve, Kahvenin üst kısmını biraz geçecek kadar suya ihtiyaç vardır. Malzemeler hazırladıktan sonra, sütlü filtre kahve içeceği için öncelikle organik süt iyice kaynatılır.
Cappuccino, belki de evde yapılabilecek en pratik sütlü kahve çeşitlerinden biridir. Tek ekipman ihtiyacı kahve makinesi olmakla birlikte sert bir filtre kahve ile de güzel bir kıvam yakalamanız mümkündür.
1) Zihin Açar
Kahvenin özellikle içeriğinden kafein sayesinde insanı kıpır kıpır yaptığını hepimiz biliriz. Gün içerisinde sabah ve öğle saatlerinde içilen filtre kahve uykunuzu açarak, zihninizin daha hızlı çalışmasına yardımcı olabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri