Filtre kahve düzenli bir şekilde tüketilmelidir. Günde en fazla iki ve ya üç bardak kahve tüketilmelidir. Çünkü fazla kahve tüketimi vücuda zarar verebilir. Özellikle fazla kahve tüketimi kalp çarpıntısı, uykusuzluk, mide ağrısı ve ishale yol açabilir.
Günde bir fincan filtre kahve tüketmek, sağlık açısından yararlı olsa da, aşırı tüketimi olumsuz sonuçlar doğurabilir. Fazla kahve tüketimi, kalp, mide, tansiyon, su kaybı, şeker hastalığı, hamilelik, migren, safra kesesi, karaciğer ve bağ ağrısı üzerinde olumsuz etkilere sahiptir.
Dünya üzerinde en çok tüketilen içeceklerden filtre kahve, hem güne zinde ve enerjik bir başlangıç için hem de sağlık için oldukça önemli bir içecek. Uzmanların günde en az 1 bardak tüketilmesini tavsiye ettiği filtre kahvenin yapılışı da bir o kadar basit.
Günde ortalama 300-400 mg kafein tüketimi genel olarak güvenilirdir. ( 500 mg fazla anlınmamalıdır.) Kahvenin türüne göre değişmekle birlikte ortalama bir fincan kahvede 80 - 200 mg kafein vardır. Ortalama 3-4 fincan kahve içilebilir.
Termosta bulunan kahve genelde çekilmiş kahve olarak öne çıkar. Bu sebepten dolayı belirli bir zaman içerisinde bozulabilir. Ortalama 1 gün boyunca kapalı bir ortamda çekilmiş kahve saklanmaktadır. Bunun dışında termosta da olsa kahve bir günden sonra bozulma durumu gösterecektir.
İlgili 30 soru bulundu
Kahve Çekirdeğinin Tazeliği
Taze kavrulmuş kahve kaliteli bir içim için çok önemlidir, bu nedenle kahvenizi küçük miktarlarda alın (ideal olarak her biri iki haftaya kadar). Demlendikten sonra, aynı kahveyi tekrar kullanmayın, demlenen kahveden aroma fincanınıza geçer ve geriye sadece acı tadı olan bir kahve kalır.
Vücut Kafeini Nikotin Gibi Algılıyor
Sigara ile kahve ya da çayın birlikte tüketilmesi ayrı ayrı tüketilmesine göre daha çabuk ve şiddetli bir bağımlılığa neden olur.
Kahve içmeyi çok seviyorsanız ve kilo verirken de kahve tüketmek istiyorsanız; kısa sürede etkili sonuçlar alacağınız kahve diyetini deneyebilirsiniz. Kahve çok sık tüketimde ödem yapabilen bir içecektir. Ancak kahve diyetinde ödem yapma etkisini söndüren besinler ve içecekler önerilir.
Günde en fazla iki ve ya üç bardak kahve tüketilmelidir. Çünkü fazla kahve tüketimi vücuda zarar verebilir. Özellikle fazla kahve tüketimi kalp çarpıntısı, uykusuzluk, mide ağrısı ve ishale yol açabilir. Bunun yanı sıra fazla filtre kahve tüketimi uykusuzluk ve tansiyon yükselmesine de neden olabilir.
Kahvenin zararları
Özellikle tansiyon, kalp ritmi bozukluğu (aritmi), taşikardi ve diğer kalp hastalıkları olan bireylerde kahve tüketimi çarpıntıya yol açabilir. Bu olumsuzluk herhangi bir kalp hastalığı olmayan bireylerde de aşırı kahve tüketimi sonucunda görülebilir.
Günde 2-3 bardaktan daha fazla kahve tüketmek vücutta mevcut olan kortizol düzeyini artırabilir. Yüksek kortizol (stres hormonu) yaşlanma hızını artırır ve cildi yine hızlı bir şekilde yıprandırır. Ayrıca kahve diüretik yönde etki göstermektedir. Bu sebeple vücudun susuz kalmasına sebep olmaktadır.
Kahve içtiğinizde kafeinin kana karışıp etkisini göstermesi ortalama 30 – 40 dakikayı bulur. Bu spora başlamadan en az 30 dakika önce kahvenizden son yudumunuzu almış olmanız gerektiği anlamına gelir. Tüketmeniz gereken ideal kafein miktarı ise 200 – 400 mg, yani ortalama 2 – 4 fincan kahvedir.
Uzmanlar tarafından akşam ya da gece filtre kahve tüketimi önerilmez. Filtre kahve içindeki kafein ile uykusuzluğa yol açabilir. Bu da uyku düzeninin bozulmasına neden olur.
Ayrıca, sperm azlığında da etkili rol oynamaktadır. Cinsel yaşamdaki gücünüzü arttırmaya yardımcı olan kahve, kalbinizin daha hızlı atmasına da neden olur.
Peki aç karnına filtre kahve yağ yakar mı? İşte çok merak edilen soruların cevapları... Sağlıklı yaşamı sürdürmeyi başaranlar ideal kiloda olmanızı sağlayacak en güzel içeceklerden biri filtre kahvedir. Filtre kahve az kalori olmasıyla doğru zamanda tüketildiği takdirde kilo verimine yardımcı olur.
En Sağlıklısı Sade Kahve
Granül kahveler, daha ziyade kalitesi düşük Robusta türü kahve çekirdeklerinden yapılırken, Türk kahvesi ve Espresso denilen Arabika cinsi ise oldukça kaliteli kahve çekirdeklerinden üretilmektedir.
Kafein, sperm sağlığı açısından risk oluşturabilir. Buna rağmen semen kalitesi üzerinde net bir etkisi yoktur. Kahve tüketimi, daha geç çocuk sahibi olunmasına sebep olabilse de ciddi bir risk faktörü oluşturmaz. Özellikle hem şeker hem de kafein içeren soda benzeri içecekler sperm kalitesini olumsuz etkiler.
Peynir, hindi jambon ve salam ile hazırlanan soğuk sandviç yanında filtre kahve ile doyurucu bir öğün alternatifi olacaktır. Yumuşak ve kakaolu lezzetli tadı ile damaklarınızda iz bırakacak zamansız ve çok sevilen bir tarif. Yanında sütlü filtre kahve ya da buzlu filtre kahve ile birlikte sunabilirsiniz.
Yapılan araştırmalarda spor yapmadan 30 dakika önce içilen bir fincan kahvenin 75-90 dakika boyunca kan dolaşımını artırdığı görülmüştür. Aynı zamanda kafein maddesinin kas dokularını koruduğu da tespit edilmiştir. Bu durum kahvenin, kas sakatlıklarında da önleyici olduğu anlamını çıkarmaktadır.
Filtre kahve, içerisine şeker veya süt eklenmediği sürece zayıflatıcı bir etkiye sahiptir. Özellikle yemeklerden sonra içilmesi yağ oluşumunu engeller. Ayrıca spor, yürüyüşten yarım saat önce içilen kahve, yağ yakımını da hızlandırabilir.
Sigara ve kahvenin birlikte alınmasının, ayrı ayrı alınmasına oranla daha çabuk ve şiddetli bir bağımlılığa neden olduğunu ifade eden Uzbay, nikotin ile kafeinin vücutta benzer etkiler gösterdiğini ve bağımlılık yapıcı etkiler bakımından birbirlerinin yerine geçtiklerini kaydetti.
"Yapılan araştırmaya göre sigara ile kafein içeren kahve benzeri maddelerin birlikte içilmesi hem bağımlılığı artıyor hem de bu maddelerin zararlarını ikiye katlıyor. Uzmanlar sigarayı bırakanların kahve gibi kafeinli içecekleri de bırakması gerektiğini vurguluyor."
En iyi su filtre kahve tavsiyelerine gelecek olursak; Tchibo, Oze, Mehmet Efendi, Davidoff, LavAzza, Blendblack, Julius Meinl ve Starbucks, Jacobs yoğun aromaya sahip, yumuşak içimli, French Press'e uygun, hoş kokulu, lezzetli, kaliteli, taze filtre kahve markaları olarak öne çıkıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri