Haklı ve geçerli sebeplerle ara sınavına giremeyen öğrencilere Fakülte Yönetim Kurulunca girme hakkı tanınan sınavlara mazeret sınavı denir. Vize sınavı, etkinliklerden oluşuyorsa mazeret sınavı hakkı sadece kısa sınavlar için uygulanır.
BUÜ Önlisan ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği Madde 30(6) uyarınca Final Sınavları için öğrenciye mazeret sınav hakkı verilmemektedir.
Öğrencinin, sağlık raporu ile belgelenmiş sağlıkla ilgili mazeretinin olması Aynı gün ve saatte sınavları çakışan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır.
Madde 2- (1) Mazeret sınavı; mazereti nedeniyle ara sınava katılamayan öğrenciler için yapılan sınavdır. Mazeret sınavları ara sınavların bitimini izleyen 15 (on beş) gün içinde ilgili yönetim kurullarınca belirlenen tarihlerde yapılır.
Hastalık hali, yakınlarından birinin vefatı, tutukluluk ve hükümlülük hali, üniversite ve diğer resmi kurumlarca görevlendirilme hali, sınav çakışması durumu ile elektrik ve internet kesintisi gibi online sınava girmeye engel teşkil eden durumlar mazeret olarak değerlendirilir.
İlgili 29 soru bulundu
2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Final Sınavlarında, Devlet Hastaneleri, Özel Hastaneler, Üniversite Hastaneleri, Özel Hekim, Aile Sağlığı Hekimlikleri ve İEÜ Hekiminden alınacak sağlık raporları kabul edilmektedir.
1- Hastalık halinde; Hastalığın en az 3 (üç) günlük bir raporla belgelenmesi (Özel muayenehaneler hariç) ve raporun, rapor bitim tarihinden itibaren en geç 10 (on) gün içinde yazılı bir dilekçe ile kurumumuza sunması gerekmektedir.
Mazeret sınavı, ilgili yönetim kurulunca kabul edilen haklı ve geçerli bir sebeple sınavlara katılmayan öğrenciler için açılan sınavdır. Öğrenci, mazeretini takip eden 5 (beş) iş günü içinde ilgili akademik birime kanıtlayıcı belgelerin eklendiği bir dilekçe ile ilgili birime müracaat etmelidir.
2. Alınacak bu raporun Devlet Hastanelerinden alınması, acil hallerde özel hastanelere başvurulmuşsa sağlık raporu getirilmesi, 3. Alınacak sağlık raporunun mazeretin bitiminden itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ilgili Dekanlık/Müdürlüğe sunulması gerekir.
(3) Öğrenci, raporlu olduğu süre içinde yapılan sınavlara giremez. Öğrencinin raporlu olduğu halde girdiği sınav geçersiz kabul edilir. Ancak sağlık raporunun, sınava girildikten sonra idareye verilmesi halinde, sağlık raporu dikkate alınmayarak sınav geçerli sayılır.
Ara sınav(vize), bitirme(final) veya bütünleme(telafi) sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
Avukat mazeret dilekçesi, mahkemeye fiziki olarak veya UYAP üzerinden e imzalı şekilde gönderilebilir.
mazeret dilekçesi duruşma olana kadar verilebilir, duruşmadan önce verecekseniz hakimin havelesi gerekmektedir.
Final sınavına giremeyen öğrenciler Telafi(bütünleme) sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girebilir. Telafi sınavının ham başarı puanına etkisi % 70 tir.
Bitirme(Final) sınavına herhangi bir sebepler giremeyen öğrenciler telafi sınavına girebilmektedir. Bitirme(Final) sınavına girememiş olmanız telafi sınavına giriş yapmanıza engel teşkil etmez.
CEVAP: Finallere girmediğiniz taktirde, o dönemde. aldığınız tüm derslerden kalırsınız. Maalesef bütünleme. veya mazeret sınavı imkanları da bulunmamaktadır.
ifade eder. MADDE 5 – (1) Üniversitenin eğitim-öğretime açık olduğu süreleri kapsayan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tanınan hastane ve sağlık kuruluşlarından alınan raporlar geçerlidir.
Raporu alabilmek için öncelikle raporu vermeye yetkisi olan bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Özel hastaneler, devlet hastaneleri, aile sağlığı merkezleri, poliklinikler, özel tıp merkezleri, özel sağlık kurumları gibi yerlere ilgili raporu almak için başvuruda bulunulabilir.
Sınava giren öğrencilerin birçoğu sistemsel aksaklıklardan dolayı sınava girememiş veya tamamlayamamışlar ise bu durumda dersin öğretim elemanı tüm öğrenciler için telafi sınavıhazırlayabilir. Bu durumda dersin öğretim elemanı telafi sınavını tüm öğrenciler için gerçekleştireceğini birimlere dilekçe yazarak belirtir.
-Teknik aksaklıklar (elektrik kesintisi, internet kesintisi, bilgisayar sorunları, vb.), sağlık sorunları, vb. nedenlerle sınava girmeyen veya sınavı tamamlayamayan öğrenci ara sınavlarda mazeret hakkı kullanır.
Telafi(Bütünleme)sınavı için öğrencilerin başvuru yapmasına gerek yoktur, başarısız(FF) ve koşullu başarılı(DD, DC) dersler için öğrenciler telafi(bütünleme) sınavına girebilir.
Mazeret dilekçesi, bir kişinin belirli bir durumu veya olayı nedeniyle görevini veya zorunluluğunu yerine getirememe durumunu resmi olarak bildirmek ve özür dilemek amacıyla yazılan bir mektuptur.
Buna göre; özel hastaneler; ilaç raporları, istirahat raporları ile kabul ve tedavi ettiği hastalıkların tedavilerinde kullanılan tıbbi cihaz ve malzemelerin kullanımına yönelik olarak sağlık kurulu raporu düzenleyebileceklerdir.
c) Dönem içinde raporlu olan öğrenciler derslerde devamsız sayılır. Geçerli raporu olan öğrencinin yarıyıl sonu/dönem sonu sınavına girememesi halinde (I) notu ile ilgili kurallar uygulanır. Bunun için öğrencinin ilgili dersten sınava girme hakkını kazanmış olması şarttır.
Öyle bir şeye hakları yok. Doktor tarafından rapor verildiyse, paşa paşa seni telafi sınavı yapmak zorundalar. Ama telafi sınavları normal sınavlara göre genelde zor olur bunu da unutma.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri