Bir tencereye 2 su bardağı laktozsuz/light sütü, 1 yemek kaşığı tam buğday ununu, 1 yemek kaşığı buğday nişastasını ekleyip topaklanma kalmayacak şekilde kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra 2 yemek kaşığı balı da ilave edip karıştırın.
Öncelikle yulaf ezmesini rondodan geçirelim un haline gelinceye kadar. Tencereye sütü ve yulafı ekleyip orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım. Kaynayan muhallebiyi ocaktan alalım damak tadına göre pekmez ekleyelim iyice karıştırıp kaselere bölelim. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip soğuyunca servis edelim.
4 bardak sütün içine yumurtayı, nişasta ve unu koyuyoruz. Ocakta kısık ateşte kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Ocaktan alıp ılımaya bıraktıktan sonra içine balı ekleyip karıştırıyoruz. En son üzerine fındıkları ekleyip dolapta soğuttuktan sonra afiyetle yiyoruz.
Çok sevilen sütlü tatlı muhallebiyi diyet yaparken de yiyebilirsiniz. Diyabetik beslenmeye uygun olan diyet muhallebinin şeker oranı oldukça düşüktür. Bal ilave edilerek şeker dengesi sağlanır.
İlgili 37 soru bulundu
Tarif: 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı pirinç unu veya tam buğday unu ile kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Piştikten ve ılıdıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı pekmez ilave edilerek bebeğe yedirilebilir.
Şerbetli ve yağlı tatlılar olan baklava, şöbiyet ve künefe yerine daha az kalorili olan güllaç, muhallebi veya dondurma gibi sütlü ve hafif tatlı seçeneklerine yönelmek diyetinizin verimli geçmesini sağlar. Bunun yanında tatlıyı aç karnına yememek de iştahınızın kapanmasını engellemek için önemlidir.
Basit karbonhidratı es geçin: Hamur işi, pastane ürünleri gibi basit karbonhidratlar tatlıya eğilimi artırır. Bunun yerine Bulgur, kepekli ekmek, tam buğday ürünleri, kuru baklagiller proteinle tüketilirse tokluk hissi artar, tatlı isteği azalır.
Bu bağlayıcı nişasta, un ya da pirinç unu olabiliyor. Kimi zaman un-nişasta ya da pirinç unu-nişasta kombinasyonları da tercih edilebiliyor. İçerisine isteğe bağlı olarak vanilya gibi farklı aromalar ilave edilebiliyor, son aşamada tereyağı sayesinde tadına tat takılabiliyor.
Tenceremizin içine nişasta, süt ve kakaoyu koyup orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayan pudingimizi biraz daha karıştırıp sonrasında ocağı kapatıyoruz. Ocağı kapattığımız gibi hemen içine balımızı ekleyip karıştırıyoruz. Kaselerimize boşaltıp soğumasını bekliyoruz.
Düzenli probiyotik kullanımın bağırsak sağlığını düzelttiği gibi tatlı krizlerini de azaltacaktır. Kefir, yoğurt, turşu gibi besinler doğal probiyotik besinlerimizdendir. Tatlı krizi için meyveli yoğurt tüketmeniz hem şeker isteğinizi bastıracak hem de probiyotiklerden de faydalanmanızı sağlayacaktır.
Tüketilen tatlının şerbetli, hamur ya da lokma gibi kızartılmış olmaması gerekmektedir. Ancak sütlü tatlılar diyetlerde kişilere motivasyon kaynağı olmaktadır. Diyet yapanlar en çok gün içerisinde gelen tatlı krizlerinde zorlanırlar. Ancak diyet yaparken tatlıyı tamamen hayattan çıkarmak gerekmez.
Dolayısıyla karnınız aç iken yiyeceğiniz tatlı doyma hissi yerine daha fazla acıkmanıza neden olarak kilo alımını tetikleyebilmektedir.
Pirinç unu ve sütü bir tencereye alıp ocağa koyuyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Ezilmiş muzları ilave edip tekrar iyice karıştırıyoruz. Hindistan cevizini de ekleyip katılaşmasını bekliyoruz. Katılaşıp kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.
Merak edenler için pirinç unu kilo aldırır mı? Evet aldırır. İçinde bulunan yüksek orandaki nişasta miktarı kilo alımını kolaylaştırır.
Özellikle pirinç unu ve unlu gıdalara geçiş kabızlığı tetikleyebilir. İnek sütünden yapılmış gıdalara geçiş de bir diğer kabızlığı tetikleyen durumdur. Özellikle inek sütü alerjisi ya da inek sütü intoleransı olan çocuklarda ek gıdalara geçişle başlayan bu kabızlık hali göz ardı edilmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri