Fizik tedavi seansları genellikle haftada 2 ila 3 kez tekrarlanır ve toplam tedavi süresi 4 ila 6 hafta arasında değişebilir. Ancak, bazı durumlarda tedavi süresi daha uzun olabilir.
Fizik Tedaviye Kaç Gün Gelmem Gereklidir? Fizik Tedavi'nin ortalama seans süresi 45 dakika ile 1,5 saat arasında değişmektedir. Ancak rehabilitasyon uygulamaları yapılan ortopedik ve nörolojik hastalıklarda daha da uzun sürebilir. Toplam seans sayısı ise 10 – 30 arasında değişir.
Fizik tedavinin etkisi 1 haftadan sonra kendini gösterecektir. 2 hafta içinde ağrıların azalmaya başlaması gerekir. Ağrı gittikçe artıyorsa hastanın muhakkak tekrar değerlendirilmesi ve ona göre tedaviye devam edip etmemek konusunda karar verilmesi gerekir.
Bir hasta için son bir yıl içinde en fazla; aynı bölgeden toplam 30 seans, iki farklı vücut bölgesinden toplam 60 seans fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemlerine ait bedeller Kurumca karşılanır. Aynı bölge için bir yıl içinde en fazla iki sağlık raporu düzenlenebilir.
Fizik Tedavi Ortalama İyileşme Süreleri;
Kaslar: 2-4 hafta. Tendonlar: 4-6 hafta. Kemikler: 6-8 hafta. Ligamentler: 10-12 hafta.
İlgili 34 soru bulundu
Fizik tedavi seansları genellikle haftada 2 ila 3 kez tekrarlanır ve toplam tedavi süresi 4 ila 6 hafta arasında değişebilir. Ancak, bazı durumlarda tedavi süresi daha uzun olabilir. Örneğin, ciddi yaralanmalar veya hastalıkların tedavisi için daha uzun bir süre gerekebilir.
Fizik tedavi uygulamaları seansları, yaklaşık 30 ila 60 dakika arasında sürmektedir. Seanslar haftada iki ila üç defa bahsedilen sürelerde uygulanmaktadır.
Sağlık raporunda belirtilen fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamasına, tedaviye başlanıldıktan sonra 5 işgününden fazla ara verilmesi halinde ara verildikten sonra yeni bir sağlık raporu düzenlenmedikçe uygulanan fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemleri Kurumca karşılanmaz.
Manuel terapi fizik tedavi gibi 20-30 seans sürmez.İlk seanstan itibaren ağrı giderilmeye çalışılır.Normal vakalarda 5 seans yeterli olurken hastalığın durumuna göre en fazla 8-10 seansa kadar çıkılabilir.
Fizik Tedavi sırasında özellikle tedavi alanının rahatça açılabilmesi için ve egzersizlerin rahat, güvenle yapılabilmesi için günlük, esnek, yumuşak ev kıyafetleri veya eşofman şort gibi giyecekler seçilmesi uygun olur.
Fizik tedavi uygulamaları sonrasında; hasta otururken muhakkak sırt bölgesine, destekleyici bir yastık koymalıdır. Böylelikle bel bölgesinin şekli bozulmayacak olup, korunacaktır. Araç kullanacak kişiler ise aracın pedallarına göre koltuğunu ayarlamalı ve asla pedallara ulaşma konusunda zorluk çekmemelidirler.
Doktor kontrolünde kurallara uyularak yapılan tedavinin yan etkisi yok denecek kadar az olup güvenli bir tedavidir. Herhangi bir bağımlılık etkisi yoktur. Aksine tedavi uygulamalarının ağrı kesici etkisi vardır. Dolayısıyla istenmeyen bir etki oluşturmaz.
Elektroterapi uygulamasının amacı, ağrıyı ve kas güçsüzlüğünü ortadan kaldırmak, vücut işlevlerini iyileştirmektir. Bunun için farklı ve değişik frekanslarda elektrik akımları kullanılır.
Fizik tedavi seansları genelde 10-20 seans yapılır, bu süre 30'a kadar çıkabilir. Her seans uygulanan tedavilere göre 20-45 dakika arası sürer.
Örneğin şehir cereyanı 220 volt iken fizik tedavide kullanılan elektrik akimları en fazla 100 mikrovolttur; yani şehir cereyanından 3-5 bin daha zayıf akımlar kullanılmaktadır. Uygulandığı bölgenin beslenmesini düzeltir, ağrıyı geçirirler.
Fizik tedavi sonrası ağrı, hasarlı bölgedeki iyileşmenin de bir işareti olarak kabul edilir.
Fizyoterapistler, kaslarınızı güçlendirmek ve işlevlerini geliştirmek için egzersiz terapisinin kullanımı konusunda eğitim almışlardır. Fizik tedavi egzersizleri, acı dindirme, yaralanma sonrası iyileşme veya önleme konusunda en etkili yollardan biri olarak kanıtlanmıştır.
Yaralanmalar, sakatlıklar, hastalıklar, hareket kısıtlılıkları, ağrılı durumlar veya fiziksel işlev bozuklukları konusunda destek alma ihtiyacı olan; kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk, bebek, hamile farketmeksizin herkes fizik tedavi görebilir.
Hafta sonları fizik tedavi imkanı var mı? Haftanın 6 günü Pazar günü hariç hizmet vermekteyiz. Fizik Tedavi Merkezleriniz saat kaça kadar açıktır? En son seans saat 17:30' da başlar, 18:30'da tedavi biter.
İlaç tedavilerinin yanında fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları bel fıtığı ağrısına iyi gelmektedir.
Fakat sağladığı rahatlıktan dolayı hastalarımız bu tür tedavilere daha çok rağbet etmekte bu da bağımlılık yaptığı yönünde yanlış inanışlara yol açmaktadır. Fizik tedavi kemik erimesi yapar mı: Fizik tedavi uygulamaları kemik erimesi yapmaz. Elektrik akımları ve sıcak uygulamaları güvenle yapılabilir.
Evde ems cihazı ürünü kullananlar, aynı anda 10 farklı kas grubunu çalıştırabiliyor. Ems, elektriksel kas stimülasyonu olurken, tens, elektriksel sinir stimülasyonudur. Birisi kasların uyarılmasını diğeri ise sinirlerin uyarılmasını ve ağrıların giderilmesini sağlar. İki yönteminde çalışma prensibi aynıdır.
Travma, yaşlanma, ortopedik veya nörolojik hastalıklar sebebiyle hareket kısıtlaması yaşayan kişilerin tekrardan hareket edebilmesi adına ev ortamında yapılan fizyoterapi uygulamalarına denir. Evde fizik tedavi, hastalığın veya travmanın tanısına bağlı olarak doktor kontrolünde ve fizyoterapist tarafından yapılır.
Evde Fizik Tedavinin Uygulandığı Hasta Grupları
Ayrıca yoğun bakım sonrası dönemde, kanser rehabilitasyonlarında, ALS, bel ve boyun fıtıkları, cerebral palsy, kan hastalıkları, ön çapraz bağ ameliyatları, spina bfida, tortikolis gibi hastalıklardan sonra da evde fizik tedavi alınabilir.
Dinlenme, buz uygulaması, ağrı kesiciler, antiinflamatuar ilaçlar, fizik tedavi ve egzersizler ödemin iyileşmesine yardımcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri