Galileo'nun görelilik teoremine göre uzaydaki zaman geometrisi 3 boyutlu alan geometrisinden daha ileridedir. Tüm bu çalışmalardan ötürü Galileo'ya astronomi biliminin babası ve modern fiziğin babası denilmektedir.
3. Galileo Galilei
Galileo, 'modern gözlemsel astronominin', 'modern fiziğin' ve 'modern bilimin' atası olarak tanımlanmaktadır.
Fizik bilimi MÖ 287-212 yılları arasında yaşayan Yu- nanlı filozof Archimedes'in mekanik ve hidrostatiğin temellerini atmasıyla başlamıştır.
Diğerleri (1) Albert Einstein, (2) Isaac Newton, (3) James Clerk Maxwell, (4) Niels Bohr, (5) Werner Heisenberg, (6) Galileo Galilei, (8) Paul Dirac, (9) Erwin Schrödinger ve (10) Ernest Rutherford.
Dünyada bilim sahasına kazandırdığı ilk keşif ve buluşlarla, bilim dünyasına ışık tutan Türk-İslam alimi el-Biruni; fizik, tıp, matematik, astronomi, trigonometri, coğrafya, jeodezi, farmakoloji, jeoloji, filoloji, din gibi konuları incelemiş ve toplamda 113 eser meydana getirmiştir.
İlgili 22 soru bulundu
Isaac Newton, fiziğin babası olarak anılan en önemli bilim insanlarından biridir. Newton, kütle çekim yasası, hareket yasaları ve optik çalışmaları gibi birçok önemli keşif yapmıştır. Newton, fiziğin yanı sıra matematik ve astronomi alanlarında da önemli çalışmalar yapmıştır.
Isaac Newton, bilim insanları tarafından bilim tarihinin en etkili insanlarından biri olarak kabul edilmektedir. 1999'un sonlarında, 100 ileri gelen fizikçiyle gerçekleştirilen milenyum oylamasında Isaac Newton, tüm zamanların en iyi fizikçileri arasında Albert Einstein'dan sonra 2. sırayı almıştır.
1999'un sonlarında 100 ileri gelen fizikçiyle gerçekleştirilen milenyum oylamasında Einstein, tüm zamanların en iyi fizikçileri arasında 1. sırayı almıştır. Einstein, hayatı boyunca 300'den fazla bilimsel makale yayımlamıştır, ayrıca 150'den fazla bilim dışı çalışmaları da olmuştur.
Aristoteles M.Ö. 384-322 yılları arasında yaşamış felsefe ve doğa bilimlerinin pek çok alanında çalışma yapmış antik dönem bilginidir. Aristoteles yaptığı gözlemler, çalışmalar ve yazdığı kitaplarla biyoloji biliminin kurucusu olarak kabul edilir.
Ödülü ilk kez kazanan 1901 yılında Alman Wilhelm Conrad Röntgen olmuştur. Şu ana kadarki en genç ödül kazanan 25 yaşında ödüle layık görülen William Lawrence Bragg'tır.
IV ise fiziğin alt dallarından elektromanyetizmanın çalışma alanı içerisindedir. Bilim tarihi incelendiğinde bütün bilimler gibi fizik de felsefenin içinde yer almıştır. Bilimsel bilginin gelişmesiyle felsefeden ayrılan ilk bilim dalı fizik olmuştur.
Fiziğin amacı doğada (yani içinde yaşadığımız ve bizi kapsayan her yerde) olup biten karmaşık olayları daha basit temel olaylarla açıklamaya çalışmaktır.
Fizik, maddenin zaman ve uzayla ilişkilendirmesini konu alan fen branşıdır. Fizik dünya üzerindeki en eski bilim dallarından biri olup ilk etkileri astronominin kullanımında görülmüştür. Ancak fiziğin ayrı bir branş olarak kabul görmesi 17. yüzyılda gerçekleşti.
1900: Max Planck, kara cisim ışımasını kuantumlanmış enerji yayımı ile açıkladı, kuantum kuramı böylece doğmuş oldu.
Marie Skłodowska Curie (Lehçe telaffuz: [kʲiˈri]; Fransızca telaffuz: [kyʁi]; doğum Maria Salomea Skłodowska, 7 Kasım 1867 – 4 Temmuz 1934), radyoaktivite alanında öncü araştırmalar yapmış ve bu araştırmaları sonucunda Nobel Ödülü'ne layık görülmüş Polonyalı-Fransız fizikçi ve kimyagerdir.
Fransızca physique “doğa bilimlerinin genel adı, tabiiyat” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince aynı anlama gelen physica sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Yunanca physiká φυσικά “maddi varlıklar bilimi” deyiminden alıntıdır.
Genetik biliminin kurucusu ve kalıtım biliminin öncüsü; bitkiler üzerinde yapmış olduğu çalışmalar sonucunda bir türün özelliklerinin kalıtım yolu ile sonraki kuşaklara aktarıldığını bularak tarihe adını yazdıran Avusturyalı botanik bilgini Johann Gregor MENDEL'in yaşamöyküsüdür.
Gregor Johann Mendel (20 Temmuz 1822 – 6 Ocak 1884), kalıtım biliminin babası olarak anılan Avusturyalı biyolog, meteorolog, matematikçi, Mendel kanunlarının mucidi ve rahiptir. Kalıtım bilimin öncüsüdür.
Bilimsel anlamda ilk sınıflandırma, Aristoteles (M.Ö. 384-322) tarafın- dan yapılmıştır, bu yüzden Aristoteles, biyolojik taksonominin babası olarak nitelendirilmektedir ( Mayr, 1979; Demirsoy, 1995).
Fizikçi Behram Kurşunoğlu:
Albert Einstein'ın genel görelelik kuramı ve elektro manyetizma üzerine çalışmalar yürüten Kurşunoğlu, Trabzon'da 1922 yılında dünyaya geldi. İlerleyen yıllarda Ankara Üniversitesi ve Edinburgh Üniversitesi'nde fizik eğitimi aldı, doktorasını Cambridge'de tamamladı.
DİN VE TANRI HAKKINDAKİ GÖRÜŞÜ NEYDİ? "Tanrı var olabilir ama bilim, evreni bir yaratıcının varlığına ihtiyaç duymadan açıklayabiliyor" görüşü Hawking'in bu konudaki en bilinen sözüydü.
Modern fiziğin temellerini atan İngiliz fizikçi Isaac Newton'un İncil'de gizlenmiş kodları çözme ve kıyametin zamanlamasını belirleme girişimlerini gösteren yayınlanmamış notlar İngiltere'deki Sotheby's müzayede evi tarafından satışa çıkarıldı.
Albert Einstein: Dünyaca ünlü bilim adamını denilince akıllara ilk gelen isim şüphesiz Albert Einstein'dır. Teorik fizikçi ve Almanya doğumlu olan Albert Einstein matematik ve fizik alanlarında göstermiş olduğu üstün çalışmalardan ötürü 1921 yılında Nobel ödülüne layık görülmüştür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri