Düdüklü tenceremize dana kuşbaşımızı alıyoruz harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Üstüne tereyağımızı atıp eritiyoruz. Baharatlarımızı ve suyumuzu da ekleyip karıştırıyoruz. Düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp 10 dk pişiriyoruz.
Fissler düdüklü tencerede kemikli et pişirme süresi 2. kademede 40 ile 60 dakika olarak belirtilmektedir. Kullanıcılar kemikli etin suyundan faydalanmak isteniyorsa 50-60 dakika, sadece kemikli etin haşlanması isteniyorsa da 40-45 dakika süre gerektiği bilgisini iletmektedir.
Tuz ve baharatlarını, suyunu ekleyip düdüklü tencerenizin kapağını kapatın. Yemek kaynamaya başlayınca düdüğünü indirerek 25-30 dakika kadar pişirin. Ardından ocaktan alıp kapağını dikkatli bir şekilde açıp servis edin. Afiyetler olsun!
Büyük dana et için; 30 dakika, Küçük kuşbaşı et için; 15 dakika, Kıyma için; 10 dakika, Dana biftek et için; 10 dakika kadar pişirebilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Yarım limon suyunu sıkın ve düdüklüyü kapatın. Ocağın orta gözünde yüksek ateşte düdüklüden buhar çıkıncaya kadar pişirin. Buhar çıkışı başlayınca düdüklünün altını en kısığa getirin ve kademesini 1 (bir) e alarak 12 dakika pişirin.
Yağları ve baharatları atıp biraz daha karıştırıyoruz. Üstüne 1 su bardağı suyu döküp tenceremizi kapatıyoruz.
Et pişirilirken üzerine birkaç damla elma ya da üzüm sirkesi gezdirmek, etin yumuşak olmasını sağlar. Aynı zamanda sirke yerine limon suyu da kullanılabilir. Ayrıca etin yumuşak olması için doğru kesilmiş olması gerekir.
Kuşbaşı etleri normal tencerede 60 dakikada haşlayabilirsiniz.
Düdüklü tenceremize dana kuşbaşımızı alıyoruz harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Üstüne tereyağımızı atıp eritiyoruz. Baharatlarımızı ve suyumuzu da ekleyip karıştırıyoruz. Düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp 10 dk pişiriyoruz.
Ne pişiriyor olursanız olun en az 5 cm kadar boşluk bırakmak gerekir. Tencereyi ocağa yerleştirdiğinizde düdük dik şekilde olmalıdır. Düdük ötmeye başladıktan sonra indirilmelidir. Pişirme işlemi boyunca düdüklü tencerenin kapağı kesinlikle açılmamalıdır.
Bu nedenle özellikle de et haşlamasında düdüklü tencere kullanımını tercih etmeliyiz. Eğer dana etinden haşlama yapacaksanız 30 dakika pişirmeniz gerekmektedir. Dana biftek ise 10 dakika, dana dil ise 45 ve 60 dakika arası süreler de pişmektedir.
Yanmaz yapışmaz kalın tabanlı bir çelik tencere veya döküm bir tencere en lezzetli etleri pişirmenizi sağlayacaktır. Tencereyi ocağa alın ve içerisine etleri ilave edin. Orta ateşte bir süre sürekli karıştırarak pişirip ardından kısık ateşe alın. Bu süre zarfında etlerin suyunu salmaya başladığını göreceksiniz.
Kırmızı et kemikli ya da kemiksiz olması önemli olmaksızın düdüklü tencere içinde rahatlıkla pişirilebilir. Yeterli oranda su koyduğunuz düdüklü tenceredeki etiniz yaklaşık 40 dakika içinde pişmiş olacaktır.
Geniş bir çelik tencereye sıvıyağ koyun ve kızdırın, etler suyunu salana kadar orta ateşte pişirin ve içine kabuğu soyulmuş bütün soğan ekleyin. Ocağı kısın, etler yumuşayana kadar kısık ateşte (yaklaşık 1 saat) ara sıra karıştırarak pişirin, et kavurma piştikten sonra, ocaktan almadan 15 dk. önce tuz katın.
Özellikle de et haşlamasında düdüklü tencere kullanımını tercih etmeliyiz. Eğer dana etinden haşlama yapacaksanız 30 dakika pişirmeniz gerekmektedir. Dana biftek ise 10 dakika, dana dil ise 45 ve 60 dakika arası süreler de pişmektedir. Afiyet olsun.
Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini sağlayacak püf nokta tencerenin içine biraz sirke katmaktır. Böylece yemeğiniz hem daha çabuk pişecek hem de daha lezzetli olacaktır. Ayrıca etlerinizin ve et yemekleriniz pişerken tencereye bir parça ekmek atmanız da etin daha hızlı pişmesini sağlayacaktır.
Etler Düdüklüde pişerken, soğan, biber ve domatesleri küp küp doğrayalım. Pişen etler sac tavamıza alalım. 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim 5 dk kavurup üzerine soğan ve biberleri ekleyelim. Biber ve soğanlar ölmeye başlayınca doğranmış domatesler eklenip ağzı kapalı 5 dk pişirelim.
1 saat kadar sonra tuz, karabiber ve kekiğini de ilave ettikten sonra 15-20 dakika kadar daha pişirin. Böylece 80-90 dakika aralığında ağır ateşte kendi suyunun lezzetiyle pişmiş ve yumuşacık bir kavurma hazırlayabilirsiniz.
Yarım su bardağı suyunu ekleyip kapatıyoruz. Buharı çıkınca 25 dk. Pişirip kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Ortalama et haşlama süresi etin gramajına ve türüne bağlı olarak 30 dakikayla 1,5 saat arasında değişiyor. Eğer kemiksiz küçük bir etiniz ya da kuşbaşı etiniz varsa bu süre 30 dakika kadar olacaktır. Daha fazla haşlarsanız etiniz sertleşebilir.
Tencereye az da olsa mutlaka su konulmalıdır. Susuz pişirme tencerenin çatlamasına neden olabilir.
Düdüklüye yağımızı alalım ve ısınan yağa etleri atalım ve az kızartalım. Bu işleme zaten bildiğiniz üzere mühürleme deniliyor ve burada ki amaç etin lezzetini hapsetmek. Ardından etlerin üstünü 1 parmak geçecek kadar kaynar su dolduralım. Ağzını kapatıp yarım saat pişirelim.
Etler pişerken birkaç damla sirke damlatmak, etin daha da yumuşak olması sağlar. Tuzu et piştikten sonra ilave edin, tuz etin sertleşmesine neden olur. Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir. Et pişirirken içi ile dışının aynı oranda pişirilmesi önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri